30-04-07

Rust

popslapMeimaand, rustmaand.
Dit wordt mijn motto van de komende maand. Rustig aan opnieuw opbouwen en zoveel mogelijk rusten voor de komende wilde maanden (alhoewel, met de geplande week-ends zal dat niet makkelijk zijn).
De bedoeling op sportief niveau : bovenop de marathon komen, in het bijzonder, bovenop mijn knietjes komen.
Een goed begin is komende vrijdag 4/5. Dan heb ik afspraak om 17u bij dr Termote uit Zulte. Heb uiteindelijk de koe bij de horens gevat en bij een semi-prof-loper uit de gemeente gaan aankloppen voor de naam van een sportarts.
Ietwat later had ik die dr aan de lijn en de afspraak om al mijn kwaaltjes (van mijn rechtervoet tot mijn beide knietjes, via vervelende duim enz.) in detail te bekijken.
Zodoende wil ik fris en monter kunnen opbouwen voor de St Rembertcorrida en de door Geert geplande 12u loop.

tomaatNog een toemaatje : mijn april km-ers : 118.83. Bijna een PR, het is nl sinds julie vorig jaar dat ik nog zo weinig km-ers gedaan heb in 1 maand tijd.
Doesn't bother me, I did a Marathon this month !

23:13 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

27-04-07

aiaiai

startVandaag ben ik er eindelijk terug in geslaagd om te lopen. Na bijna 2 weken rust werd het eens tijd dat ik weer wat conditieopbouw zou doen.

Vanavond dus (na het gras afmaaien) dan maar vertrokken voor een Extensieve Run van 60 à 75 min.

Resultaat :

training
Ietwat trager dan verwacht, maar da's volkomen normaal met de 2 extra kg en het warme weer. Ik ben er zelf in geslaagd om es wegen te belopen die ik in mijn voorgaande 2.000km te ontmoeten.
So far, so good ... het enige probleem : vanaf 15' begon ik afgrijselijke pijn te hebben in mijn linker knie. Ergens waar ik tot op heden nog nooit iets gevoeld had. In het begin was het op en af, maar na 40' was het bijna continu. Dan maar de snelste weg naar huis genomen, "bergop" over de Kasterberg.
Het bizarre is dat het bijna geen pijn deed wanneer ik bergaf liep (normaal zou dit de plaats zijn waar men pijn heeft) maar wel bergop. Heel bizar fenomeen
Het was trouwens dezelfde pijn die ik had bij mijn 1ste losloping 2 dagen na Parijs. Zouden mijn benen met 1,5 week volkomen rust nog niet voldoende gerust hebben ?

 

22:41 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

25-04-07

Slimme Bruno

Vooreerst een grote dank aan de reeds vele reacties voor de schoenen...later meer hieromtrent

Nu effe het lopen : Bruno wou vorige zondag eveneens een lichte wedstrijd lopen dicht bij huis om toch nog iets te doen terzelfdertijd als de meeste andere London, Antwerpen-bloggers.

Nu ja dat was niet gerekend op mijn "planningstallenten", alhoewel, ik noem dit meer de afwezigheid hiervan! Ken had me van 1 dag vergist. Slim van je Bruno !

Gevolg : motivatie gezakt en dus niet meer gelopen sinds vorige week ... oeioei, die 12uren loop wordt zwaar.

Volgende poging : morgen ?

We shall see

 

Oh ja, dat noch, lopen doe ik toch iedere nacht hoor ... in mijn dromen over Parijs

20:32 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-04-07

Oproep

16 maand geleden werd ik gebeten door een rare mug. De mug die het loopvirus doorgeeft. Ik heb er jaren proberen tegen te vechten maar heb toch moeten zwichten. Die mug is zo argressief dat er heel wat nevenverschijnselen opgekomen zijn :

  • 17 kg afgevallen
  • gespierd lichaam (toch het onderdeel ervan, het bovendeel heeft nog surieus wat werk nodig)
  • uitbreiding van onze apotheek met allerhande ontstekingsremmers, anti-blaarmiddelen, glucosamine pillen, vitamines, enz...
  • blauwe plekken op de benen tgv het vallen over uitgelopen schoensel
  • Vooral dat laatste is ambetant, die schoenen liggen overal te slingeren. Dan hebben we op de koop toe 2 poezen die daar heel graag mee spelen en die schoenen vliegen dan nog meer in het ronde. HELLEP, wat moet ik daar mee doen??????

