16-04-07

M Paris, het verslag

De marathon in 2 woorden : SUPER & WAAAAAAAAARM

Ik hoop echter dat dat laatste een 1 malig feit was en dat niet alle marathons zo zwaar zijn. Maar volgens de meeste verslagen die ik tot nog toe las, was het voor iedereen keizwaar. Er zijn blijkbaar niet al te veel PR’s gebroken. Hoedanook, een ervaring uit de 1000. Enne ik heb wel een PR gelopen (niet moeilijk, het was m’n 1ste M)

Sweet finishDe voorbereiding : D-day -1 als romantisch uitstapje in Parijs afgesloten met prachtig weer en mijn vrouwke heeft vóór haar ventje de eindstreep gehaald !

D-day zelf : terwijl we samen met Julie in de startvakken stond, zei ze me dat ze ergens een reportage gelezen/gezien had over iemand die Parijs al gelopen had en zei dat toen hij de helikopter zag overvliegen hij wist dat hij vanaf dan 42km zou afzien. Awel, da’s niet waar. Ik heb op z’n minst 20 km genoten !

In het begin hadden we het beiden moeilijk om traag te starten. De emoties (met nodige traantjes bij de start als aflating van de stress tgv van de 6maanden voorbereiding), volk en ambiance sleurden ons mee. Wel grappig hoe een 30-tal mannen het 1ste bloemenperkje in beslag namen om gezamenlijk te plassen. Ik vrees dat bloemen er vandaag niet mooi zullen uitzien. Het was hoedanook indrukwekkend om op de mooiste laan van de wereld te kunnen lopen. Na enkele km hebben we ons gelukkig genoeg kunnen inhouden. En dan was het ons tempo opzoeken.

Al na 5 km zagen we wel dat de gehoopte 4 u niet haalbaar zou zijn. Dus dan maar lopen, genieten en de rest zien we wel.

Enkele 100m verder stond Julie’s 1ste fanclub te wachten. Dat doet deugd.5 km verder mocht ik mijn teerbeminde opzoeken. En ik vond haar niet. Net toen ik de moed opgegeven had zag ik haar staan. Ze was ook zo onder de indruk, dat ze vergat het fototoestel op te zetten en dus geen foto op km10.

Dan maar naar het 1ste iets saaiere stuk : Bois de vincennes, langs de 2de supportersploeg van Julie tot de 1/2M langs mijn teerbeminde. Dat 1/2M punt was net terug binnen de périphérique en toen sloeg een temperatuurbom op ons neer. In het bos was het nog relatief koel, maar de Parijsse lucht was surieus warmer. Toen begon het bij mij bergaf te gaan. Ik had op de laatste bevoorrading een nieuwe rehydratatiedrank geprobeerd en dat is me slecht afgelopen. Het begon met een kramp gevolgd door de “steek” in de zij en dan hartslag naar boven. Tot km 25 viel het nog mee maar vanaf dan nog verder bergaf.

Tijdens een tunnel langs de Seine stond hij mij dan te wachten. De hamervent met zijn mokerhamer. Ik had het wel al wat voelen aankomen maar niet zo erg. Julie heeft mij dan nog wat door de diverse tunneltjes proberen verder te slepen, maar het vat was af. De enige troost, ik kon nog lopen terwijl heel wat mensen al stonden te stappen.

Julie heeft me dan gelost rond km 28, ze was nog fris als een hoentje.

Bruno 30k

Dan was het tandenbijten. Op km 30 stond mijn teerbeminde die toch een fotootje genomen heeft van haar halfdode belabberde vent (als alles goed loopt trekt ze geen foto en op het slechte moment wel. Ze heeft een leuk gevoel voor humor)

Toen ik dacht dat het niet meer slechter kon, begon het nog slechter te gaan. Ik deed iets wat ik nooit gedacht had : stappen. Eerst om de 2 km, tijdens de laatste 4 km werd het eerder : 700m lopen, 300m stappen.

Met de moed der wanhoop sleepte ik me verder. De zwaarste psychologische domper kwam toen de 4u30 parcers me inhaalden. Rond km 41,3. Vanaf dan heb ik me strompelend weer in gang gezet en mijn lippen, tong en tanden bijna kapot gebeten, maar de laatste 900m heb ik gelopen (enfin, het trok meer op een rare voortbeweging, ben benieuwd naar de officiële foto’s) En niet stilstaand  ben ik over de eindmeet voortgestrompeld.

Ben toen zelf vergeten mijnen Garmin tijdig af te drukken. Hoedanook : I did it. My 1st marathon.

Mijn pré marathon tijdperk is voorbij.

Bruno halfdead at the endIk kan het iedereen maar aanraden, ondanks dat ik morsdood aangekomen ben (zie maar de foto) vond ik het een super ervaring.

Vandaag ben ik zelf zonder gewrichtenpijn opgestaan (mijn grootste vrees, kapotte knieën en heup), juist een beetje verzuring.

Op naar de volgende … eindhoven eind dit jaar … en wie weet Jungfrau volgend jaar ?


De officiële results :

Untitled-1 copy

De tussentijden :

M Paris intermediaires 15-04-07

Toch 1.809 plaatsen vooruit tov startpositie (wel 575 plaatsen achteruit na km35)

extra : enkele beelde in het verslag op TV van Frankrijk2

 

11:26 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

Commentaren

Dikke duim! Welkom in de marathonclub. Onmenselijke omstandigheden, prachtige prestatie. Geniet zo lang mogelijk na!

Gepost door: Sven | 16-04-07

Dikke proficiat met je PR, je eerste marathon en je knappe prestatie gisteren. 't Was er een waar je nog lang aan zal terugdenken. Geniet ervan en op naar de volgende M.

Gepost door: philippe | 16-04-07

Leuk! Leuk verslag Bruno. Nogmaals, we hebben ons best gedaan gisteren, we hebben genoten, we hebben afgezien maar vooral: we hebben het toch maar gedaan! Jammer dat ik je moest lossen, maar je hebt een prachtprestatie geleverd. En troost je, mijn après-marathon foto's zijn even miserabel!

Gepost door: Julie | 16-04-07

de M Proficiat Bruno ! Vanaf nu behoor ook jij tot de club van de 'echte' lopers.
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 16-04-07

Knap gelopen Inderdaad een heel leuk verslag van je eerste marathon. De emotionele tranen bij de start en het onverzettelijke doorzettingsvermogen bij het einde, verenigd in één man. Respect voor je superprestatie.

Gepost door: Harmsie | 16-04-07

Nen helen dikke proficiat Ondanks het afzien heb je het toch maar geflikt. In zo'n hitte 42 km ... je moet het maar doen. Op naar nr 2 in hopelijk minder tropische omstandigheden.

Gepost door: Michael | 16-04-07

Gefeliciteerd Wat je tijd ook is, je hebt daar een geweldige prestatie neergezet. In zo'n hitte is het niet iedereen gegeven om 42 kilometer te lopen. Je mag echt trots zijn op deze prestatie. Proficiat.

Gepost door: Christophe | 16-04-07

a new star is born en zodoende is er een nieuwe marathonner geboren! Proficiat met je prestatie, en op naar de volgende!!

Gepost door: geert | 16-04-07

Al mijn respect, Bruno ! Knap dat je je eerste marathon in dergelijke omstandigheden hebt uitgelopen - dat is een overwinning op zich ! Nogmaals proficiat, en geniet nu nog maar na van je knappe prestatie.
Groetjes,

Gepost door: Steven | 16-04-07

Roes Vooral genieten van de "Did it" roes nu!
Proficiat. De volgende kan alleen maar beter.
En die bloemen zullen er vandaag nog wel staan hoor, want urine zit vol vitaminen. Zeker die van mensen die klaargestoomd zijn voor een marathon.

Gepost door: Francis | 16-04-07

afzien gelijk de beesten Bruno, als ik zo uw verslagske lees merk ik dat ik net hetzelfde ben overkomen. Man man man, was dat afzien hé !!! Pfffttt.... Maar 1 geruststelling : de volgende zal ongetwijfeld beter worden ! Toch een dikke proficiat hoor Bruno !!!

Gepost door: kj | 16-04-07

BRAVO Schitterend gedaan.

Gepost door: Geert | 16-04-07

Knap Knap gepresteerd Bruno! Van karakter gesproken! Geniet van de Marathonroes!!

Gepost door: Homer | 16-04-07

Gefeliciteerd met je mooie PR!!! en het was gewoon te warm om een normale marathon te kunnen lopen..Petje af hoor.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 16-04-07

proficiat Waarschijnlijk ben jij één van de weinige die dit weekend een PR gelopen hebben. Ongetwijfeld zal je volgende een stuk makkelijker zijn.

Gepost door: marc | 17-04-07

petje af, hoor ! En dat voor een eerste marathon. Uitlopen in deze omstandigheden is al een ongelooflijke prestatie als je zag hoeveel mensen er na km 35 moesten stoppen en gehydrateerd worden, bangelijk gewoon. Ik moet heel de tijd vlak achter jou gehangen hebben. Volgende keer doen we allemaal een stuk beter, niet ... .

Gepost door: bob | 17-04-07

dikke proficiat Ik heb zelf ook meegelopen in parijs!
't was meer dan afzien, een PR zat er zeker niet in.
zelf heb ik 3.48.41 gelopen : 5730ste pos.
als ik het vergelijk met vorig jaar(parijs) 3.29.33 (9 minuten sneller) !
Maar toen was ik pas 7150ste

Dit zegt genoeg over de omstandighede dit jaar

Ben zeker dat je volgende marathon in een nieuwe PR zal zijn.

Gepost door: Dimi | 17-04-07

Knap gedaan! Je eerste 42er vergeet je nooit en dan zeker niet met zo omstandigheden hé. Maar al die pijn weegt niet op tegen het gevoel om na 42,195m over die streep te lopen, dat zal je zelf wel ondervonden hebben!
Heb tevens genoten van je verslag.
Geniet jij nu maar van je prachtige prestatie!

Gepost door: Johan | 17-04-07

Verdienen Enkel maar welverdiende resultaten bij de marathonloperkes. Knappe tijd in deze omstandigheden! PROFICIAT

Gepost door: Mike | 17-04-07

yes! jammer van die hamer, maar verder heb je het echt wel super super super gedaan Bruno! Voor een marathon heb je karakter nodig, en dat je dat hebt, heb je nu wel dubbel en dik bewezen!! PROFICIAT!!!

Gepost door: Ruthje | 17-04-07

De commentaren zijn gesloten.