04-10-08

I'm running .... in the rain

Singing_1
Jahoor, Frank Sinatra heeft er een nieuw liedje bij. Naast "Singen in the rain" werd het gisteren avond "Running in the rain" Het school niet veel of het werd een soort triathlon: Lopen/Zwemmen/verzuipen.

Mocht er iemand zich afvragen wat ik hiermee bedoel, bel dan effe naar Frank Spencer. Hij heeft zich gisteren overdag nl goed verdiept in de buienradar. Volgens hem zou het gisteren avond tijdens Rapper dan een Ezel "regenarm" zijn. Niets was minder waar.

Toen hij in de kleedkamers kwam, klaarde het wel op, maar het mocht niet blijven duren.

Dan maar samen zich warm lopend naar de start gaan waar we Betty Spencer, haas-van-de-dag-Roadrunner, haas-van-Renate-Katrien, Nico, een hele waslijst Gavertrimmers en heel wat parochiegenoot Kasternaren (kwam ik natuurlijk pas naderhand te weten). Ik mag natuurlijk onze supportster Anita niet vergeten hé. Sorry als ik iemand vergeten ben, maar mijn ogen waren al zo bedoomd dat ik de helft niet herkende.

Samen met Frank namen we een strategische plaats naast Roadrunner. Hij nam de opdracht om Betty in 1u52 binnen te loodsen. Wie had dit ooit gedacht dat ik tijdens een 1/2M Roadrunner zou kunnen volgen.
Na 10min jojo rond de startlijn (een nieuw truucje van de organisatoren om lopers warm te houden) dan maar gestart voor 1 x 1,1km + 4 x 5km rondes rond de kerk, frietkoten, eendekramen, spookhuizen en andere foorkramen. Wel een origineel idee om de mensen rapper te laten lopen: stinkende frietgeur in je neus duwen.


Hoe langer we liepen, des te meer doorzweet we waren (lees "zijkenat"). Ik denk dat zelf de mensen met speciale regenkledij doorweekt waren.

Tijdens ronde 3 ontving ik een SMS van mijn teerbeminde die me vroeg of we zo zat waren dat we toch gestart waren. Probeer maar eens een SMS te typen met verkleumde vingers. Een origineel idee! Net zo origineel als de bevoorrading: lekker fris water terwijl het aan het gieten is bij 5°C

roadrunnerNog een ronde verder was het vat van Betty spijtiggenoeg af. Toen namen we samen met Frank net voor de bevoorrading 50 m voorsprong. 500m verder voelde ik me prima (veeeeeeel beter dan in de 1ste 3 rondes) en ben dan wat vlotter gaan lopen. Nooit gedacht dat ik ondanks mijn kilookes (ja Katrien, het zijn er nog steeds te veel) en mijn weinig trainen, zo vlot zou kunnen lopen.

Eindresultaat: 1:52:03, 479ste op 671 (blijkbaar een heel rappe wedstrijd)

Conclusie van dit loopseizoen: warmte ligt me niet (zie maar Grijsloke) maar regen en kou wel (zie maar mijn PR op die afstand bij 9 beaufort vorig jaar in Sluis)

Hopelijks giet het en vriest het in Parijs volgende lente (of liever toch net niet)

 


 

Veel succes aan alle marathonners van dit en volgend week-end

We zullen aan jullie denken terwijl we in Barcelona zitten (niet te luid vertellen aan mijn vrouwke hé, zij weet nog niets van dat laatste)

10:31 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

08-09-08

Na regen ...

... komt zonneschijn.

Het heeft veel bloed zweet en tranen gekost, maar ik ben er toch weer geraakt. Vorige zaterdag heb ik de 2u grens eindelijk weer doorbroken.

Lille1u56m14" voor de halve marathon van Lille (Rijsel in het Vlaams voor de mensen die noord-Frankrijk niet kennen)
Hij heeft inderdaad zijn naam waargemaakt van snelle halve marathon (de 1ste kwam binnen in 59m31) maar het zal me een worst wezen, ben binnen de 2u binnen geraakt.

Nu verder trainen en kilookes verliezen (da buikske moet weg tegen eind 08) om die tijd op het zwaardere parcours van den Ezel te handhaven, zoniet kan ik niet aan de Leffe-marathon beginnen

Klein vraagje: heeft er iemand zin om samen het parcours 1 dezer op een avond te gaan verkennen?


PS dank aan alle steun-reacties van de laatste weken, dit heeft me echt geholpen

21:47 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

31-08-08

Frustratie

frustratieGisteren was het Dwars Door Grijsloke. De 1ste test sinds het opnieuw starten met wat surieuzer lopen. Juist 1 probleem, de laatste week was niet echt ideaal. Ben nl maar 2 dagen echt thuis geweest (donderdag & vrijdag) en was op die dagen dan ook maar heel laat in mijn bed. Een weekje zonder rust dus.

Daarnaast: zaterdag morgen diarree. Niet echt een ideale voorbereiding.

Keikop als ik ben, toch maar starten maar na 7 km was het vat al volledig af. Maagkrampen hielpen me nog een beetje meer neerwaarts. Als kers op de taart wou de hartslag maar niet onder 180 zakken, zelfs niet in de dalende en vlakke delen (normaal is het 175 bij zo'n wedstrijd).

Om een lang verhaal kort te maken, voor de 1ste x in mijn leven heb ik moeten opgeven.

Als me dat geen psychologische slag is

Hopelijks wordt Rijsel (1/2M) volgende week niet zo erg. Begin zelf te twijfelen of ik daar zou starten

21:26 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

25-05-08

20K BXL - PW

2:10:56 op 20K

Wie had gedacht dat ik het ooit zo traag zou lopen. Het weer was niet zo slecht (+/- 21°C), met wel heel weinig zuurstof in de lucht, maar de voorbereidingen nevenactiviteiten hebben me de das omgedaan.Photo001Gelukkig was er het mooie parcours en de leuke companie (Frank Spencer nota bene, spijtiggenoeg zijn we niet op tijd geraakt om de andere bloggers te kunnen zien)
Maar zover het positieve van mijn 2de 20km van Brussel

Wat liep er mis :

 • veeeeeeeeeel te veeeeeeeel volk
 • te weinig zuurstof in de lucht
 • veeeeeeeeeel te veel kilooke (zie maar het buikske op de foto)
 • te weinig nachtrust (dank u Eurosong waardoor ik gisteren nog naar de film van 22u ging)
 • Westmalle Trippel van na het optreden van mijn dochter gisteren
 • last but not least : te weinig (lees "bijna geen") trainingen tgv verbouwingen

Eigenlijk ligt mijn teleurstelling totaal op mijn schouders! Eigen schuld, dikke bult !

