30-09-07

Terugslag

DamloopWas ik te kritisch ? Was ik te streng ? Was ik te moeilijk ? ...

Wie weet het, maar de Damloop heeft zijn slag terug geslagen ... mijn resultaten, foto's, video's zijn nergens te bespeuren. (mits wat speurwerk vond ik echter wel een bewijs van mijn aanwezigheid, oef)

Dat zal je leren Bruno met de grote mond om zo kritiek te spuiten over een organisatie.
Laat ons natuurlijk niet echt overdrijven, het blijft nog steeds een goed georganiseerde wedstrijd, maar op Nederlandse maatstaven vond ik het toch wat ondermaats. Zeker in verhouding met het aantal lopers. Was het niet dat het via het werk was verlopen, dan zou ik er niet naartoe gegaan zijn en had ik van de lekkere warme douches van Mol genieten.

Enfin, gedane zaken hebben geen keer. Nu maar wat mijn buikje weglopen en wat oefenen voor Hasselt (weer zo'n nummer via het werk waardoor ik niet naar Eindhoven kan). Hopelijks valt die niet zo tegen 


Toemaatje : mocht er nog iemand wat oude loopschoenen over hebben voor Africashoe, deze week is de laatste week waar ik die kan komen ophalen. Volgende zaterdag ga ik nl naar Parijs

 

11:47 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

23-09-07

Damloop : bijna PW maar toch PR

Vanmorgen mocht ik voor een zondag redelijk tierlijk (WVLaams voor vroeg) uit de veren. Om 8u30 moest ik nl in Antwerpen staan om samen met collega's naar Amsterdam te rijden voor de Damloop. Die ochtendstond was nogal pijnlijk, ik had namelijk door mijn valling nog steeds slecht geslapen en op de koop toe hadden de kids van mijn schoonzus (die op bezoek waren) met een 10-tal keren uit mijn bed gejaagd.

damtotdamloopTijdens die een gezellige rit naar Zaandam  werden onze lachspieren nogal goed geactiveerd, kortom, de sfeer zat erin ... tot 3 km voor de parking. FILE (naar het schijnt zijn onze noorderburen daarvoor gekend). Maar ja, tot dan liep het vlot, maar vanaf dan ging alles bergaf.

Wat een parking zou moeten voorstellen, was niets meer dan een industriepark waar men bijna moest wild parkeren (zelf de politie wist niet wat hen overkwam). Eens geparkeerd zijn we dan op zoek gegaan naar de veelbeloofde bus. Die was er, maar het stond nergens aangeduid hoe het in elkaar zat.

Eens in Zaandam moesten we op de tast op zoek naar de sporthal. Nergens aangeduid natuurlijk. Gelukkig was het  maar de vloot in loperstenue geklede mensen volgen. De bus terugvinden was al wat minder moeilijk (hij stond nog steeds op dezelfde plaats), die hebben we dan maar genomen naar A'dam. Eens daar liep alles vlot ... enfin wat je vlot kunt noemen :

Nergens een duidelijke aanduiding waar je voor wat naartoe moet.

  • waar de plastiekzakken voor de vestiaire te verkrijgen waren,
  • waar ze geniet moesten worden, (ze mochten volgens de brochure niet open gelaten worden)
  • waar de juiste vrachtwagen voor transport ervan stond,
  • waar de startvakken te vinden waren,
  • waar juist een business foto getrokken kon worden

Daarnaast was de toegang tot de startvakken veel te smal en het was aanschuiven geroepen waardoor ik te laat kwam en de toegang tot mijn startvak reeds gesloten was. Dus dan maar naar het volgende en 10min na de rest starten. Leuk is anders!

Het parcours : op uitzondering van enkele saaie km-ers langs de autsnelweg, was het een leuk een sfeervol parcours. Zoals gewoonlijk, weten onze noorderburen hoe ze mensen moeten supporteren. Er was ook veel muziek : van K3 via karaoke tot techno-dans en salsa. Voor ieder wat wils

Door het grote temperatuurverschil tov vorige week (het was 23°C in de schaduw) vielen de lopers als vliegen. Na reeds 1 km (nog in de tunnel) wist ik reeds dat het geen toptijd zou worden. Na 2 km stond reeds vast dat het zou knokken worden om beter te lopen dan tijdens de bergrunning van Grijsloke. Na 3 km ... zag ik af tot km 16. Mijn verkoudheid en vermoeidheid samen met die ambetante extra kilookes eisten hun tol. Om een idee te heven, op km 15 had ik mijn slechtste tijd ooit op die afstand.

Uiteindelijk kon ik de schade beperken tot 1u26:21. Toch nog net een PR

De aankomst dan maar : EEN GROTE CHAOS.
Dat zou men nooit kunnen bedenken  bij onze meester-organisator-noorderburen. Niets was duidelijk : op een kruissing kon men zowel links als rechtsaf en niemand zag waarheen. De verstiaire : waar is die ? Na 500 m de 1ste sporen maar dan wel op 3 verschillende plaatsen die elk 300m van elkaar lagen en dit zonder aanduiding. Gelukkig was het mooi weer, wat zou het geweest zijn bij regenweer ? Ik durf het niet te bedenken.
De douches dan maar : IJSKOUD ... ik kan zo blijven doorgaan. (en dan praat ik nog niet over de slechts 8000 plaatsen die er waren voor niet business lopers, een echte schande)

Om 1 lang verhaal kort te maken : de Damloop krijgt een 4/10.  (de vier is er toch nog dankzij de goede sfeer langs het  parcours)

Voor de 1ste maal kom in een wedstrijd tegen die ik niet graag opnieuw zou willen doen. 

22:03 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

18-09-07

Net niet

Vorige zaterdag slaagden Frank (samen met z'n teerbeminde Betty als fietssteun) en Jogginggirl (ze verbrak heel sterk de tijd die ze droomde te halen) erin om me sterk aan het twijfelen te zetten. Ze probeerden maar steeds om me te stoken om aan de  start van de Leie marathon te staan.  Ze slaagden er goed in, want tot op het laatste nippertje stond ik te twijfelen.

Gelukkig genoeg werd ik door mijn teerbeminde tegengehouden. Mijn verkoudheid was nog niet volledig gedaan. Bewijs ervan, bij het stappen naar de finish in Wevelgem, sloeg warm zweet over me heen en was ik onmiddellijk buiten adem.

IMG_1816Nog beter, gisteren maandag sloeg mijn verkoudheid met vol lawaai mijn hoogmoed van zondag de kop in. De koorts was niet te houden. Gelukkig genoeg had ik voor mijn avond grog een goede Poolse wodka ontvangen van een collega (merci Stéphane)

Enfin, effe terug naar de marathon van zondag : het bleek een heel leuke marathon te zijn. De ideale rugpijn oplosser volgens sommigen (zie maar bij Koen). Daarnaast was het leuk om heel wat andere bloggers te ontmoeten zoals het geliefde paardje op stal die die dag de stal voor bekeken liet. Begin zo een beetje spijt te krijgen dat ik Eindhoven niet zal kunnen lopen, zo'n grote bende bloggers bijeen, dat zal leuk worden

 Nu nog een weekje goed rusten en dan een poging doen tot uitlopen van de 10EM in de Damloop komende zondag

Nog een toemaatje : enkele fotookes (sorry, ze zijn tegen de zon, maar voor 1 keer dat die er is, mogen we er niet over klagen hé

Een pintje doet deugd Hij zag en keek dat het goed was Laatste sprint

 I did it Liefde is

Mr marathon himself Tis lastig

20:25 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

15-09-07

Het zit me mee

verkouden1st een angine, vervolgens loopblaren en nu een verkoudheid. Dus weerom een loopstop.

Ben benieuwd welke verassingen er me deze maand nog te wachten staan ?

07:41 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

13-09-07

Aiaiai

Nieuwe schoenen + nieuwe steunzolen + 11km inlopen = GROOOOTE BLAREN

Ampoule Het lopen lukte gisteren goed tot op km 4. Toen begon ik wat pijn te krijgen aan de binnenkant van mijn 2 voetjes. 2km later was het toen zo ver : het vel van mijn voeten begon te schuiven op het epitheel van diezelfde voeten. In het schoon nederlands : de blaren waren opgedoken.

Achteraf bleek het om ietwat minder kleine blaren te gaan : 5 x 2,5cm

Gelukkig dat er compeed's bestaan van die groottecompeed

Nu maar enkele dagen rusten in de hoop dat ze snel verdwijnen 

20:08 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

12-09-07

Liefde is ...

Liefde is om een partner te vinden voor iemand die zich alleen voelt

Doen we dan maar zekers.

Mijn zooltjes kwamen gisteren niet goed overeen met mijn Asicskes, dan maar nieuwe schoentjes kopen zekers ?

IMG_1807Deze keer werden het Brooks (kwestie van na Asics en Saucony iets anders te proberen zekers) Een volledig neutraal model met redelijke brede zool ifv de steunzolen en brede voorvoet.

In de winkel liepen ze alsof het sloefkes waren ... benieuwd naar het resultaat. Za ze straks es inlopen

Het is zoals Marc gisteren zei : "Dan weet je weeral waarom je moet gaan werken"

14:05 Gepost door Byrntie in Kledij | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

11-09-07

Nieuwe vriendjes

Gisteren een telefoontje ontvangen van de firma Derijcker. Wie die nog niet zou kennen, het is een firma uit St Martens Latem gespecialiseerd in allerhande orthopedish materiaal en dus ook in het maken van steunzolen

Semelles orthopediques 11-09-07 2Kortom, de mijne waren klaar. Vanavond zal ik m'n 1ste poging zijn om die te overleven. Ben benieuwd wat het zal geven

 


Update : na 2,5km proberen, ben ik maar terug naar huis gelopen. Voor 2 redenen :

 

1) mijn loopbuddies stonden op mij te wachten

2 het was wel wat ongewoon en het deed wel wat pijn aan de knietjes. Positieve is dat mijn voet absoluut geen pijn deed

Morgen misschien toch best om neutrale schoenen gaan vrees ik ... weer geld verdoen 

 

19:02 Gepost door Byrntie in Kledij | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

09-09-07

J-1

De rillingen liepen me gisteren langs de rug terwijl we de volgende stappen in de verbouwingen deden (metsen + beseffen dat er nog wat extra funderingen gegraven mogen worden). Ik had me nl ingeschreven voor de SMS dienst van de Jungfrau

Zo kwamen de tussentijden binnen van Geert & Johan terwijl zij de berg ophaspelden. Wat een tijden zeg ... kijk maar naar hun verslagen, het is de moeite waard !

Met andere woorden, het is nog maar 365 dagen ... de zenuwen beginnen al Knipoog

08:53 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-09-07

Next Trial

15282405-casebadge-start-engineDe angine is voor 85% voorbij. De keel blijft wel nog een beetje haperen, maar we zijn weer gestart

Op naar de volgende poging voor voorbereiding voor volgend jaar. Vandaag dus opnieuw (voor de x-de keer) gestart met lopen : 15,72km in 1:26:50 voor een AHR van 162.

Hou ik het deze keer vol ? 

22:30 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |