13-04-08

 

ParisI DID IT !

Hoe onverantwoord het ook was, ik liep hem uit. Onverantwoord? Awel voor de mensen die mijn blog effe niet volgden (niet dat er veel te volgen was), een korte samenvatting van de laatste 3 maand: VERBOUWINGEN en een beetje lopen (iets in de stijl van 140 km op 3 maand) en dan effe tussendoor een marathon gaan lopen.

Als er iemand twijfelt over het feit dat het een psychologische strijd is, NIET DOEN, dat is het vast en zeker.

Om een idee van mijn conditie te geven, ondanks het heel traag lopen, was ik na 5 km reeds de km-er vlaggen aan het tellen. Klinkt niet echt goed hé?!?
Ietwat later kwam ik een leuke Portugees tegen. Hij liep op z'n Koen Vansteenkistes zijn x-de marathon (x staat voor een getal dat hij zelf niet meer wist). Awel, da's een goede manier om de tijd te doen voorbijvliegen, spreken over de kwaliteiten van alle grote europese marathons.

Wat verder ergens tussen km17 en 18, toen we langs de reklame van quebeca400 jaar Quebec, kwam toevallig een Québecoise langs ons, en met haar typisch accent bevestigde ze dat het er uiterst aangenaam marathon-lopen was.
- Km20, Franscesco kwijt gespeeld aan de bevoorrading, dan maar overstappen naar samen met Paule (de Québécoise)
- Km20,5: SMS-je van mijn vrouwke: "De 1ste zijn binnen, 6sec trager dan vorig jaar (lekker motiverend dus, "Liefde is ...")
- Km21: mijn zusje zien die me kwam aanmoedigen. "Ge ziet er minder goed uit dan vorig jaar hoor!"
Dan maar ietsje pietsje verder lopen, je zou het toch niet geweten hebben dat je bij je enige supporter van de dag, zou opgeven.
- Km22: Paule haar fanclub ... nog wat verder lopen
- Km 23: "Zeg Bruno, op km25 komt iemand ons begeleiden, je zult nu toch niet toegeven zekers ?," aldus Paule en (spierpijnende) Bruno toch maar weer plooien ... mietje!
- Km 25, daar staat Pierre. "Hallo Paule, zeg wie is die verkrampte persoon die meeloopt ... Dag Bruno, je loopt toch enkele km-ers met mij mee ?..." En daar gaan we weer
- Km29 PPPPPPPIIIIIIIIIIJJJJJJJJJJNNNNNNNNNN
- Km30, foto time :30K

Toch maar verder lopen ... meer pijn kan ik toch niet meer hebben.
(Het ergste is dat ik toen besefte dat Philippe al lang binnen zou zijn)

Awel, niets was minder waar, hoe verder ik kwam, hoe meer pijn ik had.

We waren trouwens al overgestapt tot 1 km joggen (met verzuurde spieren) afgewisseld met 1km wandelen (met verschikkelijke scheenbeen pijn)  Ik kan me al niet meer herrinneren wat het meeste pijn deed.

Da was me nu es een psychologische strijd ... Zelf toen km 40 naderde kreeg ik geen moed bij. Hoedanook vanaf km 40,5 hebben we het laatste aan 1 ruk doorgejogd. Ik vermoed zelf dat we steeds sneller gingen lopen.
Spijtiggenoeg werd Pierre van het Parcours gesmeten en konden we niet samen met hem genieten van het eindstreep-moment. Maar wel met Paule:5769452

Conclusie van de dag: voor degenen die nog nooit geen marathon liepen:
JE MOET DIT DOEN!

08:47 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

proficiat! Knap gedaan hoor Bruno. En over hoe onverantwoord het eventueel zou zijn gaan je MIJ niets horen zeggen: ik liep vorig jaar Dublin na een maand gips en amper 100km in de benen. Als je ervan hebt genoten, dan is het goed. Hopelijk heb je wel geen blessure overgehouden aan Parijs!

Gepost door: Julie | 13-04-08

PROFICIAT BRUINTJE !! Ewel Chapeau jongen ...en onverantwoord ??? dat is iets dat je zelf moet uitmaken ,je zal misschien wel kritiek krijgen ,maar denk dat je daar niks moet van aan trekken ...Je deed het toch hé maatje !! dus GENIET ERVAN MET VOLLE TEUGEN !!!!

Gepost door: Katrien | 13-04-08

jawadde, da's echt op karakter lopen... Intussen zijn de beentjes al een beetje bekomen, en wordt het tijd voor nieuwe doelen... Volgende week een wandelingske ? Of beter : de week erna een eurojogging met de ganse bende ? HEt wordt een familieuitstap, dus de kindjes kunnen ook mee. Kijk anders eens bij Frank Spencer voor de details

Gepost door: jogginggirl | 13-04-08

proficiat Bruno, zo op karakter een marathon doen! Hopelijk niet te veel last van restverschijnselen nu...

Gepost door: Ruthje | 13-04-08

Ik begrijp echt niet hoe jullie dat doen!! Knap gedaan!!!

Gepost door: Homer | 13-04-08

Qua karakteroefening kan het wel tellen, ik zou het je eerlijk gezegd niet nadoen.
A job well done !!

Gepost door: philippe | 14-04-08

top heel heel goed gedaan! Gefeliciteerd met dit mooie resultaat!! Geniet lekker na!

Gepost door: Ronald | 14-04-08

De pijn verdwijnt ; de prestatie blijft !! Van Harte Gefeliciteerd met het finishen van de Marathon. Ben wel benieuwd wat de uiteindelijke tijd was ;-)

Gepost door: Bjorn Paree | 16-04-08

Dat was wel op karakter lopen zunne.
Toch een dikke proficiat en hopelijk heb je niet te veel last van de naweeën en napijntjes.

Gepost door: betty spencer | 16-04-08

Aanstekelijk ! Nee, ik ga geen marathon lopen maar je verslagje is zo leuk geschreven dat ik denk dat je de meest vertokte zetelatleet aan de marathon krijgt ! Goed gedaan !

Gepost door: kaat | 25-04-08

De commentaren zijn gesloten.