De oplossing : vanaf nu 3 maand wedstrijd-stilte en werken aan mijn basisconditie en gewicht

We spreken er nog es over eind augustus 

20:43 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

23-05-08

Frank speelt Interim

dyn005_original_412_200_pjpeg_2580284_040cbf26ab76d69d089930b8037a282f

zondag is het Brusselse feest weer van de partij. Dit jaar doe ik (zoals het dit jaar een traditie aan het worden is voor mij) out-off-the-blue mee

Maar deze keer niet enkel als weblogloper maar ook als PPG-medewerkers
Voor degenen die denken dat ik bij Sigma  Coatings werken en denken dat ik veranderd ben van werk, niet ongerust zijn, we zijn overgenomen door een nog grotere firma, PPG.PPG coatings. Het wordt moeilijk om zo met 2 T shirts te lopen, het webloglopers en het PPG shirt... de 2 strijd woedt in mijn hersenen

enfin... om de titel van deze post uit te leggen ... donderdag kreeg ik een belleke van een collega Didier Amelot die meldde dat hij het niet zou halen en vroeg me of ik iemand kende die z'n rugnummer wou overnemen. Aan wie dacht ik ? Aan mijn weblog-haas (zie posts van vele maanden geleden) Frank Spencer natuurlijk. Kortom, als iemand zondag Frank zijn resultaten wil zien, dan zal hij moeten kijken onder Didier Amelot aka Frank

 

23:23 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

17-05-08

Stilte voor de storm

Photo008Stilte op blogland, betekent niet specifiek stilte in loopland.

Ondanks de verbouwingen en de communie van onze oudste, ben ik  er toch in geslaagd om me (bijna niet getraind) in te schrijven op een loopwedstrijdje.

Het was vandaag "T'Schoon Toerke" een wedstrijd in het heuvelachtige landschap van Anzegem van 6,7K.
Ik vroeg me af of het blessurevrij zou lukken, en dus een goede test om te zien of het verantwoord is om de 20K van Brussel te lopen volgende week.

Awel 32m21. Veeeeeeeeeeel beter dan de gehoopte 35min.

Benieuwd wat Brussel zal worden 

20:59 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-11-07

Subscription day

jungfrau_marathon1

Ken zin ingeschrev'n !

Er is geen weg terug, ik sta op de lijst van gelukkigen die moeten wachten op de loting.

Vandaag was de start van inschrijvingen voor de Jungfrau Marathon, en ik heb meegedaan.

Nu nog maar juist hopen dat er tegen 28/02/08 geen 4000 inschrijvingen zijn, zoniet zal er lotje getrokken worden om te bepalen wie er al dan niet mag deelnemen... spannend !  

22:25 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

30-09-07

Terugslag

DamloopWas ik te kritisch ? Was ik te streng ? Was ik te moeilijk ? ...

Wie weet het, maar de Damloop heeft zijn slag terug geslagen ... mijn resultaten, foto's, video's zijn nergens te bespeuren. (mits wat speurwerk vond ik echter wel een bewijs van mijn aanwezigheid, oef)

Dat zal je leren Bruno met de grote mond om zo kritiek te spuiten over een organisatie.
Laat ons natuurlijk niet echt overdrijven, het blijft nog steeds een goed georganiseerde wedstrijd, maar op Nederlandse maatstaven vond ik het toch wat ondermaats. Zeker in verhouding met het aantal lopers. Was het niet dat het via het werk was verlopen, dan zou ik er niet naartoe gegaan zijn en had ik van de lekkere warme douches van Mol genieten.

Enfin, gedane zaken hebben geen keer. Nu maar wat mijn buikje weglopen en wat oefenen voor Hasselt (weer zo'n nummer via het werk waardoor ik niet naar Eindhoven kan). Hopelijks valt die niet zo tegen 


Toemaatje : mocht er nog iemand wat oude loopschoenen over hebben voor Africashoe, deze week is de laatste week waar ik die kan komen ophalen. Volgende zaterdag ga ik nl naar Parijs

 

11:47 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

23-09-07

Damloop : bijna PW maar toch PR

Vanmorgen mocht ik voor een zondag redelijk tierlijk (WVLaams voor vroeg) uit de veren. Om 8u30 moest ik nl in Antwerpen staan om samen met collega's naar Amsterdam te rijden voor de Damloop. Die ochtendstond was nogal pijnlijk, ik had namelijk door mijn valling nog steeds slecht geslapen en op de koop toe hadden de kids van mijn schoonzus (die op bezoek waren) met een 10-tal keren uit mijn bed gejaagd.

damtotdamloopTijdens die een gezellige rit naar Zaandam  werden onze lachspieren nogal goed geactiveerd, kortom, de sfeer zat erin ... tot 3 km voor de parking. FILE (naar het schijnt zijn onze noorderburen daarvoor gekend). Maar ja, tot dan liep het vlot, maar vanaf dan ging alles bergaf.

Wat een parking zou moeten voorstellen, was niets meer dan een industriepark waar men bijna moest wild parkeren (zelf de politie wist niet wat hen overkwam). Eens geparkeerd zijn we dan op zoek gegaan naar de veelbeloofde bus. Die was er, maar het stond nergens aangeduid hoe het in elkaar zat.

Eens in Zaandam moesten we op de tast op zoek naar de sporthal. Nergens aangeduid natuurlijk. Gelukkig was het  maar de vloot in loperstenue geklede mensen volgen. De bus terugvinden was al wat minder moeilijk (hij stond nog steeds op dezelfde plaats), die hebben we dan maar genomen naar A'dam. Eens daar liep alles vlot ... enfin wat je vlot kunt noemen :

Nergens een duidelijke aanduiding waar je voor wat naartoe moet.

 • waar de plastiekzakken voor de vestiaire te verkrijgen waren,
 • waar ze geniet moesten worden, (ze mochten volgens de brochure niet open gelaten worden)
 • waar de juiste vrachtwagen voor transport ervan stond,
 • waar de startvakken te vinden waren,
 • waar juist een business foto getrokken kon worden

Daarnaast was de toegang tot de startvakken veel te smal en het was aanschuiven geroepen waardoor ik te laat kwam en de toegang tot mijn startvak reeds gesloten was. Dus dan maar naar het volgende en 10min na de rest starten. Leuk is anders!

Het parcours : op uitzondering van enkele saaie km-ers langs de autsnelweg, was het een leuk een sfeervol parcours. Zoals gewoonlijk, weten onze noorderburen hoe ze mensen moeten supporteren. Er was ook veel muziek : van K3 via karaoke tot techno-dans en salsa. Voor ieder wat wils

Door het grote temperatuurverschil tov vorige week (het was 23°C in de schaduw) vielen de lopers als vliegen. Na reeds 1 km (nog in de tunnel) wist ik reeds dat het geen toptijd zou worden. Na 2 km stond reeds vast dat het zou knokken worden om beter te lopen dan tijdens de bergrunning van Grijsloke. Na 3 km ... zag ik af tot km 16. Mijn verkoudheid en vermoeidheid samen met die ambetante extra kilookes eisten hun tol. Om een idee te heven, op km 15 had ik mijn slechtste tijd ooit op die afstand.

Uiteindelijk kon ik de schade beperken tot 1u26:21. Toch nog net een PR

De aankomst dan maar : EEN GROTE CHAOS.
Dat zou men nooit kunnen bedenken  bij onze meester-organisator-noorderburen. Niets was duidelijk : op een kruissing kon men zowel links als rechtsaf en niemand zag waarheen. De verstiaire : waar is die ? Na 500 m de 1ste sporen maar dan wel op 3 verschillende plaatsen die elk 300m van elkaar lagen en dit zonder aanduiding. Gelukkig was het mooi weer, wat zou het geweest zijn bij regenweer ? Ik durf het niet te bedenken.
De douches dan maar : IJSKOUD ... ik kan zo blijven doorgaan. (en dan praat ik nog niet over de slechts 8000 plaatsen die er waren voor niet business lopers, een echte schande)

Om 1 lang verhaal kort te maken : de Damloop krijgt een 4/10.  (de vier is er toch nog dankzij de goede sfeer langs het  parcours)

Voor de 1ste maal kom in een wedstrijd tegen die ik niet graag opnieuw zou willen doen. 

22:03 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

18-09-07

Net niet

Vorige zaterdag slaagden Frank (samen met z'n teerbeminde Betty als fietssteun) en Jogginggirl (ze verbrak heel sterk de tijd die ze droomde te halen) erin om me sterk aan het twijfelen te zetten. Ze probeerden maar steeds om me te stoken om aan de  start van de Leie marathon te staan.  Ze slaagden er goed in, want tot op het laatste nippertje stond ik te twijfelen.

Gelukkig genoeg werd ik door mijn teerbeminde tegengehouden. Mijn verkoudheid was nog niet volledig gedaan. Bewijs ervan, bij het stappen naar de finish in Wevelgem, sloeg warm zweet over me heen en was ik onmiddellijk buiten adem.

IMG_1816Nog beter, gisteren maandag sloeg mijn verkoudheid met vol lawaai mijn hoogmoed van zondag de kop in. De koorts was niet te houden. Gelukkig genoeg had ik voor mijn avond grog een goede Poolse wodka ontvangen van een collega (merci Stéphane)

Enfin, effe terug naar de marathon van zondag : het bleek een heel leuke marathon te zijn. De ideale rugpijn oplosser volgens sommigen (zie maar bij Koen). Daarnaast was het leuk om heel wat andere bloggers te ontmoeten zoals het geliefde paardje op stal die die dag de stal voor bekeken liet. Begin zo een beetje spijt te krijgen dat ik Eindhoven niet zal kunnen lopen, zo'n grote bende bloggers bijeen, dat zal leuk worden

 Nu nog een weekje goed rusten en dan een poging doen tot uitlopen van de 10EM in de Damloop komende zondag

Nog een toemaatje : enkele fotookes (sorry, ze zijn tegen de zon, maar voor 1 keer dat die er is, mogen we er niet over klagen hé

Een pintje doet deugd Hij zag en keek dat het goed was Laatste sprint

 I did it Liefde is

Mr marathon himself Tis lastig

20:25 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

31-08-07

programmaverandering

boemCRAAASSSHHH, BOEM, PATAAT

God hebbe zijn ziel, vreesde ik ... gelukkig genoeg is mijnen computer maar "gewoon gecrashed"
Zodoende mocht ik hem volledig opnieuw instellen.

Niet alleen de computer was deze week gecrashed, mijn keel ook. Sinds maandag morgen 't huis genageld met een angine, leuk is anders.
Eigenlijk was het vorige week vrijdag reeds begonnen, maar allé, den Bruno wilde natuurlijk niet plooien voor Grijsloke, zeker niet omdat hij wist dat
Katrien, Els en een collega zouden komen lopen.

Manau maconDe collega was er reeds om 12u, dus moest ik de verbouwingswerken dan staken. Gelukkig was mijn zoon er om de boel recht te zetten ... de kinderen zijn de toekomst hé.
Nog vlug mijn mailtjes bekijken voor ik vertrek, en spijtiggenoeg zag ik dat de dames niet zouden afkomen.
Dus dan maar vertrokken samen met m'n collega Eddy

Grijsloke startOm een lang verhaal kort te maken, hij liep de 7K en ikke mijnen 1ste 10EM. Awel het was lastig. Beiden wisten we reeds na 500m dat het afzien zou worden.
Zo'n laf en doef weer met die (relatieve) warmte. Na veel zweten en afzien werd die 10EM toch mooi afgerond net onder mijn streefdoel van 1u30 : 1:27:28

Op naar de Leie marathon ?
Nee, spijtiggenoeg niet. Tgv de keelontsteking en de iets te weinige basisconditie, zal het een spijtig forfait moeten worden.

De streefdoelen voor het najaar worden herzien : enkele 15K wedstrijden en vooral de conditie weer opbouwen tegen januari 08
Staan op het programma :
Dam tot Damloop, DD Hasselt (alle 2 met de collega's) & de Kerstcorrida van Deerlijk.

Toch vervelend als niet alles loopt naar wens

22:47 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

10-08-07

Grijsloke here we come

Deze post zou beter "Start to run" heten, want vanaf morgen vliegen we er weer in. En direct met een 30-er ... hmhm Niet echt slim zeker ?

midden
Maar om zeker te zijn dat ik er toch zal aan doordoen, heb ik me gisteren ingeschreven voor de 10EM van Grijsloke (Gijzelbrechtegem, een deelgemeente van Anzegem)

Voor de ambiance, helling en zware wedstrijdliefhebbers een echte aanrader

10:51 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-06-07

Dwars door dinges

Enfin, da's beter gekend als Dwars door Grijsloke

"Grijsloke, waar ligt dat beestje?" vragen sommigen zich af. Awel, het is in feite Dwars door Gijselbrechtegem. Da's een deelgemeente van Anzegem op 2,2km van bij mij 't huis.

Voor de liefhebbers : datum zaterdag 25/08/07 en niet zondag 26 of za 26/08/06 zoals hun website nog zegt. Laat ons maar zeggen dat de wedstrijd even mooi en leuk is als hun webmaster traag is.

Het parcours van de 10EM (start 15u30):

10mijl-DDG
 

Het profiel van de ronde : Grijsloke

 

Er is natuurlijk ook een kids run (vanaf 13u) en 7K (start 14u) wedstrijd.

7kilometerDDG

 

Een aanrader dus voor de liefhebbers van hellingskes en Leffe's (voor dat laatste zorg ik onder presentatie van de officiële webloglopers T shirt natuurlijk)

Nu juist het minder leuke nieuws, met pijn in het hart moest ik vandaag ontdekken dat ik komende zondag naar een familieBBQ moet (verplicht nummer) waardoor het me dus niet zal lukken om naar al jullie capriolen in Zulte te komen kijken. Ben wel benieuwd naar de resultaten en fotografische bewijzen

23:01 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-06-07

12 uren loop

12 uren loop
Zaterdag nacht was het zover, ik mocht heeeeeeeeel (lees veel te) vroeg uit de veren (ja ik kan zoals Geert niet echt origineel mijn verhaal starten, so be it) om mijn 1ste 12 uren loop. Het deed nogal pijn, maar ja, ik wist wat me te wachten stond : Petra's cake. Hopelijk is er niemand die niet weet wat dit betekent, want dan weet hij niet wat hij mist. De allerbeste methode om in een wedstrijd 2.500 kCal te verlopen en deze terzelfdertijd opnemen aan overheerlijke cake. Alhoewel ik moet toegeven, er waren ook frezen (lees "aardbeien" zou je geen Westvluuts verstoan), meloenen, taart, enz... Kortom de 12 uren loop was een overheerlijke ervaring.
Het was zo heerlijk dat car-pool-buddy Achieltje en mezelf reeds bij de terugrit stijf waren in onze benen en maag. Benen van ons elker +/- 2u30 loop, buik van te veel gegeten te hebben.
Mijn vrouwke begint zich vragen te stellen over dat weblogloopverhaal. De vorige keer kon ik Koen z'n Leffe's niet meer tellen, nu zijn het Petra haar cake en Geert z'n vrouwke haar taart. Eigenlijk zijn dit allemaal wreet en drankpartijen maar we zullen het haar niet vertellen hé ?!?
Enfin terug naar Den Haag. Na een humoristische, lachbuien rit samen met Achieltje, Geert en Ruth, kwamen we lekker vroeg aan in de Laan van Poot in Den Haag, zij het dan wel aan de volledige andere kant van deze laan. Dank u Tomtommeke. Alhoewel, we waren nog bij de eersten. Ietwat later had ik het genoegen om heel wat (al dan niet lopende) bloggerslopers-met-al-dan-niet-rode-veters te ontmoeten, nl : ad interim belgM@urice (ad interim belg geworden), Rode veter lopers Fred, Ron, Aad en Hans; de 6u solo-ers Richard en Hans; en om niet te vergeten de supporter Richard en de rest ben ik eigenlijk vergeten (sorry hiervoor, maar met mijn walnootgeheugen kan ik er echt niets aan doen).
Awel, de rest van het verslag staat perfect op hun blogs, spring er gerust es binnen. Er is juist 1 iets wat zij niet staan hebben : mijn data.
12 u estafette loop Den Haag kwam neer op :
2u30:07 voor 31,59 km; AHR 175 bpm; 2384 kCal verdaan; 1 kg bijgekomen door allerlei lekkers en de nodige regen. De volledige uitslag is hier te vinden. Die kleine belgen (inclusief de voor 1 dag genaturaliseerde Nederlander) stonden maar liefst op de 4de plaats, gnégnégné. Alleszins een grote dank hiervoor aan de vlaamse pijlen Achieltje en Geert, die stonden maar liefst 3de en 6de in het algemene individuele klassement. Waw, das rap
Pos Startnr Naam Team Geslacht GemRondentijd Snelheid
3625Birger Allary Zuiderbuurloggers + M 00:07:01.54 15,867
6626Geert van den Dries Zuiderbuurloggers + M 00:07:24.55 15,046
34622Maurice VandenBerghe Zuiderbuurloggers + M 00:08:18.80 13,41
37614Hans Verbeek Weblog-team De Rode Veters M 00:08:26.33 13,21
43615Ron Linders Weblog-team De Rode Veters M 00:08:38.15 12,909
50624Bruno Déthune Zuiderbuurloggers + M 00:08:47.17 12,688
53612Aad van der Sman Weblog-team De Rode Veters M 00:08:51.06 12,595
74616Fred van der Gon Netscher Weblog-team De Rode Veters M 00:09:14.14 12,071
103611Petra Schoon Weblog-team De Rode Veters V 00:10:02.88 11,095
112621Ruth Bosmans Zuiderbuurloggers + V 00:10:31.18 10,597
 
Op naar de volgende : Dwars door Grijsloke, een 10EM op heuvelachtig parcours. een aanrader voor iedereen

23:23 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

20-05-07

21

Ikke nummer 21 hebben op de Leiemarathon van 16-09-07 (mijn 1ste top 100 positie ?)

Mijn loopclub noemde ik "Webloglopers"

Doen de andere webloglopers mee met die naam ?


Nog steeds op zoek naar een 10k wedstrijd voor 1ste helft november

23:32 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

12-05-07

Dafalga-after-corrida

St RembertEen Torhoutse corrida, of hoe een 10km eindigt met Dafalgan.
Maar 1st, the beginning. Gisteren had ik een leuk werkdagje (lees keizwaar) in Hasselt. Toen ik vertrok naar het nabije (voor de Limburgers verre) Torhout belde ik ff Koen Vansteenkiste (beter gekend als "mister bandana" of als "mister -after-run-organisator) op om hem te vragen mijn rugnummer op te halen gezien ik waarschijnlijk maar juist op tijd zou zijn voor de start.
Niets bleek minder waar te zijn, ondanks mijn reglementair boete-vermijdend-rijden en ondanks de nodige wegeniswerken-tengevolge-van-de-nationale-verkiezingen, bleek ik bijna de 1ste blogger te zijn die de nog halflege parking opreed.
Iets later, na elkaar 3x voorbijgelopen te zijn terwijl we GSM-den om elkaar te vinden en na 3x de kleedkamers voorbij te lopen zonder die te vinden, zijn we die kleedkamer toch nog binnengestormd en vanaf dan verliep alles zo snel dat ik er bijna niets meer van weet.
Ietwat later stond ik aan de start samen met de helft van het rode leger. 3 min voor tijd startte de hele meute die we samen met Frank Spencer (hij is tussentijd bijna mijn PR-wedstrijdbuddy geworden) dan maar gevolgd hebben.
Parcours St RembertHeel leuk parcours trouwens in Torhout. Vince had me het al wat op voorhand uitgelegd en het was idd een heel snel parcours. De meer dan angename temperaturen samen met het verfrissende buitje zorgde die dag ook voor heel wat PR's. Daarnaast deed mijn omgekeerde haas (lees Frank Spencer of de haas die je duwt dankzij zijn flashy rode shirt) me nog sneller lopen. Kortom : een vette tijd : 46'09 (en ik die dacht maar net iets onder de 50' binnen te kunnen komen).
Achteraf was de 3de time van de wedstrijd samen met Leffe en alle andere bloggers zoals : Koen VS, Werner (de geïmporteerde west-vlaming werd onze haas van km 3 tot 7) Hansy, Vince, Harmsie, Koen, Betty-supporter-Spencer, Francis & "dochter"(lol) Charlotte met de hyperlekkere taart, onvergetelijke Jogginggirl (getrouwd met een ex leraar van mij, waar is de tijd ?), Etienne, 12-uren collega AchieltjeDirk en een nog anonieme weblogsupporter. (sorry als ik iemand vergeten ben, maar ik vrees dat het aan onze gemeenschappelijke vriend Leffe ligt)
affiche1 copyNu maar de dag overleven met Dafalgan (wegens onverklaarbare koppijn) vooraleer ik een bal ga spelen in 't Folk in Dranouter (weeral met drank) samen met Flint. Iedereen is er welkom, we spelen vanaf 21u30 tot ... (dan is de tractatie aan mijn toer)
Ben trouwens benieuwd hoeveel loopsnufjes de dames morgen zullen krijgen voor hun nationale feestdag

15:43 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

16-04-07

M Paris, het verslag

De marathon in 2 woorden : SUPER & WAAAAAAAAARM

Ik hoop echter dat dat laatste een 1 malig feit was en dat niet alle marathons zo zwaar zijn. Maar volgens de meeste verslagen die ik tot nog toe las, was het voor iedereen keizwaar. Er zijn blijkbaar niet al te veel PR’s gebroken. Hoedanook, een ervaring uit de 1000. Enne ik heb wel een PR gelopen (niet moeilijk, het was m’n 1ste M)

Sweet finishDe voorbereiding : D-day -1 als romantisch uitstapje in Parijs afgesloten met prachtig weer en mijn vrouwke heeft vóór haar ventje de eindstreep gehaald !