Africa Run 1st shoesIk kan ze niet blijven gebruiken in de tuin want dan beginnen ze ook daar in de weg te liggen

Gelukkig was er de marathon van Parijs ! Nee, ik heb de schoenen niet in het publiek gehooid om de mensen van het rode kruis wat werk te geven. Nee, ik gebruikte die niet ter vervanging van pasta voor een carbo loading. Nee, ik heb geen new-look, ademende, anti-pronatie kledij gemaakt van Asics & Saucony kwaliteit... maar ik ontdekte in Marathon Expo : African Run

Het is een organisatie die ons van ons runners-die-niet-van-hun-schoenen-kunnen-scheiden syndroom zal kunnen verlossen.
Africa RunZe willen tegen oktober 2007 1500 sport- en kinderschoenen verzamelen om die uit te delen aan de hopeloze sporters en kinderen in Oost-Afrika.
Niet vergeten dat de meeste mensen in die landen op blote voeten lopen en zodoende van het ene probleem in het andere lopen. Kortom, het gaat om een goed doel.
Vandaar mijn OPROEP :
Willen jullie allen meedoen voor het verzamelen van versleten en doorlopen loopschoenen ? (kinderschoenen & -sandalen zijn eveneens zeer welkom)
Laat ons samen bewijzen dat die BeNeLux bloggers in staat zijn om eens onze schoenen met rode veters versleten zijn zij ook iemand anders kunnen helpen!
Voor meer info : www.africarun.org
De 1ste donatie (van uw dienaar) stelt het aantal op 6 paar.
Meedoen kan tot 1 oktober. Ik zal ze dan meenemen naar Parijs voor de 20km van Parijs op 14/10
Doe aub mee en mail me dat ! (Klik hiervoor op de knop links bovenaan mijn blog)
De verzameling van de schoenen kan o.a. gebeuren via de diverse webloglopen die er aan komen. Verdere details volgen
 
Oost-Afrika zal de webloggers dankbaar zijn

13:00 Gepost door Byrntie in Kledij | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

19-04-07

Paris, nabeschouwingen

Photo officiel 2Vandaag ben ik er in geslaagd om na veel geduld de officiële foto's van de officiële fotoleverancier te halen. Lijkt me nogal wiedes dat het zo traag ging, want er zijn vermoedelijk 34.999 andere personen die op hetzelfde moment die foto's wilden bekijken.

Hoedanook, 4 dagen later, na het doorprikken van mijn mooie blaar onder een teennagel die me surieus op de zenuwen begon te werken, heb ik de indruk dat Parijs goed uit mijn benen verdwenen is. Dinsdag had ik juist wat pijn bij het uurtje loslopen, maar alles is weer OK.Photo officiel 4 

Heb zo tussentijd nog wat kunnen nadenken over mijn prestatie zondag.

Vooreerst het dubbel gevoel van tevredenheid-teleurstelling : Tevereden want ik heb een marathon uitgelopen, teleurgesteld want ik heb er meer dan 4u30 over gedaan. Mijn streefdoel was in minder dan 4u lopen maar het was nogal snel duidelijk dat het niet haalbaar zou zijn. Worst case was 4u30 of sterven, en het is optie 2 geworden. Gelukkig merkte ik bij het nalezen van andere blogs, dat ik niet de enige was die optie 2 moest kiezen gezien de omstandigheden. Kortom, het is mijn schuld niet (makkelijk excuus natuurlijk)

De grote vraag, waarom een klop na nog geen 25K ? Awel, ik vermoed dat volgende meegespeeld hebben : carbo-loading niet goed (lees slecht) uitgevoerd, maar 1 LSD >30k gedaan tijdens voorbereiding, te weinig herstelrust/slaap en misschien iets te veel gedieet tijdens de laatste maanden en dus te weinig eiwitten & vetten als reserve.

Maar ja, ze noemen dat ervaring opdoen zeker ?

Hoe zal ik het weten ? Door het wat anders aan te pakken voor Eindhoven misschien ? Ik weet het jullie te zeggen in het najaar.

Nu de volgende stappen en dit begint als mijn teerbeminde straks niet te laat 't huis komt, aan een poging van een kleine losloping om toch klaar te zijn voor de 12K tijdens de Eurojogging komende zondag waar ik haas zal spelen voor een collega.

Zijn er trouwens nog andere bloggers die er zullen zijn ?

 

tomaat

Nog een toemaatje : veel plezier en succes aan de marathonners van volgend week-end. Jullie hebben geluk, naar het schijnt zal het maar 25°C zijn. Goede moed, we zijn met jullie !

19:46 Gepost door Byrntie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

17-04-07

The day's after

Vooraleer de officiële foto's eraan komen, ben ik toch gestart met het verhaal na Parijs.

Pizza & wijnVooreerst mijn rustdag gisteren : 's middags mijn 1ste pizza sinds maanden en dit samen met een glazeke (of 4) wijn. Mensen dat kan smaken.

Voor degenen die het bizar vinden dat ik het tot gisteren uitgehouden hebben, niet ongerust zijn, zondag avond zijn we nog een McDonalds gaan opzoeken in het centrum van Parijs. Wie had gedacht dat die BigMac zou smaken heeft het totaal verkeerd op : die smaakte zelf niet. Zijn mijn smaakpapillen dan kapot ? De wegen van de marathoniens zijn ondoorgrondelijk.

Gisteren morgen was het ook naar het schijnt een raar zicht om me van de trap te zien komen (gelukkig zonder foto bewijslast, oef) Dan maar gisteren avond een 30min losfietsen op de home trainer.

Programma vandaag : bouffen en (spijtiggenoeg) werken. Vanavond frieten. Amaai die maag zat vol. Dan maar 55min rustig los gaan lopen. SLECHTE KEUZE Bruno de linkerknie ging niet akkoord. conclusie : enkele dagen rusten en pas vrijdag nog een poging ondernemen van loslopen. Ik wil namelijk niet volledig ondergaan bij de Eurojogging samen met collega's.

Voordeel van mijn loopje vandaag : spierpijn is bijna volledig weg. Niet volledig slecht dus.

Allé Bruno, eet nog een chocolade eitje en kruip in je bed (1st wel nog de kandidaten van de Franse presidentsverkiezingen beluisteren, moet toch weten voor wie ik ga stemmen zondag!)

22:07 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-04-07

M Paris, het verslag

De marathon in 2 woorden : SUPER & WAAAAAAAAARM

Ik hoop echter dat dat laatste een 1 malig feit was en dat niet alle marathons zo zwaar zijn. Maar volgens de meeste verslagen die ik tot nog toe las, was het voor iedereen keizwaar. Er zijn blijkbaar niet al te veel PR’s gebroken. Hoedanook, een ervaring uit de 1000. Enne ik heb wel een PR gelopen (niet moeilijk, het was m’n 1ste M)

Sweet finishDe voorbereiding : D-day -1 als romantisch uitstapje in Parijs afgesloten met prachtig weer en mijn vrouwke heeft vóór haar ventje de eindstreep gehaald !

D-day zelf : terwijl we samen met Julie in de startvakken stond, zei ze me dat ze ergens een reportage gelezen/gezien had over iemand die Parijs al gelopen had en zei dat toen hij de helikopter zag overvliegen hij wist dat hij vanaf dan 42km zou afzien. Awel, da’s niet waar. Ik heb op z’n minst 20 km genoten !

In het begin hadden we het beiden moeilijk om traag te starten. De emoties (met nodige traantjes bij de start als aflating van de stress tgv van de 6maanden voorbereiding), volk en ambiance sleurden ons mee. Wel grappig hoe een 30-tal mannen het 1ste bloemenperkje in beslag namen om gezamenlijk te plassen. Ik vrees dat bloemen er vandaag niet mooi zullen uitzien. Het was hoedanook indrukwekkend om op de mooiste laan van de wereld te kunnen lopen. Na enkele km hebben we ons gelukkig genoeg kunnen inhouden. En dan was het ons tempo opzoeken.

Al na 5 km zagen we wel dat de gehoopte 4 u niet haalbaar zou zijn. Dus dan maar lopen, genieten en de rest zien we wel.

Enkele 100m verder stond Julie’s 1ste fanclub te wachten. Dat doet deugd.5 km verder mocht ik mijn teerbeminde opzoeken. En ik vond haar niet. Net toen ik de moed opgegeven had zag ik haar staan. Ze was ook zo onder de indruk, dat ze vergat het fototoestel op te zetten en dus geen foto op km10.

Dan maar naar het 1ste iets saaiere stuk : Bois de vincennes, langs de 2de supportersploeg van Julie tot de 1/2M langs mijn teerbeminde. Dat 1/2M punt was net terug binnen de périphérique en toen sloeg een temperatuurbom op ons neer. In het bos was het nog relatief koel, maar de Parijsse lucht was surieus warmer. Toen begon het bij mij bergaf te gaan. Ik had op de laatste bevoorrading een nieuwe rehydratatiedrank geprobeerd en dat is me slecht afgelopen. Het begon met een kramp gevolgd door de “steek” in de zij en dan hartslag naar boven. Tot km 25 viel het nog mee maar vanaf dan nog verder bergaf.

Tijdens een tunnel langs de Seine stond hij mij dan te wachten. De hamervent met zijn mokerhamer. Ik had het wel al wat voelen aankomen maar niet zo erg. Julie heeft mij dan nog wat door de diverse tunneltjes proberen verder te slepen, maar het vat was af. De enige troost, ik kon nog lopen terwijl heel wat mensen al stonden te stappen.

Julie heeft me dan gelost rond km 28, ze was nog fris als een hoentje.

Bruno 30k

Dan was het tandenbijten. Op km 30 stond mijn teerbeminde die toch een fotootje genomen heeft van haar halfdode belabberde vent (als alles goed loopt trekt ze geen foto en op het slechte moment wel. Ze heeft een leuk gevoel voor humor)

Toen ik dacht dat het niet meer slechter kon, begon het nog slechter te gaan. Ik deed iets wat ik nooit gedacht had : stappen. Eerst om de 2 km, tijdens de laatste 4 km werd het eerder : 700m lopen, 300m stappen.

Met de moed der wanhoop sleepte ik me verder. De zwaarste psychologische domper kwam toen de 4u30 parcers me inhaalden. Rond km 41,3. Vanaf dan heb ik me strompelend weer in gang gezet en mijn lippen, tong en tanden bijna kapot gebeten, maar de laatste 900m heb ik gelopen (enfin, het trok meer op een rare voortbeweging, ben benieuwd naar de officiële foto’s) En niet stilstaand  ben ik over de eindmeet voortgestrompeld.

Ben toen zelf vergeten mijnen Garmin tijdig af te drukken. Hoedanook : I did it. My 1st marathon.

Mijn pré marathon tijdperk is voorbij.

Bruno halfdead at the endIk kan het iedereen maar aanraden, ondanks dat ik morsdood aangekomen ben (zie maar de foto) vond ik het een super ervaring.

Vandaag ben ik zelf zonder gewrichtenpijn opgestaan (mijn grootste vrees, kapotte knieën en heup), juist een beetje verzuring.

Op naar de volgende … eindhoven eind dit jaar … en wie weet Jungfrau volgend jaar ?


De officiële results :

Untitled-1 copy

De tussentijden :

M Paris intermediaires 15-04-07

Toch 1.809 plaatsen vooruit tov startpositie (wel 575 plaatsen achteruit na km35)

extra : enkele beelde in het verslag op TV van Frankrijk2

 

11:26 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

15-04-07

1st result

4u34 bij 32°C de hamerman stond me met zijn 20kg mokerhamer op te wachten op km 24, heel vroeg dus)

15:21 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

14-04-07

30

30ansNee hoor, het zijn geen 30 dagen meer tot de marathon van Parijs. 30uur misschien ? Nee hoor,ik ben daar al over.Als ik goed kan tellen, begint mijn afzien binnen 24u36.Het is tussentijd ook al 24°36 buiten.Maar daar gaat mijn blog vandaag niet (volledig) over. Mijn baby-sister wordt 30 vandaag. Hellep ... waar gaan we naartoe ? En ze is nog zwanger op de koop toe... de wereld nadert zijn einde ...Vandaag wordt en verkenningsdagje van start en aankomst in Parijs en doen we zo een uitstapje samen met mijn zusje.Eigenlijk is de bedoeling van dit uitstapje, haar tot 13u bezig te houden want mijn ouders en grote zus komen "op het onverwachts af" om vanmiddag samen iets te gaan eten in Parijs (waar ze woont)We logeren dit week-end bij haar, net iets buiten de périphérique (de ring in het Parijzers). Awel dat is er heel rustig, zo rustig dat we gewekt werden door vogeltjes om ons te melden dat de sprint in the air is.

08:33 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

13-04-07

Spring is in the air

Naar het schijnt is april een regenmaand en de perfecte afsluiter van de lente. Awel, het mag niet wezen. Zondagse voorspelling over Parijs : 25°C bij een stralend weertje.

zonVoor de mensen die dachten hun voorjaarsmarathon zweetvrij te doen, zal het wat tegenvallen. 1 voordeel hebben Julie en uw dienaar gemeen : we lopen zondag beiden een PR. Zelf al eindigen we niet tgv uitdroging, dan nog zullen we starten op een marathon in de mooiste stad van de wereld en dat is al een PR op zichzelf.
Voor alle zotten die zondag eveneens een marathon (of andere wedstrijdje lopen) : veel plezier en veel suc6. Ben nu al benieuwd naar jullie verslagen, foto's, tranen en zweet....
 
U groet voor het laatst marathonvrije-Byrntie
Vanaf zondagmiddag hoop ik te mogen zeggen dat het BBM (Before Byrnties Marathon) tijdperk voorbij is

16:34 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-04-07

Cross training

Gisteren ben ik er dus toch niet in geslaagd om 30 min te gaan loslopen. Extra rust dus. Het voelt wel vreemd dat ik sinds zondag niet meer gelopen heb. Gevolg : slapeloosheid, zenuwachtigheid, lamme benen, zware maag ... het kan niet op, IK BEN AAN HET AFKICKEN.

Vandaag dan maar een cross-training gedaan : mijn gras verticuteren.

verticuterenWas is me dat voor een beestje : awel het is een manier om machinaal (lees half manueel) mos en ander ongewenst kruid uit je gras te halen en daarnaast de wortels van het gras wat meer ademruimte te geven. Redelijk arbeidsintensief. 1 nadeel, het gras ziet er niet uit en riskeerd bij de 1ste regenbui er nogal modderig uit te komen. Voordeel ervan, het zal dan dubbel zo mooi groeien na de eerste regen- en meststof-buien.

Voordeel hiervan : heb wat energie verbrand en hoop daardoor vanacht (beter) te kunnen slapen

18:34 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

10-04-07

Gulden tip

Vandaag was het de start van de officiële carbo-loading, kortom, pasta vreet periode. Het leven kan toch zwaar zijn : enkele dagen relatief diëten en dan pasta vreten dat het geen naam heeft. Begrijpe wie begrijpe kan.

Wat kan men dan beter doen dan es te gaan kwijlen voor wat men nog niet heeft, in een sportwinkel. Vandaag was de Delsport van Waregem aan de beurt. (heb tussentijd bijna al de Decathlons overlopen dus moest ik wat anders bezoeken).

delsport Mijn conclusie over die winkel is 1 gulden tip : MIJDEN ALS DE PEST !!!
Behalve als jullie echt een professioneel advies willen in de stijl van : "het maakt niet uit hoe je loopt, of je nu proneert of antiproneert of een platvoet hebt, die nieuwe schoen van Asics (vrij te vervangen door Nike naargelang de verkoper) doet alles." Of nog beter : "Heb je kniepijn ? Da's jou schuld, je loopt verkeerd. Wadde, zouden de schoenen een rol spelen ?, Dat zou kunnen maar wij mogen alleen maar Asics en Nike verkopen want dat wordt ons opgelegd door onze baas"
Misschien heb ik het verhaal van schoenen niet echt begrepen, maar ik ga ervan uit dat die sportspeciaalzaak wel zal weten waarover het gaat zeker ?!?

18:57 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

09-04-07

Tradities

Den Bruno lanceert nieuwe tradities : alternatieve werktrainingen 1 week voor een belangrijke wedstrijd.

opritVorig jaar stond mijn 1ste grote wedstrijd voor de boeg : de 20K van Brussel. Dit was de zondag van het hemelvaart week-end. Die donderdag ervoor ben ik met mijn traditie begonnen. Toen was het onze oprit heraanleggen met lekker belgisch weer : GIETENDE REGEN. Conclusie : we zijn door onze regenput gezakt (wel gepast bij regenweer hé ). De zondag erna kreeg ik de opdracht van mijn vrouwke dat ik hoedanook koste wat kost die 20 k zou lopen. "Je hebt er 4 maand voor getraind, dus doe je het. Punt uit". Ik had dus geen keus.

Tradities zijn er om nageleefd te worden. Dit jaar was ik wel niet van plan om bij ons 't huis afbraakwerken te doen (toch niet dit voorjaar). Dan maar gaan helpen bij een vriend in Wevelgem (ja die gemeente van o.a. Jogginggirl, Christophe, Muriel, ... sorry iedereen van de leiestad die ik vergeten ben op te

Zwaar labeurschrijven, maar mijn hersenen werken op paasmaandag nog niet op volle toeren). Enfin, om een lang verhaal kort te maken : het was opnieuw zwaar labeur. Zo zwaar dat we elkaar moesten ondersteunen tijdens het werk om niet om te vallen (de mensen die me niet zouden herkennen, kijk naar dat beginnend kalend hoofdje). Een soort alternatieve cross training?
Gevolg : heeeeeeeeeel zware benen. Gisteren ging ik voor een laatste LSD van 1u30 voor Parijs en dat viel nogal wat tegen. De benen wilden niet mee.
Conclusie : vanaf nu rusten en carbo-loaden samen met flexuim- en cooling gells tot de benen weer goed zijn.
Programma van de week : vandaag wat herstelfietsen bij trage hartslag (een vrije vertaling van een fietstochtje doen met de familie) en woensdag nog een poging tot 30min loslopen.

08:40 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-04-07

Pano, vino i Fromagi

250px-BoursinDank u reagerende bloggers zoals Jogginggirl en Geert. Dankzij hen weet ik weer waarvoor ik loop, nl eten.
Dankzij het lopen ben ik gaan dieten en ben ik enkele (lees 17) kilootjes afgevallen en begin daarom bij het naderen van een marathon (lees een marathon in het grootste kaas- en wijnland) steeds meer zin te krijgen in de specialiteiten van dat land. Er zit maar 1 iets wat ik daartegen kan doen. Zo snel mogelijk die marathon uitlopen dat ik zo snel mogelijk die "pano, vino i fromagi" kan opsloberen.
Voor wie dat laatste niet begreep, het is een poging om een erg bekend frans spreekwoord es in het italiaans uit te spreken.
In mijn moedertaal zal het wel wat natuurlijker klinken : "e stutte,  e goie flasche èn woa gruière"

23:06 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-04-07

Intertraag

training
Het wordt steeds moeilijker ... om zo weinig te lopen.
Het lijkt zo makkelijk om nog extra te lopen. Vandaag dan maar 45 min met Carl gelopen en een soort pseudo interval : 5 min op zijn tempo afgewisseld met 2 min op mijn ER tempo met af en toe 2 min op marathon tempo. Indien niet duidelijk : kijk de gegevens hierboven.
Is wel heel bizar om aan een tempo van 8m/km te lopen ipv 5m/km. Zo kunnen de beentjes wat rusten zekers.
Nog 2 trainingen deze week :
1) 40min ER + 20 min M tempo
2) 2 x (30 min ER + 15 min M)

21:35 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-04-07

Nieuwe maand, nieuwe stress

Vandaag 1ste training van deze nieuwe april maand. Na 2 dagen rust begon het ietwat teveel te kriebelen en ik heb het dus niet kunnen laten, ipv 40min te lopen

assort-tapewerd het 60min ... dedju toch. Daarenboven mag ik maar 4 trainingen doen deze week, zoniet loop ik teveel km-ers en is het tapering down naar de vaantjes.
Heeft dat trouwens wel nut zoveel minderen in de trainingen reeds 2 weken voor de definitieve wedstrijd ?
De cijferkes van vandaag : 11,48km in 1u2m voor een AHR 165. Net 11km/u. Ongeveer 1.5km/u sneller dan in januari bij een ER. Dit wordt jullie gemeld door een (overgestresseerde) contente blogger

22:27 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

01-04-07

Het week-end is ...

...een moment waar het op z'n minst even druk is als in de week.

stressEen kleine illustratie hiervan : mijn zaterdag programma : veeeeeeeel te vroeg opstaan tgv het lawaai van de kids, al lopend de kleren aantrekken om vliegensvlug de hoogstnoodzakelijke boodschappen te doen, met spoed een spaghetti in mijn strot stroppen om ternauwernood te vertrekken om de auto te gaan afzetten aan het station van Waregem. Op de "gemakken" naar huis lopen en beseffen dat het loodzwaar lopen is met een spaghettivolle maag. De douche binnen en buitenstormen om met een half afgedroogd lichaam naar de repetitie te crossen.

marollenNa de 1ste helft van de repetitie naar huis vlammen om het vrouwtje op te halen om een wandel-eet-tocht te doen in de Marollen in Brussel en zo de plaatselijke sfeer op te snuiven.

Daarnaa doodop achter het stuur beseffen dat er nog veel te veel volk op de autosnelweg is op zaterdag avond

En last but not least : in bed ploffen en snurken tot de kids je 's anderdaags wakker tieren. Kortom : business as usual.

Toch nog effe loopnieuws : de maandtotalen
meer dan 1 dag gelopen : 26:03:43 in 17 trainingen (waarvan 75% in ER zone), 257,11 km; 19.323 kCal; eindgewicht : 71.8 kg
Een maand van alle records
Het zal nog heel lang duren voor ik die nog eens breek

10:26 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |