29-05-07

Sequel

De weken volgen elkaar op en trekken verdacht sterk op elkaar. Kortom, het blijft een chinese puzzel om looptrainingen in te plannen.

Bv deze week :

maandag : quality time with the family (vrij vertaald, bekomen van de comunie van het nichtje zondag)

dinsdagavond : ouderraad tot 21u30. Snel 't huis gekomen en toch ff gaan lopen

woensdagavond : de liefste vrouw moet gaan repeteren voor haar surprise act met het oudercomité komend week-end voor het schoolfeest

donderdagavond : vergadering in kontich tot rond 22u

vrijdagavond : generale repetitie van Flint voor ons concert zaterdag

zaterdagnamiddag + avond : installatie + soundcheck + optreden van Flint

zondag : schoolfeest

De grote hamvraag : wanneer nog lopen ?

Hoedanook, vandaag toch de benen uitgestrekt. De insteek was rond 1 u te lopen. Het is ietswat meer geworden : 1:13:39 voor 13.39km; AHR 167

En voor de verandering : het werd een hellingtraining (zie profiel)1 copy

volgende poging : morgen in de vooravond een intervalleke ? Wie weet

22:49 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

22-05-07

Sorry

Vandaag om 20u55 't huis gekomen van Hasselt, bekaf, afgewerkt, vermoeid, beu, balend ... kortom een ideaal moment om te gaan lopen.

Gewoon de Garmin, MP3-speler en loopkleren aangedaagn/meegenomen (vooral dat laatste kan practisch zijn want naakt lopen lijkt me nog altijd niet echt ideaal) en zonder naar de hartslag te kijken effe loslopen.

Na 10' had ik al door dat het wat langer zou duren dan loslopen.

Na 65' had ik door dat het idd wat langer was en dit net op het moment dat ik een dipje had. Bizar ik had nog maar net 3 steile hellingen opgelopen ... aaah ja,

fiets124dat was de reden van mijn dipje. Net op dat moment kwamen 2 wielertoeristen op me afgestormd. Nee, nu niet ! Ik wil die wielerterroristen niet ... huh, ze lachen vriendelijk naar bij doorzweet aangezicht. Stopt er wel 1 en vraagt hij me of ik iets wil drinken !!!

Waar gaan we naartoe, die wielrenners worden vriendelijk ?!?

Misschien had ik het toch verkeerd op, vandaar mijn alleroprechtste excuses aan alle hobby-wielrenners die ik steeds verdacht van niet-sympathiek-de-volledige-breedte-van-de-weg-innemend-zijn-zonder-rekening-te-houden-met-de-anderen.

SORRY-SORRY-SORRY kzal jullie daar niet meer van verdenken.

Heb trouwens ferme compassie met jullie, want jullie zoeken meestal ook die steile hellingen van de vlaamse ardennen en die zijn zoals te zien op het profiel hieronder niet echt plat hé

hellingtraining

23:02 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

20-05-07

21

Ikke nummer 21 hebben op de Leiemarathon van 16-09-07 (mijn 1ste top 100 positie ?)

Mijn loopclub noemde ik "Webloglopers"

Doen de andere webloglopers mee met die naam ?


Nog steeds op zoek naar een 10k wedstrijd voor 1ste helft november

23:32 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

18-05-07

Ik wist het ...

Het is inderdaad waar, alcohol is geen goede leermeester. Maar het is zo lekker. Vandaag heb ik wel ontdekt dat het soms niet slecht kan zijn met iets minder.

barbecookHet verhaal van de dag in het kort : vanmorgen op een bevlieging naar een vriend gebeld om te vragen of hij met dat mooie (lees niet-regen-)weer zin had in een BBQ. "Ja indien het bij ons is," was zijn antwoord. Gezien hij momenteel geen vaatwas heeft (het was bij die kerel bij wie we enkele weken voor de marathon de keukenvloer aan het open breken waren en waar de nieuwe keuken dus nog niet staat) zijn we maar vlug om van die kartonnen werwerp borden geweest.
De BBQ was lekker samen met het glaasje wijn. Maar den Bruno heeft zijn lesje geleerd : DRINKEN MET MATE(n)
Het is me gelukt : conclusie : mijn training van vanavond was niet afzien zoals het had kunnen zijn, het was gewoon lastig tgv een nog half volle maag. Ik wist het dat het anders kon ... (oef)

Voor de liefhebbers : de cijferkes van mijn intensieve duur training (15' opwarmen + 45' net onder omslagpols + 20'cooling down naar huis)
Training

Juist iets heel vervelends met mijn Garmin, mijn hart stopte heel regelmatig met kloppen en klopte af en toe rond de 250 bpm (dat laatste zal wel niet 100% exact zijn denk ik)


Nog een kleine OPROEP : voor mijn planning ben ik nog op zoek naar een 10km wedstrijd in de 1ste helft van november. Kan iemand me op een idee brengen ?

22:44 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-05-07

Duivelse Leffes

DevilDe Duivelse wraak van de Leffe's was zwaar vandaag.
Normaalgezien moest ik vanavond op de verjaardag van een toffe collega (hopelijks leest hij dit zelf niet, zoniet stijgt dit in zijn hoofd ) gaan drinken in de regio van Hasselt omstreeks 17u, spijtiggenoeg zat ik dan nog vast in de streek rond Aalst. Drink in het water gevallen en dus geen Leffe's vandaag. Dan maar ff gaan lopen zekers eens de kinderen in bed zijn ?
Briljant idee ware het niet dat de interbrew drankjes hun weerwraak genomen hebben door mijn lichaam niet de willen doen meegaan.
De bedoeling was een "Gefractioneerde Duur Training", da's een soort interval alternatief, awel da viel nogal goed tegen. Het is lang geleden dat ik zo traag gelopen heb en dan nog met een veel te hoge hartslag.
Dat zal je leren Bruno om niet naar je collega's drink te gaan !
Training

22:22 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-05-07

Dafalga-after-corrida

St RembertEen Torhoutse corrida, of hoe een 10km eindigt met Dafalgan.
Maar 1st, the beginning. Gisteren had ik een leuk werkdagje (lees keizwaar) in Hasselt. Toen ik vertrok naar het nabije (voor de Limburgers verre) Torhout belde ik ff Koen Vansteenkiste (beter gekend als "mister bandana" of als "mister -after-run-organisator) op om hem te vragen mijn rugnummer op te halen gezien ik waarschijnlijk maar juist op tijd zou zijn voor de start.
Niets bleek minder waar te zijn, ondanks mijn reglementair boete-vermijdend-rijden en ondanks de nodige wegeniswerken-tengevolge-van-de-nationale-verkiezingen, bleek ik bijna de 1ste blogger te zijn die de nog halflege parking opreed.
Iets later, na elkaar 3x voorbijgelopen te zijn terwijl we GSM-den om elkaar te vinden en na 3x de kleedkamers voorbij te lopen zonder die te vinden, zijn we die kleedkamer toch nog binnengestormd en vanaf dan verliep alles zo snel dat ik er bijna niets meer van weet.
Ietwat later stond ik aan de start samen met de helft van het rode leger. 3 min voor tijd startte de hele meute die we samen met Frank Spencer (hij is tussentijd bijna mijn PR-wedstrijdbuddy geworden) dan maar gevolgd hebben.
Parcours St RembertHeel leuk parcours trouwens in Torhout. Vince had me het al wat op voorhand uitgelegd en het was idd een heel snel parcours. De meer dan angename temperaturen samen met het verfrissende buitje zorgde die dag ook voor heel wat PR's. Daarnaast deed mijn omgekeerde haas (lees Frank Spencer of de haas die je duwt dankzij zijn flashy rode shirt) me nog sneller lopen. Kortom : een vette tijd : 46'09 (en ik die dacht maar net iets onder de 50' binnen te kunnen komen).
Achteraf was de 3de time van de wedstrijd samen met Leffe en alle andere bloggers zoals : Koen VS, Werner (de geïmporteerde west-vlaming werd onze haas van km 3 tot 7) Hansy, Vince, Harmsie, Koen, Betty-supporter-Spencer, Francis & "dochter"(lol) Charlotte met de hyperlekkere taart, onvergetelijke Jogginggirl (getrouwd met een ex leraar van mij, waar is de tijd ?), Etienne, 12-uren collega AchieltjeDirk en een nog anonieme weblogsupporter. (sorry als ik iemand vergeten ben, maar ik vrees dat het aan onze gemeenschappelijke vriend Leffe ligt)
affiche1 copyNu maar de dag overleven met Dafalgan (wegens onverklaarbare koppijn) vooraleer ik een bal ga spelen in 't Folk in Dranouter (weeral met drank) samen met Flint. Iedereen is er welkom, we spelen vanaf 21u30 tot ... (dan is de tractatie aan mijn toer)
Ben trouwens benieuwd hoeveel loopsnufjes de dames morgen zullen krijgen voor hun nationale feestdag

15:43 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

05-05-07

Dank voor de verwittigingen

even_geduldDie Harmsie toch, hij had me vorige week bang gemaakt van dr Termote uit Zulte, dat ik daar makkelijk 45min in die wachtzaal zou zitten. Hij zat er compleet naast.

Maar 1st terug naar het begin van mijn loopverhaal van vrijdag.

Op aandringen van Harmsie (lees eerder de lok van het bier in zijn reactie) ben ik ff bij hem binnengewipt vooraleer naar de looparts te gaan. Ik had zo'n 45min gerekend, ruim genoeg dacht ik, maar vooraleer we zelf konnen beginnen te spreken over lopen en continu bezig waren met tetteren (naar het schijnt 1 van mijn specifieke eigenschappen, om maar geen nadeel te zeggen) beseften we plots dat er al 1u voorbij was. We waren aan het praten als 2 oude boesemvrienden die elkaar in jaren niet ontmoet hadden. Heel toffe gast die Harmsie. Maar terug naar mijn koetjes en kalfjes (lees verhaal) : "Hellep, ken zal te laat zijn om mijn afspraak!"

En ja, 15 min te laat. O nee ... gelukkig zat de vorige afspraak er nog. (max 30min wachten dan maar ?) En ja, na 30 min kwam de vorige afspraak buiten. Hetgeen ik wel niet wist is dat er nog iemand tussen ons 2 zat. Nog maar es wachten. Het werd dus 1u25 wachten !!!!!!

Termote heeft zijn reputatie waar gemaakt.

Na lang wachten, was het aan mij. Een gezellig klapke van 45min (zeg, ik heb er ook recht op hoor en heb hem dus van alles gevraagd)

De resultaten :

1) mijn knietjes : is dit niet normaal misschien dat knietjes na 42km een ietwat aan tijd nodig hebben om te recupereren ? Het kraakbeen wil juist wat herstellen, geef het wat tijd (nvds : tijd, wat is dat ?) => glucosaminefosfaat nemen

2) alle scharnieren die pijn doen : kraakbeenperikelen, Glucosaminefosfaat

anatomievoet_Image53) de voet, tgv de bouw .... (die puntjes komen overeen met een mooie 20min durende wetenschappelijke praat die ik jullie niet wil aandoen). Het verhaal in het kort : er is een ontsteking tussen de 2 onderste blauwe streepjes en het bot op de foto hiernaast. De oplossing
fase 1 : rusten (nvds wat is dat ?) indien daarna niet voorbij, gelieve naar fase 2 te gaan. Reeds geprobeerd, deed niets
fase 2 : spoelen met cortisone, indien het na 2 weken niet helpt, gelieve naar fase 3 te gaan
fase 3 : steunzolen, indien dit niet helpt, PECH !
Kortom, ik zit in fase 2 en mag dus technisch gezien dit week-end geen wedstrijdje lopen (wegens doping)
Hopelijks moet ik niet naar fase 3


Mocht er nog iemand een gaatje hebben op 24 juni : niet te missen, het loopfeest in Zulte ! Er zal maar liefst voor € 4000 aan naturaprijzen zijn.

16:57 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

02-05-07

Foei loperke

obelixFoei foei loperke, ik kon het vandaag niet laten, het kriebelde te veel. Ik ben gaan lopen en zou daardoor een surieus pak slaag moeten krijgen.
Alhoewel, hoe is het anders mogelijk om te weten of de knietjes en de enkel en ... nog werkelijk pijn doen.
"het kan geen kwaad om eens een half uurtje te voelen hoe het gaat," dachten mijn hersenen. Het werd dus 40' fartlekken. EN DAT DEED DEUGD (behalve een klein beetje pijn in de knie en de enkel)
Morgen nog es proberen ? hmmmm .... de keuze is moeilijk. Zal morgen wel voelen hoe het voelt ... (ai ai, grammaticale fout, 2 x hetzelfde woord in 1 zin, nogmaals een pak slaag op m'n blote billen)
Nu maar ff rusten terwijl ik het franse presidentsverkiezings debat volg
 
@ Harmsie : zet de koffie (of dat andere sterkere) overmorgen maar klaar, heb wel je juiste adres nodig, zoniet zullen mijn smaakpapillen uitgedroogd naar huis moeten gaan en das nergens goed voor hé

22:19 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |