05-05-07

Dank voor de verwittigingen

even_geduldDie Harmsie toch, hij had me vorige week bang gemaakt van dr Termote uit Zulte, dat ik daar makkelijk 45min in die wachtzaal zou zitten. Hij zat er compleet naast.

Maar 1st terug naar het begin van mijn loopverhaal van vrijdag.

Op aandringen van Harmsie (lees eerder de lok van het bier in zijn reactie) ben ik ff bij hem binnengewipt vooraleer naar de looparts te gaan. Ik had zo'n 45min gerekend, ruim genoeg dacht ik, maar vooraleer we zelf konnen beginnen te spreken over lopen en continu bezig waren met tetteren (naar het schijnt 1 van mijn specifieke eigenschappen, om maar geen nadeel te zeggen) beseften we plots dat er al 1u voorbij was. We waren aan het praten als 2 oude boesemvrienden die elkaar in jaren niet ontmoet hadden. Heel toffe gast die Harmsie. Maar terug naar mijn koetjes en kalfjes (lees verhaal) : "Hellep, ken zal te laat zijn om mijn afspraak!"

En ja, 15 min te laat. O nee ... gelukkig zat de vorige afspraak er nog. (max 30min wachten dan maar ?) En ja, na 30 min kwam de vorige afspraak buiten. Hetgeen ik wel niet wist is dat er nog iemand tussen ons 2 zat. Nog maar es wachten. Het werd dus 1u25 wachten !!!!!!

Termote heeft zijn reputatie waar gemaakt.

Na lang wachten, was het aan mij. Een gezellig klapke van 45min (zeg, ik heb er ook recht op hoor en heb hem dus van alles gevraagd)

De resultaten :

1) mijn knietjes : is dit niet normaal misschien dat knietjes na 42km een ietwat aan tijd nodig hebben om te recupereren ? Het kraakbeen wil juist wat herstellen, geef het wat tijd (nvds : tijd, wat is dat ?) => glucosaminefosfaat nemen

2) alle scharnieren die pijn doen : kraakbeenperikelen, Glucosaminefosfaat

anatomievoet_Image53) de voet, tgv de bouw .... (die puntjes komen overeen met een mooie 20min durende wetenschappelijke praat die ik jullie niet wil aandoen). Het verhaal in het kort : er is een ontsteking tussen de 2 onderste blauwe streepjes en het bot op de foto hiernaast. De oplossing
fase 1 : rusten (nvds wat is dat ?) indien daarna niet voorbij, gelieve naar fase 2 te gaan. Reeds geprobeerd, deed niets
fase 2 : spoelen met cortisone, indien het na 2 weken niet helpt, gelieve naar fase 3 te gaan
fase 3 : steunzolen, indien dit niet helpt, PECH !
Kortom, ik zit in fase 2 en mag dus technisch gezien dit week-end geen wedstrijdje lopen (wegens doping)
Hopelijks moet ik niet naar fase 3


Mocht er nog iemand een gaatje hebben op 24 juni : niet te missen, het loopfeest in Zulte ! Er zal maar liefst voor € 4000 aan naturaprijzen zijn.

16:57 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Aanslag... Een Marathon is blijkbaar een regelrechte aanslag op het menselijk lichaam... 4 uur lopen = 4 weken loopverbod??

Gepost door: Homer | 05-05-07

Marathon Rust maar goed uit en laat eerst alles maar genezen. Ik heb mijn 1e marathon gelopen in oktober vorige jaar (Eindhoven). Het heeft bij mij ook een aantal weken (zeg maar maanden) geduurd vooraleer ik terug pijnvrij kon lopen.

Gepost door: Edith | 05-05-07

Gij? Gij? Tetteren? Nee... nog nooit iets van gemerkt :-) Zie je, glucosamine voor de knietjes, ik zei het nog :-) Laat je voetjes maar goed verzorgen en rust, dan kunnen we volgende maand in Den Haag die Hollanders eens doen verschieten

Gepost door: Julie | 05-05-07

rust Tja als gediplomeerden ons zeggen rust te nemen, dan geloven we dat een beetje, als we pijnvrij willen lopen zouden we 't maar doen ook zeker ? Met de fiets gaan werken is geen optie zeker ?

Gepost door: jogginggirl | 05-05-07

Straf Verplicht rusten is haast het ergste wat een bezeten loper kan overkomen, maar soms is het toch beter om naar wijze mensen te luisteren. Rust maar goed dat je er binnenkort terug kan invliegen.

Gepost door: philippe | 07-05-07

JIJ !!! ... Zou heel goed passen op mijn "blog" als " Het koppigste ezeltje" van de wei !!! Rust is rust !! ;-))) grapje hoor , maar kzou toch niet koppig doen deze keer ,verzorg je "pootjes" anders wordt het de "dierenarts"

Gepost door: katrien r | 08-05-07

misschien toch... best al die goed raad opvolgen, en idd "rusten", hoe lastig dit ook mag zijn. Ik wens je in ieder geval een spoedig herstel...
Groetjes,

Gepost door: Steven | 09-05-07

Torhout Het wordt tijd dat we nog ne keer afspreken om bij te babbelen, hé. Misschien kunnen we dr. Termote ook uitnodigen??? Trek je dit weekend naar Torhout? Of ga je toch rusten?

Gepost door: Harmsie | 10-05-07

Shirt! Hee Bruno,
Vandaag kreeg ik via Ronald het webloglopers t. shirt.....volgens mij heb jij daar ook mee te maken gehad....dus ontzettend bedankt!!

Gepost door: Petra | 10-05-07

De commentaren zijn gesloten.