23-09-07

Damloop : bijna PW maar toch PR

Vanmorgen mocht ik voor een zondag redelijk tierlijk (WVLaams voor vroeg) uit de veren. Om 8u30 moest ik nl in Antwerpen staan om samen met collega's naar Amsterdam te rijden voor de Damloop. Die ochtendstond was nogal pijnlijk, ik had namelijk door mijn valling nog steeds slecht geslapen en op de koop toe hadden de kids van mijn schoonzus (die op bezoek waren) met een 10-tal keren uit mijn bed gejaagd.

damtotdamloopTijdens die een gezellige rit naar Zaandam  werden onze lachspieren nogal goed geactiveerd, kortom, de sfeer zat erin ... tot 3 km voor de parking. FILE (naar het schijnt zijn onze noorderburen daarvoor gekend). Maar ja, tot dan liep het vlot, maar vanaf dan ging alles bergaf.

Wat een parking zou moeten voorstellen, was niets meer dan een industriepark waar men bijna moest wild parkeren (zelf de politie wist niet wat hen overkwam). Eens geparkeerd zijn we dan op zoek gegaan naar de veelbeloofde bus. Die was er, maar het stond nergens aangeduid hoe het in elkaar zat.

Eens in Zaandam moesten we op de tast op zoek naar de sporthal. Nergens aangeduid natuurlijk. Gelukkig was het  maar de vloot in loperstenue geklede mensen volgen. De bus terugvinden was al wat minder moeilijk (hij stond nog steeds op dezelfde plaats), die hebben we dan maar genomen naar A'dam. Eens daar liep alles vlot ... enfin wat je vlot kunt noemen :

Nergens een duidelijke aanduiding waar je voor wat naartoe moet.

  • waar de plastiekzakken voor de vestiaire te verkrijgen waren,
  • waar ze geniet moesten worden, (ze mochten volgens de brochure niet open gelaten worden)
  • waar de juiste vrachtwagen voor transport ervan stond,
  • waar de startvakken te vinden waren,
  • waar juist een business foto getrokken kon worden

Daarnaast was de toegang tot de startvakken veel te smal en het was aanschuiven geroepen waardoor ik te laat kwam en de toegang tot mijn startvak reeds gesloten was. Dus dan maar naar het volgende en 10min na de rest starten. Leuk is anders!

Het parcours : op uitzondering van enkele saaie km-ers langs de autsnelweg, was het een leuk een sfeervol parcours. Zoals gewoonlijk, weten onze noorderburen hoe ze mensen moeten supporteren. Er was ook veel muziek : van K3 via karaoke tot techno-dans en salsa. Voor ieder wat wils

Door het grote temperatuurverschil tov vorige week (het was 23°C in de schaduw) vielen de lopers als vliegen. Na reeds 1 km (nog in de tunnel) wist ik reeds dat het geen toptijd zou worden. Na 2 km stond reeds vast dat het zou knokken worden om beter te lopen dan tijdens de bergrunning van Grijsloke. Na 3 km ... zag ik af tot km 16. Mijn verkoudheid en vermoeidheid samen met die ambetante extra kilookes eisten hun tol. Om een idee te heven, op km 15 had ik mijn slechtste tijd ooit op die afstand.

Uiteindelijk kon ik de schade beperken tot 1u26:21. Toch nog net een PR

De aankomst dan maar : EEN GROTE CHAOS.
Dat zou men nooit kunnen bedenken  bij onze meester-organisator-noorderburen. Niets was duidelijk : op een kruissing kon men zowel links als rechtsaf en niemand zag waarheen. De verstiaire : waar is die ? Na 500 m de 1ste sporen maar dan wel op 3 verschillende plaatsen die elk 300m van elkaar lagen en dit zonder aanduiding. Gelukkig was het mooi weer, wat zou het geweest zijn bij regenweer ? Ik durf het niet te bedenken.
De douches dan maar : IJSKOUD ... ik kan zo blijven doorgaan. (en dan praat ik nog niet over de slechts 8000 plaatsen die er waren voor niet business lopers, een echte schande)

Om 1 lang verhaal kort te maken : de Damloop krijgt een 4/10.  (de vier is er toch nog dankzij de goede sfeer langs het  parcours)

Voor de 1ste maal kom in een wedstrijd tegen die ik niet graag opnieuw zou willen doen. 

22:03 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Alé ??? Was het maar "ZO" erg ?? ja de goesting is dan rap over ,jammer hoor voor je echt waar , ge gaat toch nog naar Eindhoven moeten komen hé ,de sfeer is daar 9.5/10 duuuuuus !!!!
ps je heb toch wel een prachtige tijd !!trek je daar aan op ;-)) PROFICIAT !!!

Gepost door: katrien r | 24-09-07

Mol Als ik dat zo lees ben ik blij dat ik naar Mol ben gegaan .....

Gepost door: M@urice | 24-09-07

Brrrrr Koude douches....dat is de slechtste zaak van de loopwereld! Was nu maar naar Mol gekomen. Prachtige route, warme douches, rust, heerlijk eten, geen file....moet ik nog doorgaan?

Gepost door: Petra | 26-09-07

Geef mij de hand en ik was er ook niet!..Veelste druk en niet normaal meer.Ik woon nog dichtbij, maar helemaal vanuit Belgie zou ik echt niet doen.
Overigens was het autoloze zondag in Amsterdam centrum(lekker slim natuurlijk) en gaan ze er van uit dat je alles wel weet te vinden op gevoel!..
Ik had gelukkig vorig jaar een bekende mee, want anders was ik het spoor helemaal bijster geraakt aldaar.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 26-09-07

cijfer 'k Zat angstvallig te lezen tot ik aan de slotconclusie kwam van 4/10.
Toch proficiat met je PR!

Gepost door: bewa | 01-10-07

PR tjah, spijtig dat dit zo'n teleurstelling was bruno... Desondanks een dikke PRoficiat met uw PR !

Gepost door: kj | 05-10-07

De commentaren zijn gesloten.