D-day zelf : terwijl we samen met Julie in de startvakken stond, zei ze me dat ze ergens een reportage gelezen/gezien had over iemand die Parijs al gelopen had en zei dat toen hij de helikopter zag overvliegen hij wist dat hij vanaf dan 42km zou afzien. Awel, da’s niet waar. Ik heb op z’n minst 20 km genoten !

In het begin hadden we het beiden moeilijk om traag te starten. De emoties (met nodige traantjes bij de start als aflating van de stress tgv van de 6maanden voorbereiding), volk en ambiance sleurden ons mee. Wel grappig hoe een 30-tal mannen het 1ste bloemenperkje in beslag namen om gezamenlijk te plassen. Ik vrees dat bloemen er vandaag niet mooi zullen uitzien. Het was hoedanook indrukwekkend om op de mooiste laan van de wereld te kunnen lopen. Na enkele km hebben we ons gelukkig genoeg kunnen inhouden. En dan was het ons tempo opzoeken.

Al na 5 km zagen we wel dat de gehoopte 4 u niet haalbaar zou zijn. Dus dan maar lopen, genieten en de rest zien we wel.

Enkele 100m verder stond Julie’s 1ste fanclub te wachten. Dat doet deugd.5 km verder mocht ik mijn teerbeminde opzoeken. En ik vond haar niet. Net toen ik de moed opgegeven had zag ik haar staan. Ze was ook zo onder de indruk, dat ze vergat het fototoestel op te zetten en dus geen foto op km10.

Dan maar naar het 1ste iets saaiere stuk : Bois de vincennes, langs de 2de supportersploeg van Julie tot de 1/2M langs mijn teerbeminde. Dat 1/2M punt was net terug binnen de périphérique en toen sloeg een temperatuurbom op ons neer. In het bos was het nog relatief koel, maar de Parijsse lucht was surieus warmer. Toen begon het bij mij bergaf te gaan. Ik had op de laatste bevoorrading een nieuwe rehydratatiedrank geprobeerd en dat is me slecht afgelopen. Het begon met een kramp gevolgd door de “steek” in de zij en dan hartslag naar boven. Tot km 25 viel het nog mee maar vanaf dan nog verder bergaf.

Tijdens een tunnel langs de Seine stond hij mij dan te wachten. De hamervent met zijn mokerhamer. Ik had het wel al wat voelen aankomen maar niet zo erg. Julie heeft mij dan nog wat door de diverse tunneltjes proberen verder te slepen, maar het vat was af. De enige troost, ik kon nog lopen terwijl heel wat mensen al stonden te stappen.

Julie heeft me dan gelost rond km 28, ze was nog fris als een hoentje.

Bruno 30k

Dan was het tandenbijten. Op km 30 stond mijn teerbeminde die toch een fotootje genomen heeft van haar halfdode belabberde vent (als alles goed loopt trekt ze geen foto en op het slechte moment wel. Ze heeft een leuk gevoel voor humor)

Toen ik dacht dat het niet meer slechter kon, begon het nog slechter te gaan. Ik deed iets wat ik nooit gedacht had : stappen. Eerst om de 2 km, tijdens de laatste 4 km werd het eerder : 700m lopen, 300m stappen.

Met de moed der wanhoop sleepte ik me verder. De zwaarste psychologische domper kwam toen de 4u30 parcers me inhaalden. Rond km 41,3. Vanaf dan heb ik me strompelend weer in gang gezet en mijn lippen, tong en tanden bijna kapot gebeten, maar de laatste 900m heb ik gelopen (enfin, het trok meer op een rare voortbeweging, ben benieuwd naar de officiële foto’s) En niet stilstaand  ben ik over de eindmeet voortgestrompeld.

Ben toen zelf vergeten mijnen Garmin tijdig af te drukken. Hoedanook : I did it. My 1st marathon.

Mijn pré marathon tijdperk is voorbij.

Bruno halfdead at the endIk kan het iedereen maar aanraden, ondanks dat ik morsdood aangekomen ben (zie maar de foto) vond ik het een super ervaring.

Vandaag ben ik zelf zonder gewrichtenpijn opgestaan (mijn grootste vrees, kapotte knieën en heup), juist een beetje verzuring.

Op naar de volgende … eindhoven eind dit jaar … en wie weet Jungfrau volgend jaar ?


De officiële results :

Untitled-1 copy

De tussentijden :

M Paris intermediaires 15-04-07

Toch 1.809 plaatsen vooruit tov startpositie (wel 575 plaatsen achteruit na km35)

extra : enkele beelde in het verslag op TV van Frankrijk2

 

11:26 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

19-03-07

Windy Sluis

Dossart Sluis 18-03-07Gisteren was het weer zover, een wedstrijdje lopen. Deze keer om te zien hoever ik sta met de voorbereiding van Parijs. 's Morgens zag het er wel niet zo goed uit, tegen onze goesting in stormden we door de regen naar de auto om Frank Spencer te gaan halen. Toen hij zijn sporttas ging halen stond zijn Betty maar greitig te lachen met die zotten die in de regen zouden gaan lopen.
Rap door de regen naar mijn schoonouders om de kids en het vrouwke af te zetten en dan maar op weg naar Sluis.
Bij het ophalen van ons rugnummer ontmoetten we al snel wat bloggers, o.a. Julie (inclusief zetelatleet) en Ruth die nog steeds beweerden als laatste te lopen (lees hun verslag maar). De volgende was Sven en in de kleedkamers volgde nog een hele hoop zoals de voetballiefhebbers Koen VS (immer herkenbaar met en zonder zijn bandana en Koen SGEE. Gelukkig waren er ook lopers zoals B@rtman,  Crazybob, Harmsie, Francis (moeilijk te herkennen met al die kleren aan), Dirk (moeilijk te herkennen zonder Duvels); Kristof. In de verte zag ik dan nog Qterra en Geert McDonald's. (Spijtiggenoeg heb ik Philippe gemist, volgende keer moet ik dus beter opletten) De afwezigen hadden ongelijk want het was nogal een goede ambiance in de kleedruimte.
Es buitengekomen, was de ambiance voorbij. Hoe zou ik het kort kunnen samenvatten : WIND, of beter : VEEEEEEEEEEEEEEL WIND.
Yep, het zou leuk worden.
Al opwarmend liepen we met Frank, B@rtman en Sven naar de start en daar zag het er niet veel beter uit.

Maar over de wind kunnen jullie veel lezen in de verslagen van de hierboven vermeldden.

De wedstrijd was dus loodzwaar maar wel met prachtige landschappen. Samen met Frank hadden we de insteek genomen om op marathon tempo proberen te lopen, kwestie van in te schatten of we goed zitten met onze trainingen of niet. De spraakwaterval samen met Frank was wel van korte duur tgv de wind. Nog beter, na 4 km zijwind-tegen, bleek dat we een groepje van 15man stonden te hazen. Profiteurs !

Iets later liep ik Frank los en ging ik lopen samen met een franstalige die Sluis liep als losloop wedstrijd na Spa zaterdag (en ik die dacht dat ik de zotste was in huis)

Het werd dan wel steeds zwaarder, zeker met de laatste km-ers volop tegen de wind bonken. Gelukkig kreeg ik ondersteuning van 4 van de mensen die we 10 km eerder gehaasd hadden.

Eindresultaat : 1:50:55. Nen vetten PR (maar liefst 6m37 onder mijn tijd in Egmond! en niets van spierpijn vandaag!).

De wedstrijd is in 1 woord samen te vatten : KARAKTERTRAINING (de eer voor dit woord komt wel aan Frank).

Na de wedstrijd nog wat nagezeverd en de 12u wedstrijd besproken met Geert-met-de-vlotte-pen en dan op naar huis.

Nog een fotooke in mijn Kalenji outfit (gepikt van Julie haar blog, hopelijk neemt ze me dat niet kwalijk) : Bruno

Ben er wel goed herkenbaar in hé met mijn Petra-rode-veters en sikje.

Het was wel leuk om Petra es live te horen (niet moeilijk, ze schreeuwde al supporterend volledig Sluis ondersteboven)

Nog een petje af voor roadrunnerke die speciaal uit het verre Zuid-West-Vlaanderen afgekomen was om ons te steunen in deze winderige tijden.

 

Volgende keer zorg ik zelf voor foto's, heb namelijk net een nieuw fototoestel besteld : een Canon Eos 350d (de foto hieronder is om mij nog een beetje te laten kwijlen)

canon 350d

10:50 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

15-01-07

Egmond, het verslag

Amaai, zoveel reacties op mijn vorige post (over mijn tijd) en ik heb nog geen verslag gemaakt. Alvast merci hiervoor.

Hoe begon het ? Awel met een heel goede dag in Amsterdam. We hebben die dag dan ook afgesloten samen met een collega in een mooi lounge café "ergens" in Amsterdam. Ik schrijf "ergens" tussen aanhalingstekens want ik zou bij God coca-colaniet weten hoe ik er opnieuw naartoe moet lopen. Heb daar wel 1,5 l cola gedronken (terwijl mijn collega en mijn teerbeminde lekker van de wijn aan het genieten waren). Dit is absoluut geen aanrader. Probeer maar eens rustig te slapen met je bloed vol cafeïne. Het voordeel : toen kreeg ik een overdosis koolhydraten binnen en mijn vrouwke een overdosis anti-oxidantia (in alles zit een voordeel).

De zondag begon eigenlijk wel goed. We hadden geen zin om op te staan en kwamen toen te weten dat de 1/2 marathon 1 uur uitgesteld werd. Lekker wat extra tijd om mijn rugnummer op te halen. Onze gastvrouw was dan nog op de koop toe zo vriendelijk om hun fietsen te lenen zo dat ik niet te veel energie zou verliezen.

Rode leger 1921

Ik denk wel dat ze dat uit medelijden deed want de helft van het rode leger (lees de russen) had me goed te pakken en ik stond te kuchen en te hoesten en gorchelen voor een half leger. En dat klonk niet goed naar het schijnt. 1 voordeel hiervan : ik had veel plaats om te fietsen want de andere mensen op straat verschoten zich een bult toen ik langs kwam.
Iets later (na wat extra rusten) hebben we Julie ontmoet (om 12u aan het mooie trefpunt beter gekend als "De Vuurtoren"). Zo zagen onze wederhelften elkaar voor het 1st en kon Julie eindelijk eens zien om wie het gaat als ik telkens over mijn geliefde spreek. Nog rap een koffie/theeke (samen met 1 of ander probeersel van mislukte boterkoek) en hop we vertrokken goed gekleed met onze vuilniszak over ons naar de start. Niet dat het koud of regenachtig was, maar die ijzige wind deed geen deugd. Hopelijks vinden jullie daar straks iets van terug op de fotoreportage van Julie.

Schaatsen-50204294

Dat wachten aan de start ging trouwens heel vlot vooruit. Enig verschil tussen Julie en ikke : Julie = hartslag 70, ikke 130 (die russen toch!). Nadat een groep startte, kreeg de volgende 3 min om naar de startlijn te gaan en kreeg die grope een eigen start, inclusief startschot. Het was trouwens de eerste keer dat ik het startschot zelf eens hoorde. Knap gedaan van die Egmondenaars. Eerst 3km Julie tegenhouden van te snel lopen in de straten van Egmond en dan kwamen we het 1ste zand tegen. Lekker zacht. Naar het schijnt hebben heel wat mensen daarin gebeten. Ik was zelf zo geconcentreerd om mijn voet niet om te slaan, dat ik er niets van merkte. Dedju, dat moest een leuk zicht zijn. Uiteindelijk viel dat zandlopen best mee. Dankzij onze training van 2/1 in Oostende, wie weet ? Het was juist effe wennen aan die koude zijwind. Hoedanook, na nog geen km was de vogel gaan vliegen. Julie kon het niet houden (zie maar haar verslag).

Op naar de 1ste bevoorrading waar we raar maar waar, warme dranken kregen. Best leuk. Knap gedaan, want het deed deugd !

Na 10km mochten we de duinen in (berg)op naar bevoorrading nr 2. Die was wel niet zo zichtbaar (sommigen hebben die naar het schijnt gemist). Daarna was het lekker windvrij genieten van de Egmondse duinen. Tot nog toe alleen maar genieten. Mijn gekende 12km-dipje bleef zelf uit. Enig probleem : die harstlag wou niet zakken onder de 180! (zouden die corticoïden toch een rol spelen ? Zal dit resultaat dan maar niet in mijn PR lijst plaatsen, dit zou niet fair zijn)
Na nog een half uurtje genieten kwamen we op de bloedweg. Awel da was een leuk klimmetje. 1tje waarvan ik geniet. Alhoewel, de meesten stonden bijna stil. Opvallend trouwens hoeveel mensen stopten met lopen op het parcours en hoeveel gewonden er waren.
images
Het rode kruis had daar een topdagje. Die mensen moeten toch ook iets hebben hé.
Toen ik boven kwam, besefte ik dat het mogelijk zou zijn om binnen de 2 u binnen te komen. Dan maar een eindsprint ingezet en toen perste ik er echt alles uit. Resultaat : 1:57:34
Algemene samenvatting : een wedstrijd uit de 100, een echte aanrader
Een perfecte organisatie, er stond zelf iemand aan de aankomst om me te helpen het zakje met info dat we kregen open te doen zodat ik er mijn medaille in kon doen!
1 min punt : de drank aan de aankomst, een nieuwe soort AA drank. NIET TE DRINKEN! (iets nieuws met glucasamine)

Burger King

 

Ik was zo tevreden dat ik me in de rit naar huis een Whopper van Burger King getracteerd heb. Dit heeft zich trouwens niet gewreekt : vanmorgen 74.5 kg. Dus reeds 1kg kwijt vorige week!
Nog eens de results :

Result Halve marathon Egmond 14-01-07

 

19:32 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

14-01-07

Egmond, 1st results

Egmond start 1:57:34 is mijn resultaat voor mijn 1ste 1/2 marathon.
Gezien de 4 russen mij in Egmond weer te pakken hadden ben ik heeeeeeeeeeel tevreden met dit resultaat. Ik had nl. in het beste geval gehoopt op 2u30 (en als het heel erg zou meezitten op 2u15).
Het mooie resultaat van Julie zal ik nog niet verklappen, ze zal dat morgen hoogstwaarschijnlijk openbaar maken.
Een uitgebreid verslag komt er de eerste dagen wel aan. Alleszins in het kort : een aanrader voor iedereen!
Proficiat daarnaast aan de PR lopers (en ook de anderen natuurlijk) van Mol.

23:07 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

17-12-06

Kerstcorrida Deerlijk, 1:11:34 PR dankzij Frank

dyn006_original_189_160_pjpeg_45488_81ddbd80667a40d3c8581ed0d3bd35c5

1:14:11; 15km; 12,6 km/u; 4m46/km; AHR 185

 

Vandaag was het weer zover, ik mocht een wedstrijdje lopen. Voor degenen die de laatste weken niet gevolgd hebben, had ik met Frank Spencer de uitdaging aangegaan om een tijd van 1:12 te lopen. Ik weet het, da's "not done" om op voorhand een doel de wereld in te roepen. Da's vloeken tegen alle loopgoden in. Maar we hebben het gewaagd.

Samen met met  Bart the Electrabel man (potentiële haas) zijn we vanmiddag naar Deerlijk vertrokken.

Gelukkig had ik me op voorhand ingeschreven, want de T-shirts bleken heel snel uitverkocht. Voor de rest zat de organisatie van Deerlijk perfect in elkaar. Een bewijs dat die kleine westvlaminkjes niet echt moeten onderdoen voor onze noorderburen.

Wat later kreeg ik een telefoontje van Betty Spencer. Ik vond wel dat ze een heel mannelijke stem had. Was ze van geslacht verranderd ? Nee het was Frank, oef … Iets later zijn we samen van start gegaan. En alles liep vlot. Wel niet vlot genoeg voor onze haas, want na 1 km was hij al gaan lopen (z’n taak iets te letterlijk opgenomen ?). Dan zijn Frank en ik dan maar gezellig gaan praten over koetjes en kalfkes. Er moest toch iemand zijn die wat praatte tussen al die stille viswijf.15geconcentreerde lopers. Voor de liefhebbers van de westvlaamse taal, dit heet viswijven (het model dat op de bijgevoegde foto staat, was spijtiggenoeg niet aanwezig vandaag).
Alles liep vlot, we waren mooi op schema voor de 1:12. De 2 eerste ronden verliepen op dezelfde goede tijd. Toen naderde km 12 (de befaamde km uit Nijmegen) en toen begon het opnieuw : eerst een zwakkere rechter scheenbeen, vervolgens de rechter knie die begon te klagen. Het zag er niet goed uit. Vandaag kwam er zelf een nieuwtje op het programma : een kramp in de maag net onder de rechter zwevende ribben. Hellep !

Heb moeten vertragen maar Frank kreeg me weer op dreef. De volgende 2 km leken eindeloos, gelukkig was er een goede mental coach mee. Op km 13 kwam de intussen 3de adem gelukkig opdagen. Merci Frank voor de hulp !

Gezien het beter ging, zijn we dan wat gaan versnellen en kwamen zo samen binnen op 1:11:34 (officiële tijd : 1:12:13; Frank kreeg een verdiende seconde extra korting)

Na het opzoeken van de respectievelijke werderhelften zijn we dan samen een Leffe gaan drinken. Daarvoor heeft Frank me ook overtuigd. Daar ging mijn beloft om vandaag geen druppel alcohol te drinken. Mijn verdiende loon kreeg ik dan ook : een kid-size leffe. Da’s opgezet spel van die obers! (Toch een negatieve noot over de organisatie ?)

21:47 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

19-11-06

7 Heuvelenloop : 1:15:17 PR

logoPR op 15KM : 1:15:17 AHR 181
5k : 26:03
10k : 51:16 (= 25:13 voor 5k)
laatste 5k : 24:01
 
Het uitgebreide verslag :
Vanmorgen zijn we weer eens vroeg mogen opstaan : 7u en dit voor een zondag morgen. Zot zijn doet geen zeer zegt men, maar toch deed het pijn ... (psychologisch toch). Om 7u40 gingen de Electrabel boys mij komen ophalen. Vorige nacht heb ik wel heel goed geslapen, zij het wel wat te kort dankzij onze 2 pagadders. soit 7u44 stonden ze daar om onze rit van 2:20 in te zetten.
Gelukkig was er geen verkeer, wel gietende regen... onze moed zakte al in de schoenen en we moesten nog beginnen.
2u30 later kwamen we aan in de centrale van Electrabel in Nijmegen en we werden er heel goed ontvangen door onze noorderburen. De koffie samen met heel wat broodjes evenals de rugnummers
Rugnummer

stonden ons lekker te wachten. De organisatie was er piekfijn.

(De groene stip wijst op het vak waar we in zouden starten. Groen was de laatste zone vooraleer we in de by pass moesten. Er was zelf een medisch paspoort voorzien op de achterzijde van het rugnummer)

Medisch paspoort

 

Zelf toen we ons gingen aankleden, zagen we daar 3 masseurs hun tafels installeren voor na de wedstrijd. De enige die prostesteerde was mijn buikje. Die heeft iets slecht verteerd van gisteren en heeft me de nederlandse toiletten op ieder verdiep doen ontdekken.

Ons dan maar aankleden, en tegen de regels in heb ik iets nieuws getest : een spierverwarmer. Ik weet het das niet slim om iets tijdens een wedstrijd te testen maar die regen en koudde spraken me echt niet aan om met koude benen in de regen te moeten stilstaan. Tijdens het aankleden kwam de organisatie nog eens langs met een goed idee : vuilnisszakken om over je te trekken tijdens het wachten (een extraatje voor op mijn check list)
Kwamen we dan boven in de cantine, hadden onze nederlandse vrienden extra bananen + energiedranken voorzien. Petje af voor de organisatie.
Electrabel groepNa de gebruikelijke groepsfoto (jullie dienaar staat rechts onderaan) , zijn we dan maar naar de startplaats gewandeld. Het was een goede 2 km. IN DE GIETENDE REGEN. Hellep, de moed zakt nog steeds verder in onze schoenen die kalmpjesaan nat werden... "da loopt niet goed af"
Maar gelukkig was alles voorzien : om 12u43 (17 min voor de start) kwam er een opklaring die zou duren tot het einde van de wedstrijd. Ik heb het al gezegd : "petje af voor die organisatoren"
Er waren dan ook vestiaires voorzien voor de start om je droge kleren te bewaren. De borg was de Championchip. Goed idee
De startvakken opzoeken dan maar. Pas op als je niet over het juiste rugnummer beschikt, anders kom je er niet in! (De groene stip van een collega loper was afgevallen en het heeft ons alle diplomatie van de wereld gekost om hem in het startvak te krijgen.)
Hartslag checken : 136 !
Niet echt OK dus maar het zal de stress zijn zekers . Alleen maar hopen dat mijn darmen weer niet moeilijk doen en me verplichten te stoppen langs de baan.
17min later zijn we mogen beginnen te joggen ... voor 100m tot net voor het volgende startvak. Niet slecht hé ! Het heeft nog heel wat geduurd vooraleer we aan de zandloper (zo noemen ze de start met flessenhals naar het schijnt) en vanaf dan hebben we onafgebroken mogen lopen.
Na 1 km tikte de klok 30'17" ! Op dat tempo zullen we morgen aankomen... al was het de totale tijd vanaf het (niet gehoorde) startschot. Althans dat hoopten we. Mijn Polar duidde 5'03" aan. Iets te snel gestart ? Hartslag 182. Ja dus !
Dat komt ervan om met iets snellere lopers te willen meelopen. Dan maar wat trager mijn eigen tempo opzoeken.
Het parcours was wel leuk, de eerste heuvel startte onmiddellijk ... zij het dan wel neerwaarts. Mijn been deed eveneens geen pijn! Blijkbaar hielp het rusten + de VoltaPack de 2 voorbije dagen. Iets om te onthouden.
Na een 3tal km begon ik opnieuw mensen in te halen ... naar het schijnt was dat de eerste heuvel. Ik noem dit persoonlijk eerder goed vals plat. Maar dit was de eerste heuvel. Evenals de 2de viel goed mee. Het verschil in sfeer daarentegen tov de wedstrijden die ik tot nog toe liep (zoals Grijsloke en Hasselt) is dat de mensen aan de kant van de straat nogal stil staan te kijken zonder te veel lawaai te maken evenals de lopers, die zwegen allemaal. Die waren blijkbaar allemaal surieus geconcentreerd op het parcours.
Heb de tijd niet echt bijgehouden tot op 7,5 km (net voor 1 van de steilste stukken, en die was wel surieus steil) : 38'34". Zou een PR er in zitten ? (7,5 km punt in Hasselt lag op 38'46")
De 1ste surieuse helling dan maar, daar vielen de vliegen. Stampten de olifanten op de grond, kwam de hamerman. Althans voor de meeste lopers. Voor mij kon het niet op, de benen zaten goed. Dan maar à 11,8km/u naar boven. Een leuk gevoel!
Hier heb ik toch een minpuntje gevonden over de loop : de trage lopers konden maar niet rechts houden en het was verdomd moeilijk om met het tempo verschil door iedereen heen te slalommen.
De bevoorradingspost op 8km was ook wel delicaat, iedereen liep voor elkaars voeten. Ik kreeg er zelf een beker met ijskoud water over m'n lichaam. Brrrrrr, niet lekker. Dan maar doorbijten, het regent al niet en zal wel drogen zeker.
10km punt : nu glimlachen Bruno, de tussentijds foto komt eraan. Het wordt dus nu bang afwachten tot morgen om te zien of die op iets trekt (wordt vervolgd :) )
Tussentijd 51:16 Als ik doorbijt zit die PR er wel in.
Dan nog een kuitenbijtertje en bergafwaarts naar de finish.
Iets na km 12 (hellingafwaarts) gebeurde het
KRAK, de knie. Nee 't is niet waar ... ik hoorde en voelde mijn rechterknie, rechts van binnen kraken. Eventjes dacht ik, "oef het doet geen pijn" maar het mocht niet zijn. Na enkele 10tallen meters verder begon die knie verschikkelijk pijn te doen. Toen probeerde ik nog verder te lopen, maar het werd meer strompelen en van de pijn ben ik moeten stoppen.
De tranen stonden in mijn ogen van de pijn. Na een minuutje heb ik al mijn moed bijeen geraapt om toch wat verder te strompelen. Hierbij mijn oprechte excuses aan alle Nijmegenaars voor al mijn gevloek in het frans, nederlands, westvlaams, chinees, ... Ik kon er niets aan doen.
Gemiddelde snelheid hierna : 7,5 km/u. Iedereen die ik net ingehaald had zoefde me voorbij, maar het kon me geen barst schelen. Na enkele 100 meter begon het wat te beteren (adrenaline?) maar telkens ik mijn rechterbeen ietwat schuin neerzette, kwam die stekende pijn weer naar boven.
De volgende 2 km waren een pijnstrijd terwijl ik stelselmatig mijn snelheid opdreef om er zo snel mogelijk van af te zijn.. Maar eens ik de 1 km boog zag ben ik beginnen te sprinten dat het geen naam had, Alles op alles, "ik ben nu zo ver, desnoods voeren ze me maar af op een brancard, maar de eindstreep haal ik"(koppig hé zo'n westvlaming, als dat maar goed komt)
Toen keken enkele medelopers raar naar mij. Blijkbaar had ik dat luidkeels geroepen en in het frans dan nog. Nogmaals mijn excuses (in de hoop dat ik dat niet te veel al vloekend gezegd heb). Wonderbaarlijk deed mijn knie plots geen pijn meer. (weeral adrenaline ?) en toen klokte ik af op 1:15:17 een PR en dan nog maar liefst met 2'16" verschil.
Net na de meet : PIJNSCHEUT, maar toch heb ik het gehaald.
Hopelijks is het niets ernstigs. Dat zal wachten zijn tot morgen om te zien of de knie nu gezwollen is of niet. Dit is trouwens de reden waarom jullie dienaar nu met een coldpack om z'n knie dit verslag zit te typen.
Hoe ben ik 't huis geraakt ? Dankzij het busje van Electrabel geraakte ik in de centrale en met veel hakken en stoten ben ik gedoucht, gemasseerd (deed goed deugd) en aangekleed geraakt. Als ik rechuit wandel gaat het, maar bij iedere schuine beweging doet mijn knie nogal wat pijn.

22:56 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |