25-09-08

Skone streke

Photo002Voor de niet West-Vloamingen onder ons: "Mooie streek"

Gisteren ging ik eventjes een klein uurtje loslopen. Deze keer nam ik het zekere voor het onzekere, na 30 min zou ik niet meer verder van huis gaan zoals vorige keer, maar rustig aan naar rechts draaien en zo tegen de wijzers van de klok naar huis heen lopen. Awel het heeft me geen seconde gespeten.

Ondanks dat ik al 3 jaar aan het joggen ben, en dacht dat ik alle hoekjes, steegjes, wegelkes van groot Anzegem gezien had, ontdekte ik weer enkele nieuwe paadjes, en het waren weer mooie baantjes. Echt een wandel- en fietsstreek die rand van de Vlaamse Ardennen.

effe tussendoor de training: het werd net iets langer dan 1u
Het leuke nieuws is dat sinds mijn tegenslag in Grijsloke eind augustus, mijn trainingssnelheid constant boven de 10km/u zit. Vandaag zelf 10,56 km/u of een pace van 5:51. Begin weer hoop te krijgen

training

21:02 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

21-09-08

Schattejacht

Error Map_1

Vrijdag ontdekte ik dat mijn kaartleeskwaliteiten niet echt goed meer zijn. Om 8u kreed ik zin om toch nog maar eens te gaan joggen. Het was een op werkniveau zware week en dus een niet al te loopse week.

Na 5 km dan maar beslist, we maken er een LSD van +/-17km van (niet vergeten dat ik nog maar 1,5 maandje aan het lopen ben, dus de afstanden best niet te groot nemen hé)

Op het beslissende moment moest ik dus rechtdoor gaan en niet links naar huis. Toen was het al goed avond aan het vallen en wat bleek, ik heb alle baantjes naar links terug naar huis gemist.

Toen ik eindelijk weer "on-track" was, kwam ik uit in Belgiek, nota bene op 10km van huis. Toen had ik er al 12 op zitten.
Om het verhaal nog wat beter te maken, de batterij van den mp3 begaf het.

Conclusie van de run: 22km waarvan 8 op karakter en het besef dat ik best nog eens een cursus kaartenlezen volg vooraleer een schattenjacht te doen met de kids

09:13 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

18-08-08

Grijsloke - de verkenning

Voor het 3de jaar op rij heb ik me ingeschreven voor Grijsloke.

Net zoals vorig jaar, doe ik deze keer de 10 EM. Dat is trouwens 1 van de redenen dat ik de vorige weken de "bergen" van de Vlaamse Ardennen gelopen heb, als voorbereiding en spierkwekerij.

Vandaag heb ik sinds lang nog es het parcours verkend, zij het dan wel van de 7km. Het gaat als volgt:7kilometerDDG

Voor de liefhebbers: de hoogteverschillen:

Grijsloke hoogtes

Een leuke dus, zekers als je graag je quadriceps voelt.

Het goede nieuws, is dat mijn trainingstempo in ER stilletjesaan de 10km/u aan het naderen is. Hoop doet leven.

21:21 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

11-08-08

Ronde van Vlaanderen

Gastronomie week-end overleefd. Het was keileuk, hyperlekker en tof plezant. 1 mysterieus punt: vanmorgen woog ik minder dan vorige week vrijdag. Precies een omgekeerde wereld.

paterberg1_2 Vandaag dan maar wat verder doen aan het dieten en lopen.

sinds vorige week ben ik begonnen met een verkenning van de hellingen die tijdens de ronde van Vlaanderen in de streek gereden worden. Geloof het of niet, ik woon al 8 jaar nabij de meeste hellingen van DE vlaamse klassieker en ik ken de hellingen niet.
Vorige week deed ik de oude kwaremont, vandaag de Paterberg erbij. Awel, da's steil. Plaatselijk 20%. Wel best leuk, en een aanrader voor de hellingliefhebbers.

Benieuwd dewelke er volgende week op het programma zal staan

22:26 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-06-08

IDT1

Met veel plezier in het hart kan ik weer in allerhande bizarre afkortingen beginnen te praten.

diddl_regenNa een heeeeeeeeeel lange al-dan-niet-of-wel gaan lopen periode en een-terug-op-beide-voeten-zettende 20km van Brussel, ben ik weer het onder het stof verdwenen schema gekregen na een test in UZ Gent (net 2 jaar geleden) gaan opzoeken.

En daar stond voor vandaag een IDT1 op. Voor degenen die niet begrijpen waar het om gaat: het is een Intensieve DuurTraining, en dit de 1ste van het schema. 15' opwarmen + 30 à 40min Etensieve Run + Cooling Down

Het deed echt deugd zeker toen ik bij het thuis komen besefte dat het binnen de 2min zou gaan regenen. De bloemekes hebben dus weer water gekregen (en ikke net niet)

Voor de liefhebbers : de stats: 

Untitled-1

21:59 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-06-08

CH3-CH2-OH verbranding

"Zondagmorgen is toch een mooie dag ..." Deze uitdrukking zou perfect kunnen opgaan, zij het dan wel gisteren niet.

vinZaterdag avond zijn we nl gaan eten bij vrienden (de 20k-ers van Kaster) en de wijn vloeide nogal rijkelijk.

Nu het leuke nieuws: gisteren namiddag was het schoolfeest. En zoals jullie weten, zitten we in het oudercomité. Zware dag !

Nu er toch alcohol in mijn bloed zat, heb ik toch bewezen dat ik (een heel klein beetje) karakter heb, en ben ik 's morgens gaan testen of het klopt dat alcohol een soort doping is (cfr dhr Simpson om de Mont Ventoux enkele jaren geleden)

Awel, bij een overdosis is dit dus niet waar! Maar na het lopen, was mijn hoofd weer een klein beetje leefbaar. Het werd dus een "alcohol-verbranding" ipv vetverbranding

09:56 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

13-04-08

 

ParisI DID IT !

Hoe onverantwoord het ook was, ik liep hem uit. Onverantwoord? Awel voor de mensen die mijn blog effe niet volgden (niet dat er veel te volgen was), een korte samenvatting van de laatste 3 maand: VERBOUWINGEN en een beetje lopen (iets in de stijl van 140 km op 3 maand) en dan effe tussendoor een marathon gaan lopen.

Als er iemand twijfelt over het feit dat het een psychologische strijd is, NIET DOEN, dat is het vast en zeker.

Om een idee van mijn conditie te geven, ondanks het heel traag lopen, was ik na 5 km reeds de km-er vlaggen aan het tellen. Klinkt niet echt goed hé?!?
Ietwat later kwam ik een leuke Portugees tegen. Hij liep op z'n Koen Vansteenkistes zijn x-de marathon (x staat voor een getal dat hij zelf niet meer wist). Awel, da's een goede manier om de tijd te doen voorbijvliegen, spreken over de kwaliteiten van alle grote europese marathons.

Wat verder ergens tussen km17 en 18, toen we langs de reklame van quebeca400 jaar Quebec, kwam toevallig een Québecoise langs ons, en met haar typisch accent bevestigde ze dat het er uiterst aangenaam marathon-lopen was.
- Km20, Franscesco kwijt gespeeld aan de bevoorrading, dan maar overstappen naar samen met Paule (de Québécoise)
- Km20,5: SMS-je van mijn vrouwke: "De 1ste zijn binnen, 6sec trager dan vorig jaar (lekker motiverend dus, "Liefde is ...")
- Km21: mijn zusje zien die me kwam aanmoedigen. "Ge ziet er minder goed uit dan vorig jaar hoor!"
Dan maar ietsje pietsje verder lopen, je zou het toch niet geweten hebben dat je bij je enige supporter van de dag, zou opgeven.
- Km22: Paule haar fanclub ... nog wat verder lopen
- Km 23: "Zeg Bruno, op km25 komt iemand ons begeleiden, je zult nu toch niet toegeven zekers ?," aldus Paule en (spierpijnende) Bruno toch maar weer plooien ... mietje!
- Km 25, daar staat Pierre. "Hallo Paule, zeg wie is die verkrampte persoon die meeloopt ... Dag Bruno, je loopt toch enkele km-ers met mij mee ?..." En daar gaan we weer
- Km29 PPPPPPPIIIIIIIIIIJJJJJJJJJJNNNNNNNNNN
- Km30, foto time :30K

Toch maar verder lopen ... meer pijn kan ik toch niet meer hebben.
(Het ergste is dat ik toen besefte dat Philippe al lang binnen zou zijn)

Awel, niets was minder waar, hoe verder ik kwam, hoe meer pijn ik had.

We waren trouwens al overgestapt tot 1 km joggen (met verzuurde spieren) afgewisseld met 1km wandelen (met verschikkelijke scheenbeen pijn)  Ik kan me al niet meer herrinneren wat het meeste pijn deed.

Da was me nu es een psychologische strijd ... Zelf toen km 40 naderde kreeg ik geen moed bij. Hoedanook vanaf km 40,5 hebben we het laatste aan 1 ruk doorgejogd. Ik vermoed zelf dat we steeds sneller gingen lopen.
Spijtiggenoeg werd Pierre van het Parcours gesmeten en konden we niet samen met hem genieten van het eindstreep-moment. Maar wel met Paule:5769452

Conclusie van de dag: voor degenen die nog nooit geen marathon liepen:
JE MOET DIT DOEN!

08:47 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

12-03-08

Streaming LSD

Streaming & LSD's wat hebben die met elkaar gemeen.

Awel, da's nie moeilijk. Vooreerst LSD (de loopversie wel te verstaan): vandaag kon ik eindelijk de resultaten bekijken van de LSD training van vorige zondag ,met beider Veerles (Jogginggirl & Spencer). Enfin, LSD ... humhum ... het leek meer op een 11 moerassentocht. De vlaamse versie van de 11 stedentocht maar dan in west-vloams vertaald met het nodige grappen grollen over a's uit o of R's uit R, met nodige zwembaden, trampolines en besmurde mountainbikers.

Voor degenen die hier geen snars van begrepen : de handleiding is te vragen bij 1 der volgende blogloopkes (bv stijl Eurojogging) bij de beider dames hierboven. Hoedanook, ik heb sinds vorige zondag kompassie met de mensen die in het voorjaar de "hel van het noorden" doen.

1 gulden tip : als je wilt dat de douche niet verstopt, raad ik iedereen aan om de grootste modderklompen af te kloppen voor je de douche pakt.

sla5520_00_tlm_Wat heeft "streaming" hiermee te maken ?
Awel eigenlik niets behalve het feit dat ik nu via mijn nieuw speelke (zo'n soort streamium draadloos speelgoedje van Philips) een internet radio aan het beluisteren ben terwijl ik typ

23:45 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

03-03-08

Dead or alive ?

192-aff-dead-or-alive"Dead or Alive" was ooit een film van moordende geheim-agent-achtige beauties. Of die ooit de status van cult film zal krijgen betwijfel ik ten zeerste.

Dezelfde vraag zou men zich echter over mij kunnen stellen ...

Niet ongerust zijn. Ik leef nog, zij het wel amper met al die verbouwingswerken.

Desalwelteplus, die werken hebben me nog niet klein gekregen. Ook niet de dead-line van 3 mei om klaar te zijn voor de communie van onze oudste (aka Ella).

Of ik Parijs haal (de eindstreep althans) blijft echter een vraag.

De Jungfrau al even min, ken heb nog geen idee of ik geselecteerd ben. SPANNEND !!! 

21:34 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

06-12-07

Er is leven na de ...

Niet ongerust zijn ... ik leef nog. Zij het wel met kleine beetjes en met veel stof in de longen. Maar ja, soms geeft het lichaam signalen die men niet mag negeren

startVandaag ben ik hoedanook na een (bijna) maandje opnieuw gestart met lopen. De blessures werden me de laatste tijd teveel. Eigenlijk-feitelijk kwamen de werken er op het goede moment aan ! 

Mijn lichaam was zo aan het protesteren dmv allerhande kwaaltjes dat ik de verbouwingen maar als excuus genomen heb om dat lichaampje te laten rusten. Maar het kriebelde ietwat veeeeeeel te veel (en de kilootjes kwamen er eveneens te veel aan) en dus ...

... vandaag was er leven na de blessures: effe rustig ingelopen. Op weg naar de Jungfrau via Deerlijk en Parijs

Training

22:55 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-10-07

DD Hasselt

Vorige zondag kwam er nog es leven in de brouwerij, DD Hasselt stond op het programma. Spijtiggenoeg kon ik niet deelnemen in Eindhoven (wat er nogal surieus leuk uitzag als ik al de verslagen doorneem). Kortom, het "verplichte nummer via het werk" heb ik dan maar als ontspanning opgenomen

hetpaard Om 7 u uit de veren om snel door te vlammen naar een Brusselse collega (den Eddy, organisator van het Sigma-loop verhaal). Hij woont in Londerzeel, de gemeente waar de wegenwerken en wegomleidingen samenspannen met 25 wilde Brabantse paarden en paardrijdsters om mij maar niet bij mijn collega te doen geraken. die paarden stonden blijkbaar nog niet op stal (maar wel met een sneltrein in Eindhoven, hihi)

Enfin, ietwat later stond ik aan de start van de 5K in Hasselt. Kwestie van toch een wedstrijdje voor een tijd te lopen. Mijn 1ste 5K trouwens. Kort samengevat : een heel korte afstand, zekers als je dat niet gewoon bent.
Ook de mogelijkheid om te bewijzen dat ik toch een weblogshirt heb (de 15K moest ik met het officiële DD Hasselt T shirt lopen)5K Result : 21:22

Enig probleem : net voor de start ben ik erin geslaagd om mijn voet deerlijk ("heel erg" in het Westvloams) om te slaan. En dat deed heel erg pijn de 1ste 5km!
De mensen van het vlaamse kruis vonden er darnaast niets beters op dan te zeggen dat ik best bleef wandelen en de voet niet deed afkoelen voor de 15K.
(koppig als een) Ezel als ik ben, dan maar gaan wachten op de 15K

Mankend en met verse kleren kwam ik toen enthousiaste Bart tegen die me vroeg waar  mijn weblogshirt was. Bart : de uitleg staat hierboven !

Dan maar op naar de 15K waar ik een collega zou hazen. Haar streefdoel was 1:25 halen. Kort samengevat : de 1ste 14K deden heel erg pijn. De 15e km deed ontzettend pijn, maar ik kreeg mijn collega binnen  op 1:21:59. Kortom : de pijn was snel vergeten, zeker dankzij onze vriend Crystal die met zijn schuimende kraag alles snel deed vergeten. 

Nu maar op naar Deerlijk (met de nodige enkel rust natuurlijk)

22:18 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

02-10-07

We blijven bezig

Gisteren avond zat ik weer es in Brugge

toch altijd leuk om het nuttige met het aangename te koppelen. Mijn teerbeminde had een afspraakje in de rand van de Schone stad, dus ik maar mee met de loopschoenen.

Awel, het was echt plezierig lopen dankzij al die zuurstof in de lucht. Durf nu nog es zeggen dat lopen in en rond een stad niet leuk is

Brugge
Het goede nieuws kan niet op : vandaag effe 36' losgelopen met mijn nieuwe schoenen : voor de 1ste keer geen last van blaren, alleen maar een lichte pijn op de herstellende blaren. Zouden die steunzolen nu reeds ingelopen geraken ? Laat ons hopen van wel. Morgen nogmaals testen.

22:37 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

09-09-07

J-1

De rillingen liepen me gisteren langs de rug terwijl we de volgende stappen in de verbouwingen deden (metsen + beseffen dat er nog wat extra funderingen gegraven mogen worden). Ik had me nl ingeschreven voor de SMS dienst van de Jungfrau

Zo kwamen de tussentijden binnen van Geert & Johan terwijl zij de berg ophaspelden. Wat een tijden zeg ... kijk maar naar hun verslagen, het is de moeite waard !

Met andere woorden, het is nog maar 365 dagen ... de zenuwen beginnen al Knipoog

08:53 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-09-07

Next Trial

15282405-casebadge-start-engineDe angine is voor 85% voorbij. De keel blijft wel nog een beetje haperen, maar we zijn weer gestart

Op naar de volgende poging voor voorbereiding voor volgend jaar. Vandaag dus opnieuw (voor de x-de keer) gestart met lopen : 15,72km in 1:26:50 voor een AHR van 162.

Hou ik het deze keer vol ? 

22:30 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23-08-07

Repeating yourself ?

Vanmorgen dacht ik "de dagen zullen elkaar dus blijven opvolgen en op elkaar blijven gelijken.

Awel, niets is minder waar. Het programma van de dag zag er hoedanook niet rooskleurig uit : 's morgens te moe uit bed, rapper dan een ezel van de ene vergadering naar de andere. Dan naar huis crossen om ervoor te zorgen dat de materialen die de namiddag geleverd worden wel op een goede plaats geplaatst worden. Daarna doorwerken tot net voor naar de kiné te gaan. De avond afsluitend al vloekend dat er weer geen training was. Business as usual dus.

Awel, niets is minder waar (jaja, ik gebruik die zin 2 x vandaag)

Het cross gedeelte tot 's middags klopte volledig. Dan liep het anders. De gehele namiddag es goed kunnen doorwerken (bijna geen telefoons en mails) en de bouwleverancier kwam veeeeeeel later dan gepland (niet al te slecht want zo kon ik nog meer doorwerken).

zonVervolgens, op het onverwacht beslist om te gaan zien voor tegels voor de verbouwing (oorspronkelijke vrees : we zullen weer 15x moeten gaan voor we iets vinden) Awel, niets is minder waar... WE VONDEN ONMIDDELLIJK AL ONZE GEWENSTE TEGELS. De dag ziet er toch zonnig uit ?!?

Opgelucht naar huis een inval : waarom niet al lopend naar de kiné gaan ? Azo gezeid, azo gedoan. Dan krijg ik nog een vrolijk gezicht van de kiné die me es in andere kleren dan hemd+das ziet. Wat blijkt nu, haar vader heeft jaren meegewerkt aan Dwars Door Grijsloke. Schoon praatje als gevolg

Hé, why not, al naar huis lopend nog es het parcours van Grijsloke lopen.
Azo gezeid, azo gedoan, uiteindelijk 1u15 gejogd vandaag. Het is me toch gelukt

r 5't huis gekomen wachtte er mij nog een mooie cross-training : 2 ton zand over 5 m verplaatsen rond 6 paletten stenen. Weer een positieve noot : rijnzand schept 100x makkelijker dan de 12ton zand-gravé mengeling die we zaterdag tot beton draaiden. Na nog geen uur was het geklaard. Alweer een zonneke!

Zo ziet men dat niet altijd alles eentonig en herhalend moet zijn

Benieuwd wat de rest van de avond en de volgende dagen me zullen brengen

21:43 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-08-07

Parcoursverkenning

na 7m³ beton storten zaterdag, moest er vandaag weer wat lopen op het schema staan. Kwestie van wat te varieren en niet altijd te graven of op te gieten.

Toen ik buiten kwam, kreeg ik plots zin om het parcours van zaterdag in Grijloke nog es te verkennene en zien hoeveel zotten er dat nog deden. Awel, ken was vergeten dat het ietwat minder plat was dan de te komen Leie marathon (hieronder het profiel van 1 ronde):

Niveau Grijsloke
En jahoor, er waren nog heel wat zotten die zich waagden aan dat verloop. Er waren er zelf bij die stoeften met het feit dat ze dat 2x per jaar lopen : 1 x de week ervoor, 1 x de wedstrijddag zelf.

Moet zijn dat zot zijn geen zeer doet zekers

22:33 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

12-08-07

LFD

180px-Ingooigem_-_villageNa bijna 3 weken loopstop (daarom niet minder een verbouwingsstop) mocht ik eindelijk weer es gaan lopen. Dit leek me geen slecht gedacht zeker als men weet dat de Leie marathon in het vooruitzicht zit. De beste training hiervoor : een 30-er. Hoe kun je die dan nog beter lopen dan in goede companie van andere bloggers.

Kortom, samen met Jogginggirl, Frank Spencer en Betje Spencer (sister off) hadden we om 8 uur afgesproken in Selewie (Sint Lodewijk-Deerlijk) voor een ter-ere-van-een-wandeltocht uitgestippeld tochtje langs de wegen van mijn woonstreek.

De dag begon eigenlijk niet zo goed, ik was niet uitgeslapen na een dagje funderingswerken en vond mijn zonnebril niet. 8u03 verscheen Byrntie met 3 min vertraging aan de start van onze kwebbel, praat, lachwekkende en leuke LFD (Long Funny Distance). Awel ik wist niet dat er zoveel mooie kleine wegelkes waren in de streek.

1 van de onderwerpen is wat er allemaal niet kan uitgespookt worden in 3 min op een zaterdag morgen wanneer je niet uit bed geraakt. Het lijkt ernaar nat mijn reden van te laat komen in een zee van ongeloof belandde.

Om de eer te redden, werd ik door Detje geïnviteerd 's avonds bij haar 't huis om daar bij een BBQ samen met Jogginggirl en Frank een deftige uitleg te geven/vragen over die verloren minuutjes aan onze ega's... hillariteit op den top

30K SelewieResultaten van de dag :

 • een nog minder uitgeruste Bruno
 • een hele lekkere BBQ gegeten die ik voor 1 keer zelf niet moest doen
 • een pijnlijke knie tgv mijn nieuw schoensel (dat dus de kast invliegt voor langere afstanden)
 • extra blaren aan mijn handen bij het verder graven vandaag aan de funderingen
 • extra motivatie om de Leie marathon uit te lopen

The numbers : 30K numbers


tomaatNog een toemaatje, mocht er iemand zin hebben in een leuke cross-training : volgende zaterdag wordt er beton gemaakt en gegoten bij ons t'huis. Ambiance verzekerd. Vergeet juist je kruiwagen en goed humeur niet mee te brengen

20:14 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

16-07-07

Vakantie

Endelijk: op vakantie!
Ik laat jullie eventjes om te genieten van welverdiende rust (hm...?) in Bretagne!

11:13 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

30-06-07

Poging 2

Ik moet het toegeven, ik heb het vorige keer niet gedaan zoals het hoort ... Het beginpunt en het eindpunt waren niet met elkaar verbonden en ik heb het redelijk traag (lees huppelen) en niet sprintend gedaan. Maar ja, men moet 1st kunnen gaan vooraleer te lopen en daarna sprinten.
En voor de ongelovige thomassen : het Leffe woord is niet getrukeerd !

Vandaag stond er een LSD van 2:15 op het programma. Net na het eten vertrokken (ik weet het, niet echt slim) om na een half uurtje Carl (aka loopbuddy) te gaan halen om samen het volgende uurtje te lopen en daarna solo verder te gaan.

pizzaAmaai die pizza lag zwaar op de maag, de hartslag sloeg onmiddellijk boven mijn toegestande 164. Gelukkig genoeg (of beter gezegd spijtiggenoeg) kreeg ik na 1:25 een telefoontje van het 't huis front dat ik dringend naar huis moest komen wegens kidperikelen (voor de mensen die geen kinderen hebben, dat is het leuke aan 2 kinderen die hun best doen om niet overeen te komen op de meest ongeschikte momenten). Dan maar rechtstreeks naar huis. Spijtige van het verhaal : 30' te weinig gelopen.

Results : 1:47 voor 16,54km; een gemiddelde van 9,1 km/u (1km/u trager dan normaal)

Nu terug naar het begin van deze post : vandaag wou ik een 2de "Leffe" poging ondernemen. Conclusie : gulden tip aan de Garminwriters : probeer de tekst niet te maken op een klein oppervlak (bv kerkparking grootte), het resultaat is een onzoombare en onleesbare gekronkel (zie maar het gekronkel in het midden van mijn traject)Garmineffe 2

 

15:44 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-06-07

M Schema

M schemaHet is zover, heb mijn marathon schema voor de Ipso Leie marathon samengesteld. Het is gebaseerd om dat van Runnersworld dat ik gebruikte voor Parijs maar wat aangepast naar ervaring, lectuur en reacties (van o.a. mijn lichaam maar vnl van andere marathon schema's en M-lopers/trainers)
De grote verschillen met die van begin dit jaar :
 • "slechts" 4 trainingen per week (evenwicht met het gezin houden hé)
 • 3 trainingen zullen zeker buiten gebeuren, de laatste wordt home trainer of toch af en toe lopen
 • er zitten 4 x 3u-en-meer lopen (km bollen & ervaring opdoen)
  zal hiervoor wel af en toe verlof moeten nemen (goede tip van Frank spencer)
 • totaal van +/- 780 km als ik alles loop

Streefdoel : marathon lopen in ER om ervaring op te doen in voorbereiding van Jungfrau volgend jaar
Extra streefdoel : onder de 72kg geraken


Proficiat aan alle lopers voor de gelopen prestaties dit week-end

22:47 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

11-06-07

1005

10011001, 1002, 1003, 1004 .... 1005
Nee het zijn niet de sprookjes die ik vanavond allemaal vertelde aan mijn dochter van 5,5j of zoon van 2j. Ze zijn nog iets te jong om die exotische verhalen aan te horen. Alhoewel, tegenwoordig worden die kinderen steeds sneller rijp. Hoe moet je trouwens nu in Godsnaam gaan uitleggen hoe die baby in de buik van mijn zus geraakt is ondanks het feit dat ze nog niet getrouwt is ? Bij de ouders van mijn dochter (voor degenen die niet mee zijn : da zijne kik en min vrouwke) is dat wel zo gebeurd. Voor ze getrouwd waren, konden ze nl nog geen kinderen krijgen.
SinterklaasHoedanook, vanmorgen legde mijn dochter uit langs waar dat de babies naar buiten kruipen op Sinterklaasdag. Voor degenen die echt niet mee zijn : de kleine van mijn zusje is gepland op 6 december. Een Sintekindje ...
Maar terug bij de geit dat bleit .... (sorry voor de woordspeling, maar ik wou een woord typen dat rijmde op geit)
Vandaag heb ik dus geen 1005 sprookjes verteld aan mijn dochter, maar ben er voor de 1ste keer in geslaagd om de 1000km grens te doorbreken met een paar schoenen zonder die versleten te voelen. YES, ik heb het paar gevonden
Niets is minder waar, de blessure in mijn voet blijft duren. Dus heb ik gisteren maar een afspraak gemaakt met dr Verhelst uit Hemelgem (voor de Westvlaams-vreemde-mensen, dat is een deelgemeente van Izegem, zie het liedje van Flip Kouwlier). Op 3 juli zal ik daar met plezier steunzolen laten maken. Ben benieuwd wat dat zal geven

22:24 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

29-05-07

Sequel

De weken volgen elkaar op en trekken verdacht sterk op elkaar. Kortom, het blijft een chinese puzzel om looptrainingen in te plannen.

Bv deze week :

maandag : quality time with the family (vrij vertaald, bekomen van de comunie van het nichtje zondag)

dinsdagavond : ouderraad tot 21u30. Snel 't huis gekomen en toch ff gaan lopen

woensdagavond : de liefste vrouw moet gaan repeteren voor haar surprise act met het oudercomité komend week-end voor het schoolfeest

donderdagavond : vergadering in kontich tot rond 22u

vrijdagavond : generale repetitie van Flint voor ons concert zaterdag

zaterdagnamiddag + avond : installatie + soundcheck + optreden van Flint

zondag : schoolfeest

De grote hamvraag : wanneer nog lopen ?

Hoedanook, vandaag toch de benen uitgestrekt. De insteek was rond 1 u te lopen. Het is ietswat meer geworden : 1:13:39 voor 13.39km; AHR 167

En voor de verandering : het werd een hellingtraining (zie profiel)1 copy

volgende poging : morgen in de vooravond een intervalleke ? Wie weet

22:49 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

22-05-07

Sorry

Vandaag om 20u55 't huis gekomen van Hasselt, bekaf, afgewerkt, vermoeid, beu, balend ... kortom een ideaal moment om te gaan lopen.

Gewoon de Garmin, MP3-speler en loopkleren aangedaagn/meegenomen (vooral dat laatste kan practisch zijn want naakt lopen lijkt me nog altijd niet echt ideaal) en zonder naar de hartslag te kijken effe loslopen.

Na 10' had ik al door dat het wat langer zou duren dan loslopen.

Na 65' had ik door dat het idd wat langer was en dit net op het moment dat ik een dipje had. Bizar ik had nog maar net 3 steile hellingen opgelopen ... aaah ja,

fiets124dat was de reden van mijn dipje. Net op dat moment kwamen 2 wielertoeristen op me afgestormd. Nee, nu niet ! Ik wil die wielerterroristen niet ... huh, ze lachen vriendelijk naar bij doorzweet aangezicht. Stopt er wel 1 en vraagt hij me of ik iets wil drinken !!!

Waar gaan we naartoe, die wielrenners worden vriendelijk ?!?

Misschien had ik het toch verkeerd op, vandaar mijn alleroprechtste excuses aan alle hobby-wielrenners die ik steeds verdacht van niet-sympathiek-de-volledige-breedte-van-de-weg-innemend-zijn-zonder-rekening-te-houden-met-de-anderen.

SORRY-SORRY-SORRY kzal jullie daar niet meer van verdenken.

Heb trouwens ferme compassie met jullie, want jullie zoeken meestal ook die steile hellingen van de vlaamse ardennen en die zijn zoals te zien op het profiel hieronder niet echt plat hé

hellingtraining

23:02 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

18-05-07

Ik wist het ...

Het is inderdaad waar, alcohol is geen goede leermeester. Maar het is zo lekker. Vandaag heb ik wel ontdekt dat het soms niet slecht kan zijn met iets minder.

barbecookHet verhaal van de dag in het kort : vanmorgen op een bevlieging naar een vriend gebeld om te vragen of hij met dat mooie (lees niet-regen-)weer zin had in een BBQ. "Ja indien het bij ons is," was zijn antwoord. Gezien hij momenteel geen vaatwas heeft (het was bij die kerel bij wie we enkele weken voor de marathon de keukenvloer aan het open breken waren en waar de nieuwe keuken dus nog niet staat) zijn we maar vlug om van die kartonnen werwerp borden geweest.
De BBQ was lekker samen met het glaasje wijn. Maar den Bruno heeft zijn lesje geleerd : DRINKEN MET MATE(n)
Het is me gelukt : conclusie : mijn training van vanavond was niet afzien zoals het had kunnen zijn, het was gewoon lastig tgv een nog half volle maag. Ik wist het dat het anders kon ... (oef)

Voor de liefhebbers : de cijferkes van mijn intensieve duur training (15' opwarmen + 45' net onder omslagpols + 20'cooling down naar huis)
Training

Juist iets heel vervelends met mijn Garmin, mijn hart stopte heel regelmatig met kloppen en klopte af en toe rond de 250 bpm (dat laatste zal wel niet 100% exact zijn denk ik)


Nog een kleine OPROEP : voor mijn planning ben ik nog op zoek naar een 10km wedstrijd in de 1ste helft van november. Kan iemand me op een idee brengen ?

22:44 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-05-07

Duivelse Leffes

DevilDe Duivelse wraak van de Leffe's was zwaar vandaag.
Normaalgezien moest ik vanavond op de verjaardag van een toffe collega (hopelijks leest hij dit zelf niet, zoniet stijgt dit in zijn hoofd ) gaan drinken in de regio van Hasselt omstreeks 17u, spijtiggenoeg zat ik dan nog vast in de streek rond Aalst. Drink in het water gevallen en dus geen Leffe's vandaag. Dan maar ff gaan lopen zekers eens de kinderen in bed zijn ?
Briljant idee ware het niet dat de interbrew drankjes hun weerwraak genomen hebben door mijn lichaam niet de willen doen meegaan.
De bedoeling was een "Gefractioneerde Duur Training", da's een soort interval alternatief, awel da viel nogal goed tegen. Het is lang geleden dat ik zo traag gelopen heb en dan nog met een veel te hoge hartslag.
Dat zal je leren Bruno om niet naar je collega's drink te gaan !
Training

22:22 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-05-07

Dank voor de verwittigingen

even_geduldDie Harmsie toch, hij had me vorige week bang gemaakt van dr Termote uit Zulte, dat ik daar makkelijk 45min in die wachtzaal zou zitten. Hij zat er compleet naast.

Maar 1st terug naar het begin van mijn loopverhaal van vrijdag.

Op aandringen van Harmsie (lees eerder de lok van het bier in zijn reactie) ben ik ff bij hem binnengewipt vooraleer naar de looparts te gaan. Ik had zo'n 45min gerekend, ruim genoeg dacht ik, maar vooraleer we zelf konnen beginnen te spreken over lopen en continu bezig waren met tetteren (naar het schijnt 1 van mijn specifieke eigenschappen, om maar geen nadeel te zeggen) beseften we plots dat er al 1u voorbij was. We waren aan het praten als 2 oude boesemvrienden die elkaar in jaren niet ontmoet hadden. Heel toffe gast die Harmsie. Maar terug naar mijn koetjes en kalfjes (lees verhaal) : "Hellep, ken zal te laat zijn om mijn afspraak!"

En ja, 15 min te laat. O nee ... gelukkig zat de vorige afspraak er nog. (max 30min wachten dan maar ?) En ja, na 30 min kwam de vorige afspraak buiten. Hetgeen ik wel niet wist is dat er nog iemand tussen ons 2 zat. Nog maar es wachten. Het werd dus 1u25 wachten !!!!!!

Termote heeft zijn reputatie waar gemaakt.

Na lang wachten, was het aan mij. Een gezellig klapke van 45min (zeg, ik heb er ook recht op hoor en heb hem dus van alles gevraagd)

De resultaten :

1) mijn knietjes : is dit niet normaal misschien dat knietjes na 42km een ietwat aan tijd nodig hebben om te recupereren ? Het kraakbeen wil juist wat herstellen, geef het wat tijd (nvds : tijd, wat is dat ?) => glucosaminefosfaat nemen

2) alle scharnieren die pijn doen : kraakbeenperikelen, Glucosaminefosfaat

anatomievoet_Image53) de voet, tgv de bouw .... (die puntjes komen overeen met een mooie 20min durende wetenschappelijke praat die ik jullie niet wil aandoen). Het verhaal in het kort : er is een ontsteking tussen de 2 onderste blauwe streepjes en het bot op de foto hiernaast. De oplossing
fase 1 : rusten (nvds wat is dat ?) indien daarna niet voorbij, gelieve naar fase 2 te gaan. Reeds geprobeerd, deed niets
fase 2 : spoelen met cortisone, indien het na 2 weken niet helpt, gelieve naar fase 3 te gaan
fase 3 : steunzolen, indien dit niet helpt, PECH !
Kortom, ik zit in fase 2 en mag dus technisch gezien dit week-end geen wedstrijdje lopen (wegens doping)
Hopelijks moet ik niet naar fase 3


Mocht er nog iemand een gaatje hebben op 24 juni : niet te missen, het loopfeest in Zulte ! Er zal maar liefst voor € 4000 aan naturaprijzen zijn.

16:57 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

02-05-07

Foei loperke

obelixFoei foei loperke, ik kon het vandaag niet laten, het kriebelde te veel. Ik ben gaan lopen en zou daardoor een surieus pak slaag moeten krijgen.
Alhoewel, hoe is het anders mogelijk om te weten of de knietjes en de enkel en ... nog werkelijk pijn doen.
"het kan geen kwaad om eens een half uurtje te voelen hoe het gaat," dachten mijn hersenen. Het werd dus 40' fartlekken. EN DAT DEED DEUGD (behalve een klein beetje pijn in de knie en de enkel)
Morgen nog es proberen ? hmmmm .... de keuze is moeilijk. Zal morgen wel voelen hoe het voelt ... (ai ai, grammaticale fout, 2 x hetzelfde woord in 1 zin, nogmaals een pak slaag op m'n blote billen)
Nu maar ff rusten terwijl ik het franse presidentsverkiezings debat volg
 
@ Harmsie : zet de koffie (of dat andere sterkere) overmorgen maar klaar, heb wel je juiste adres nodig, zoniet zullen mijn smaakpapillen uitgedroogd naar huis moeten gaan en das nergens goed voor hé

22:19 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

25-04-07

Slimme Bruno

Vooreerst een grote dank aan de reeds vele reacties voor de schoenen...later meer hieromtrent

Nu effe het lopen : Bruno wou vorige zondag eveneens een lichte wedstrijd lopen dicht bij huis om toch nog iets te doen terzelfdertijd als de meeste andere London, Antwerpen-bloggers.

Nu ja dat was niet gerekend op mijn "planningstallenten", alhoewel, ik noem dit meer de afwezigheid hiervan! Ken had me van 1 dag vergist. Slim van je Bruno !

Gevolg : motivatie gezakt en dus niet meer gelopen sinds vorige week ... oeioei, die 12uren loop wordt zwaar.

Volgende poging : morgen ?

We shall see

 

Oh ja, dat noch, lopen doe ik toch iedere nacht hoor ... in mijn dromen over Parijs

20:32 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

17-04-07

The day's after

Vooraleer de officiële foto's eraan komen, ben ik toch gestart met het verhaal na Parijs.

Pizza & wijnVooreerst mijn rustdag gisteren : 's middags mijn 1ste pizza sinds maanden en dit samen met een glazeke (of 4) wijn. Mensen dat kan smaken.

Voor degenen die het bizar vinden dat ik het tot gisteren uitgehouden hebben, niet ongerust zijn, zondag avond zijn we nog een McDonalds gaan opzoeken in het centrum van Parijs. Wie had gedacht dat die BigMac zou smaken heeft het totaal verkeerd op : die smaakte zelf niet. Zijn mijn smaakpapillen dan kapot ? De wegen van de marathoniens zijn ondoorgrondelijk.

Gisteren morgen was het ook naar het schijnt een raar zicht om me van de trap te zien komen (gelukkig zonder foto bewijslast, oef) Dan maar gisteren avond een 30min losfietsen op de home trainer.

Programma vandaag : bouffen en (spijtiggenoeg) werken. Vanavond frieten. Amaai die maag zat vol. Dan maar 55min rustig los gaan lopen. SLECHTE KEUZE Bruno de linkerknie ging niet akkoord. conclusie : enkele dagen rusten en pas vrijdag nog een poging ondernemen van loslopen. Ik wil namelijk niet volledig ondergaan bij de Eurojogging samen met collega's.

Voordeel van mijn loopje vandaag : spierpijn is bijna volledig weg. Niet volledig slecht dus.

Allé Bruno, eet nog een chocolade eitje en kruip in je bed (1st wel nog de kandidaten van de Franse presidentsverkiezingen beluisteren, moet toch weten voor wie ik ga stemmen zondag!)

22:07 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-04-07

1st result

4u34 bij 32°C de hamerman stond me met zijn 20kg mokerhamer op te wachten op km 24, heel vroeg dus)

15:21 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |