12-09-07

Liefde is ...

Liefde is om een partner te vinden voor iemand die zich alleen voelt

Doen we dan maar zekers.

Mijn zooltjes kwamen gisteren niet goed overeen met mijn Asicskes, dan maar nieuwe schoentjes kopen zekers ?

IMG_1807Deze keer werden het Brooks (kwestie van na Asics en Saucony iets anders te proberen zekers) Een volledig neutraal model met redelijke brede zool ifv de steunzolen en brede voorvoet.

In de winkel liepen ze alsof het sloefkes waren ... benieuwd naar het resultaat. Za ze straks es inlopen

Het is zoals Marc gisteren zei : "Dan weet je weeral waarom je moet gaan werken"

14:05 Gepost door Byrntie in Kledij | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

11-09-07

Nieuwe vriendjes

Gisteren een telefoontje ontvangen van de firma Derijcker. Wie die nog niet zou kennen, het is een firma uit St Martens Latem gespecialiseerd in allerhande orthopedish materiaal en dus ook in het maken van steunzolen

Semelles orthopediques 11-09-07 2Kortom, de mijne waren klaar. Vanavond zal ik m'n 1ste poging zijn om die te overleven. Ben benieuwd wat het zal geven

 


Update : na 2,5km proberen, ben ik maar terug naar huis gelopen. Voor 2 redenen :

 

1) mijn loopbuddies stonden op mij te wachten

2 het was wel wat ongewoon en het deed wel wat pijn aan de knietjes. Positieve is dat mijn voet absoluut geen pijn deed

Morgen misschien toch best om neutrale schoenen gaan vrees ik ... weer geld verdoen 

 

19:02 Gepost door Byrntie in Kledij | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

11-07-07

Newbies

soldenJullie hebben me overtuigd : er moesten nieuwe loopvriendjes komen. Al is het maar tot de Leie marathon. Gelukkig waren het solden, want daardoor heb ik een nieuw paar Asics kunnen kopen voor een nogal interessante prijs. Ziehier mijn nieuwe vriendjes tot net na de volgende marathon :

Asics Gel-Faoundation Plus (2E) 11-07-07

22:11 Gepost door Byrntie in Kledij | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

20-04-07

Oproep

16 maand geleden werd ik gebeten door een rare mug. De mug die het loopvirus doorgeeft. Ik heb er jaren proberen tegen te vechten maar heb toch moeten zwichten. Die mug is zo argressief dat er heel wat nevenverschijnselen opgekomen zijn :

  • 17 kg afgevallen
  • gespierd lichaam (toch het onderdeel ervan, het bovendeel heeft nog surieus wat werk nodig)
  • uitbreiding van onze apotheek met allerhande ontstekingsremmers, anti-blaarmiddelen, glucosamine pillen, vitamines, enz...
  • blauwe plekken op de benen tgv het vallen over uitgelopen schoensel
  • Vooral dat laatste is ambetant, die schoenen liggen overal te slingeren. Dan hebben we op de koop toe 2 poezen die daar heel graag mee spelen en die schoenen vliegen dan nog meer in het ronde. HELLEP, wat moet ik daar mee doen??????

Africa Run 1st shoesIk kan ze niet blijven gebruiken in de tuin want dan beginnen ze ook daar in de weg te liggen

Gelukkig was er de marathon van Parijs ! Nee, ik heb de schoenen niet in het publiek gehooid om de mensen van het rode kruis wat werk te geven. Nee, ik gebruikte die niet ter vervanging van pasta voor een carbo loading. Nee, ik heb geen new-look, ademende, anti-pronatie kledij gemaakt van Asics & Saucony kwaliteit... maar ik ontdekte in Marathon Expo : African Run

Het is een organisatie die ons van ons runners-die-niet-van-hun-schoenen-kunnen-scheiden syndroom zal kunnen verlossen.
Africa RunZe willen tegen oktober 2007 1500 sport- en kinderschoenen verzamelen om die uit te delen aan de hopeloze sporters en kinderen in Oost-Afrika.
Niet vergeten dat de meeste mensen in die landen op blote voeten lopen en zodoende van het ene probleem in het andere lopen. Kortom, het gaat om een goed doel.
Vandaar mijn OPROEP :
Willen jullie allen meedoen voor het verzamelen van versleten en doorlopen loopschoenen ? (kinderschoenen & -sandalen zijn eveneens zeer welkom)
Laat ons samen bewijzen dat die BeNeLux bloggers in staat zijn om eens onze schoenen met rode veters versleten zijn zij ook iemand anders kunnen helpen!
Voor meer info : www.africarun.org
De 1ste donatie (van uw dienaar) stelt het aantal op 6 paar.
Meedoen kan tot 1 oktober. Ik zal ze dan meenemen naar Parijs voor de 20km van Parijs op 14/10
Doe aub mee en mail me dat ! (Klik hiervoor op de knop links bovenaan mijn blog)
De verzameling van de schoenen kan o.a. gebeuren via de diverse webloglopen die er aan komen. Verdere details volgen
 
Oost-Afrika zal de webloggers dankbaar zijn

13:00 Gepost door Byrntie in Kledij | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

28-02-07

Verjaardag

Vorige week maandag was het mijn verjaardag. Ik mocht toen 35 kaarskes blazen en als après-ski een flesje champagne kraken. Da's nu 1x het voordeel van roots te hebben in de champagne streek. Nog leuker is dat het dan nog een fles champagne is die mijn (familie)naam draagt.DETHUNE_btl2 (voor zover het stoefen). Hoedanook de zaterdag ervoor kreeg ik bezoek van familie en schoonfamilie en van hen kreeg ik o.a. enkele aankoopbonnen voor de Decathlon.

Gisteren avond dan maar naar mijn favoriete winkel wat gaan kopen. Het zijn 2 korte tights (ze noemen dat een cuisart)

gd-asset_5984961

 

en 1 shirt met lange mouwen van de nieuwe collectie geworden. Die shirt is een nieuwe soort die ze "body map" noemen. Een heel leuke en comfortabele stof. spijtiggenoeg is het nog geen weer om die te gaan testen. Nog ff wachten dus.
Slim gezien van hen trouwens, niets kopen, laat den Bruno dat zelf maar doen dan kopen we niet verkeerds

Van shirts gesproken, vandaag ontdekte ik een nadeel van te gaan skiën : mijn ogen krijgen er wallen van ... van het nalezen van alle blogs, ik geraak er maar niet door. Ik ontdekte wel dat ik nog een maat van weblogshirt moest doorgeven. Vandaag gebeurd en hopelijks niet te laat.


Een extraatje, vandaag stond een intervalsessie op het programma : na opwarming 8 x (800m intervaltempo + 200m pauze)
Ziehier de results :
training

De maandcijfers februari :
16:47:06 trainingen in 13 trainingen; 150,16 km; eindgewicht 72,6 kg (1,2kg bij)
Lijkt een gemiddelde maand en niet op een maand van iemand die een marathon voorbereidt : niet vergeten : 12 dagen trainingloos tgv skireis

Vandaag was inschrijvingsdag : ingeschreven voor St Rembertscorrida + Eurojogging.
Tot mijn grote spijt zal ik de 20k van Brussel + de Jungfrau marathon een jaar moeten uitstellen. De Jungfrau zal wel de uitdaging van 2008 worden (als mijn marathon ervaring probleemloos verloopt natuurlijk) !
Ben nog op zoek naar een mooie wedstrijd mid juni, mochten jullie er 1 weten, ieder voorstel is steeds welkom

22:57 Gepost door Byrntie in Kledij | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

02-12-06

The newbies are here

logo_clouds
Bye bye Asics als trainingschoen.
Vanmorgen es gaan zien voor de schoenen in de winkel Sport-Finish uit Avelgem
1ste conclusie : ik proneer iets meer dan goed is voor de Asics Gel 1110 (mijn ex-actuele schoenen)
2de conclusie : mijn 1ste schoenen waren beter voor mij ifv het proneren (Gel 2100) maar waren niet aangepast aan mijn testijds gewicht (85-89kg, nu ong 74)
3de conclusie : dat mijn asics na 872,78 km erdoor zitten is niet zo verbazend. Zeker met mijn loopprofiel + het veel asfalt lopen. Asics kiest naar samenstelling van schoenen blijkbaar meer voor comfort dan voor specifieke technische standjes.
2815-1OS2815-1
 

Door mijn proneren en knikken van de voetzool had ik trouwens in het verleden es last van een hielspoor dat moest gecorrigeerd worden met steunzolen.
Dan maar wat schoenen aangedaan en na heel wat testen kwamen Saucony 3D Grid Resolve aan de beurt.
Terwijl ik naar huis reed kwam ik natuurlijk de heilige man tegen (rara wie zou dat zijn). zijn Pieten vonden dat ik zo braaf was dit jaar, dat ik een zakje picnikken mee kreeg. Die zijn gesponsord door een fitness in Berchem. Conclusie : vooraleer ik de nieuwe schoenen ga uittesten deze namiddag, zal ik eens dit fitness centrum bezoeken voor wat meer info. Die ligt heel wat dichter dan de andere die ik tot nog toe bezocht, en met een beetje geluk ook wat goedkoper.

Voor de liefhebbers : de loopschoencollectie : de achterste zijn de oudste (die misschien als wedstrijd schoenen zullen dienen vanaf heden)

Saucony vs asics 02-12-06 1

 

Niet vergeten : de poll voor de datum voor de 1ste weblogtraining

13:22 Gepost door Byrntie in Kledij | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

11-11-06

72.8

Ochtendgewicht vandaag = 72.8kgEindelijk eens onder de 73kg geraakt.Nu maar proberen stand te houden (zal niet makkelijk zijn met het geplande gastronomsiche week-end)

09:06 Gepost door Byrntie in Kledij | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

04-11-06

Parmentier

Image008

Vandaag binnengesprongen bij Parmentier Sport in Waregem. Dit is de loopwinkel van Armand Parmentier ex Belgisch marathon recordhouder in 2u.09'57".

Daar heb ik in juni dit jaar mijn actuele loopschoenen gekocht. Het leek me heel bizar om toen schoenen te kopen zonder het veelgeprezen lopen op een loopband. Hoedanook, het eerste paar dat hij me toen presenteerde, zat als gegoten ondanks het feit dat ze een maat te groot waren.

De bedoeling van vandaag, was om te zien of mijn actuele schoentjes versleten waren of niet. Wanneer ik binnen stapte, vreesde ik dat hij (om nieuwe schoenen te verkopen) zou zeggen dat ze versleten waren. "Ze zijn toch niet nieuw meer," klonk het. "Maar ze zijn nog niet versleten". Wablief : probeert hij geen nieuwe te verkopen ? Blijkbaar niet. Goede kerel !

De horizontale striemen die tevoorschijn beginnen te komen, kunnen wel wijzen schoenzool striemenop een begin van afzien van de schoenen.

Advies was toch om voor Parijs een nieuw paar te kopen en zekers niet op het allerlaatste nippertje. Je moet tijd hebben om ze in te lopen.

 

Verder nog wat kledij tips besproken, en dit zonder iets te puschen ! Hij heeft vandaag misschien niets verkocht, maar ik zal wel terugkeren.

Een vb van tip : het thermisch ondergoed dat ik voor het skiën heb, eens proberen vooraleer speciaal loopondergoed te kopen. Het kan zijn dat die perfect het zweet afvoert van de huid naar de sweater. Het belangrijkste is niet met een nat lichaam te lopen. die sweater mag kletsnat zijn, maar niet de loper.

Nog iets : de marathon van Parijs is een heel mooie samen met die van R'dam en London. Maar blijkbaar kiezen de vlamingen meer voor R'dam en dan pas als afwisseling voor Parijs. God know's why

 

Hij vindt Egmond en Sluis trouwens een heel leuke ervaring. Het is wel mogelijk dat de ijskegels van je aflopen in Egmond. Warm gekleed zijn is de boodschap. Zeker de oren, het hoofd en de handen. De benen moeten gewoon bedekt zijn en dit niet specifiek met heel warme kleren. Niet vergeten dat het zweet weg moet kunnen.

Waar hij geen antwoord op wist : hoe doen ze daar de bevoorrading voor de lopers ? Koud water zal wel niet goed zijn zeker.

 

Oproep : weten jullie hoe dat gebeurt in Egmond ?

22:04 Gepost door Byrntie in Kledij | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-11-06

Decathlon

kalenjiVandaag was weer een aankoopdag.Door het koude weer, ben ik maar een nieuwe Kalenji/Decathlon shirt met lange mouwen gaan kopen. Het werd een shirt voor koud weer. Ze noemen dat van de category "Novadry 2".Voor de leken van de Decathlon :Novadry 1 = vnl zweetafvoerNovadry 2 = isolatie van warmteNovadry 3 = water buiten houden (KW's e.d.)exeler mmlDegene die nu in mijn bezit is heeft als extraatjes : lange mouwen met inserts voor de duimen, een "kijkgat" voor mijn Polar (in de linker mouw natuurlijk), allerhande reflecterende strookjesMorgen wordt mijn eerste test hiermee, ben curieus

16:36 Gepost door Byrntie in Kledij | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |