31-08-07

programmaverandering

boemCRAAASSSHHH, BOEM, PATAAT

God hebbe zijn ziel, vreesde ik ... gelukkig genoeg is mijnen computer maar "gewoon gecrashed"
Zodoende mocht ik hem volledig opnieuw instellen.

Niet alleen de computer was deze week gecrashed, mijn keel ook. Sinds maandag morgen 't huis genageld met een angine, leuk is anders.
Eigenlijk was het vorige week vrijdag reeds begonnen, maar allé, den Bruno wilde natuurlijk niet plooien voor Grijsloke, zeker niet omdat hij wist dat
Katrien, Els en een collega zouden komen lopen.

Manau maconDe collega was er reeds om 12u, dus moest ik de verbouwingswerken dan staken. Gelukkig was mijn zoon er om de boel recht te zetten ... de kinderen zijn de toekomst hé.
Nog vlug mijn mailtjes bekijken voor ik vertrek, en spijtiggenoeg zag ik dat de dames niet zouden afkomen.
Dus dan maar vertrokken samen met m'n collega Eddy

Grijsloke startOm een lang verhaal kort te maken, hij liep de 7K en ikke mijnen 1ste 10EM. Awel het was lastig. Beiden wisten we reeds na 500m dat het afzien zou worden.
Zo'n laf en doef weer met die (relatieve) warmte. Na veel zweten en afzien werd die 10EM toch mooi afgerond net onder mijn streefdoel van 1u30 : 1:27:28

Op naar de Leie marathon ?
Nee, spijtiggenoeg niet. Tgv de keelontsteking en de iets te weinige basisconditie, zal het een spijtig forfait moeten worden.

De streefdoelen voor het najaar worden herzien : enkele 15K wedstrijden en vooral de conditie weer opbouwen tegen januari 08
Staan op het programma :
Dam tot Damloop, DD Hasselt (alle 2 met de collega's) & de Kerstcorrida van Deerlijk.

Toch vervelend als niet alles loopt naar wens

22:47 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

23-08-07

Repeating yourself ?

Vanmorgen dacht ik "de dagen zullen elkaar dus blijven opvolgen en op elkaar blijven gelijken.

Awel, niets is minder waar. Het programma van de dag zag er hoedanook niet rooskleurig uit : 's morgens te moe uit bed, rapper dan een ezel van de ene vergadering naar de andere. Dan naar huis crossen om ervoor te zorgen dat de materialen die de namiddag geleverd worden wel op een goede plaats geplaatst worden. Daarna doorwerken tot net voor naar de kiné te gaan. De avond afsluitend al vloekend dat er weer geen training was. Business as usual dus.

Awel, niets is minder waar (jaja, ik gebruik die zin 2 x vandaag)

Het cross gedeelte tot 's middags klopte volledig. Dan liep het anders. De gehele namiddag es goed kunnen doorwerken (bijna geen telefoons en mails) en de bouwleverancier kwam veeeeeeel later dan gepland (niet al te slecht want zo kon ik nog meer doorwerken).

zonVervolgens, op het onverwacht beslist om te gaan zien voor tegels voor de verbouwing (oorspronkelijke vrees : we zullen weer 15x moeten gaan voor we iets vinden) Awel, niets is minder waar... WE VONDEN ONMIDDELLIJK AL ONZE GEWENSTE TEGELS. De dag ziet er toch zonnig uit ?!?

Opgelucht naar huis een inval : waarom niet al lopend naar de kiné gaan ? Azo gezeid, azo gedoan. Dan krijg ik nog een vrolijk gezicht van de kiné die me es in andere kleren dan hemd+das ziet. Wat blijkt nu, haar vader heeft jaren meegewerkt aan Dwars Door Grijsloke. Schoon praatje als gevolg

Hé, why not, al naar huis lopend nog es het parcours van Grijsloke lopen.
Azo gezeid, azo gedoan, uiteindelijk 1u15 gejogd vandaag. Het is me toch gelukt

r 5't huis gekomen wachtte er mij nog een mooie cross-training : 2 ton zand over 5 m verplaatsen rond 6 paletten stenen. Weer een positieve noot : rijnzand schept 100x makkelijker dan de 12ton zand-gravé mengeling die we zaterdag tot beton draaiden. Na nog geen uur was het geklaard. Alweer een zonneke!

Zo ziet men dat niet altijd alles eentonig en herhalend moet zijn

Benieuwd wat de rest van de avond en de volgende dagen me zullen brengen

21:43 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-08-07

Parcoursverkenning

na 7m³ beton storten zaterdag, moest er vandaag weer wat lopen op het schema staan. Kwestie van wat te varieren en niet altijd te graven of op te gieten.

Toen ik buiten kwam, kreeg ik plots zin om het parcours van zaterdag in Grijloke nog es te verkennene en zien hoeveel zotten er dat nog deden. Awel, ken was vergeten dat het ietwat minder plat was dan de te komen Leie marathon (hieronder het profiel van 1 ronde):

Niveau Grijsloke
En jahoor, er waren nog heel wat zotten die zich waagden aan dat verloop. Er waren er zelf bij die stoeften met het feit dat ze dat 2x per jaar lopen : 1 x de week ervoor, 1 x de wedstrijddag zelf.

Moet zijn dat zot zijn geen zeer doet zekers

22:33 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-08-07

Aiaiai

SpierenNog nooit gedacht dat een menselijk lichaam zoveel spieren heeft. Awel, vanmorgen bij het opstaan ben ik daar op gewezen. Ai, oei, aaaarrrrhhh, amaai ... Dit waren de woorden die me te binnen schoten bij het opstaan.

Blijkbaar is mijn klein lijfje nog niet gewoon om zoveel spiergroepen samen te laten werken, zeker niet tijdens graafwerken. Ik begin compassie te krijgen met de mensen die de loopgraven gegraven hebben in de 1ste wereldoorlog (had er al compassie mee, maar dat had meer met de oorlog te maken dan wel met het graven), want zo begint mijn grond eruit te zien.

Nu 3 dagen rustig aan : vandaag de leidingen leggen en de bekisting maken en dan 2 dagen gaan werken (ik bedoel, centjes gaan verdienen bij mijnen baas) en dan zaterdag : betondag

FF over het lopen, vanavond zal ik proberen het zuur uit mijn spieren te joggen ... wie weet lukt dat nog wel

08:51 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

12-08-07

LFD

180px-Ingooigem_-_villageNa bijna 3 weken loopstop (daarom niet minder een verbouwingsstop) mocht ik eindelijk weer es gaan lopen. Dit leek me geen slecht gedacht zeker als men weet dat de Leie marathon in het vooruitzicht zit. De beste training hiervoor : een 30-er. Hoe kun je die dan nog beter lopen dan in goede companie van andere bloggers.

Kortom, samen met Jogginggirl, Frank Spencer en Betje Spencer (sister off) hadden we om 8 uur afgesproken in Selewie (Sint Lodewijk-Deerlijk) voor een ter-ere-van-een-wandeltocht uitgestippeld tochtje langs de wegen van mijn woonstreek.

De dag begon eigenlijk niet zo goed, ik was niet uitgeslapen na een dagje funderingswerken en vond mijn zonnebril niet. 8u03 verscheen Byrntie met 3 min vertraging aan de start van onze kwebbel, praat, lachwekkende en leuke LFD (Long Funny Distance). Awel ik wist niet dat er zoveel mooie kleine wegelkes waren in de streek.

1 van de onderwerpen is wat er allemaal niet kan uitgespookt worden in 3 min op een zaterdag morgen wanneer je niet uit bed geraakt. Het lijkt ernaar nat mijn reden van te laat komen in een zee van ongeloof belandde.

Om de eer te redden, werd ik door Detje geïnviteerd 's avonds bij haar 't huis om daar bij een BBQ samen met Jogginggirl en Frank een deftige uitleg te geven/vragen over die verloren minuutjes aan onze ega's... hillariteit op den top

30K SelewieResultaten van de dag :

  • een nog minder uitgeruste Bruno
  • een hele lekkere BBQ gegeten die ik voor 1 keer zelf niet moest doen
  • een pijnlijke knie tgv mijn nieuw schoensel (dat dus de kast invliegt voor langere afstanden)
  • extra blaren aan mijn handen bij het verder graven vandaag aan de funderingen
  • extra motivatie om de Leie marathon uit te lopen

The numbers : 30K numbers


tomaatNog een toemaatje, mocht er iemand zin hebben in een leuke cross-training : volgende zaterdag wordt er beton gemaakt en gegoten bij ons t'huis. Ambiance verzekerd. Vergeet juist je kruiwagen en goed humeur niet mee te brengen

20:14 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-08-07

Grijsloke here we come

Deze post zou beter "Start to run" heten, want vanaf morgen vliegen we er weer in. En direct met een 30-er ... hmhm Niet echt slim zeker ?

midden
Maar om zeker te zijn dat ik er toch zal aan doordoen, heb ik me gisteren ingeschreven voor de 10EM van Grijsloke (Gijzelbrechtegem, een deelgemeente van Anzegem)

Voor de ambiance, helling en zware wedstrijdliefhebbers een echte aanrader

10:51 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-08-07

Fase I van Fase II finished

Mijn laatste post betrof de schilderwerken van de gevel. Awel dat is de 1ste fase van de verbouwingsfase die we bij ons fase II noemen. Kortom, this is nearly the beginning

Desalnietemint, op uitzondering van enkele details is Fase I van Fase II afgerond. Ziehier een fotooke voor en na :

Voor :  

Maison debut

En na :

Maison finie

Effe niet letten op de zijgevel, want daar is nog wat werk aan de winkel.

Oef hoor ik sommigen zuchten ... Bruno zal weer wat kunnen beginnen met lopen (zeker als je weet dat ik nu komende zaterdag samen met Frank Spencer, Jogginggirl en Detje een 30-er ga gaan lopen, amaai, dat zal afzien worden na 2 weken loopvrij). Maar nee hoor, ik kan nog niet echt beginnen, want nu starten de echte werkzaamheden pas, ik mag funderingen beginnen te graven als voorbereiding van de grote verbouwingswerken.

Zou ik dit als een soort cross training kunnen aanzien ?

08:50 Gepost door Byrntie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |