03-04-07

Nieuwe maand, nieuwe stress

Vandaag 1ste training van deze nieuwe april maand. Na 2 dagen rust begon het ietwat teveel te kriebelen en ik heb het dus niet kunnen laten, ipv 40min te lopen

assort-tapewerd het 60min ... dedju toch. Daarenboven mag ik maar 4 trainingen doen deze week, zoniet loop ik teveel km-ers en is het tapering down naar de vaantjes.
Heeft dat trouwens wel nut zoveel minderen in de trainingen reeds 2 weken voor de definitieve wedstrijd ?
De cijferkes van vandaag : 11,48km in 1u2m voor een AHR 165. Net 11km/u. Ongeveer 1.5km/u sneller dan in januari bij een ER. Dit wordt jullie gemeld door een (overgestresseerde) contente blogger

22:27 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

rusten Bruno, 't is heel erg van belangd dat je je trainingen afbouwt ... de bedoeling is om zo fris mogelijk aan de start te komen!!!

Gepost door: Koen | 04-04-07

uitrusten ??? BTW Parijs is over zo'n goeie week.... Misschien toch uw spierkes laten herstellen en eens goed uitrusten ???? Nu nog uitvallen zou toch wel jammer zijn zunne .... zzzzzzzzzzz..... (of grom grom snurk snurk ???)

Gepost door: jogginggirl | 04-04-07

Ik ga gweoon nog vol gas door deze week en volgende week nog een duurloop van 2 uur en dan rustig los lopen...Voor mij werkt het ruim van te voren afbouwen niet!.
Sucses en het gaat je lukken.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 04-04-07

taperen tja, als je graag lekker moe en met zware beentjes aan de start van de Marathon wil staan, ga je gang hé ;-) ik merk toch ook wel de voordelen van het even wat rustiger aandoen voor een belangrijke wedstrijd. Voor Eindhoven hield ik bijna 3 weken rust na een rampzalige voorbereiding met veel blessures. In die drie weken zijn al mijn blessures genezen en ik heb de marathon uitgelopen (ik had geen tijd voor ogen, dus het was sowieso geslaagd voor mij).

Gepost door: Ruthje | 04-04-07

Tapering (wetenschappelijk onderzocht) Een aantal dagen progressief afbouwen van volume, met hier en daar wat prikkelingen, geeft je voldoende ademruimte (fysiek en mentaal) om volledige uitgerust aan je doel te beginnen. Dat staat als een paal boven water - neem het maar aan van iemand die 20jaar als coach-atleet-docent Bloso(trainingsleer -zwemmen en triathlon)verschillende waters geeft doorstaan.

Gepost door: Dirk | 05-04-07

De commentaren zijn gesloten.