04-03-07

Fartlehelling

Vrijdag om 22u 't huis, gisteren toch nog getraind maar volk tot 23u30, ... En ik die dacht dat ik er een kalmere periode voor zou hebben. Dan maar zoveel mogelijk gaatjes maken om te trainen.

De training van gisteren : ik zou naar het kluisbos gaan om een fartlek te lopen van ong 1u. Toen het bos naderde zag ik hoe modderachtig het lag en gebruikte toen het excuus "mijn garmin zal geen ontvangst hebben in het bos" om dan toch maar op straat te lopen. Volgens de gegevens hieronder, valt te zien dat mijn fartlek redelijk gelukt is. Juist de gemiddelde hartslag die iets te hoog ligt. Ik had gegokt op 165 en het werd 172.

training data

Het parcours :

google training

De mensen die de streek rond kluisbergen een beetje kennen, zullen de reden van mijn hoge hartslag onmiddellijk begrepen hebben. Voor de anderen : de niveauverschillen vs hartslag :

training De "rue du Trieu" en de "rue du lait battu" zijn namelijk gekend als enkele van de leuke kuitenbijters van de ronde van Vlaanderen. En ze beten goed in de kuiten (en de hartslag). Het was echter zo leuk (ik haalde zelf bijna enkele wielrenners in) dat ik me afvraag of ik vandaag tijdens mijn LSD van 28 à 30K de "Oude Kwaremont" niet zou proberen op te zoeken en op te lopen?
header_logo

Mochten de kandidaten voor de Jungfrau zin hebben in goede hellingtrainingen, dan zijn ze welkom rond de kluis.

voor de geïnteresseerden, de details van de knokteberg (rue du trieu):

knokteberg

Update :
LSD is vandaag goed verlopen, wel iets te snel gelopen. De laatste 3K waren wel heel lastig. Een voorbode van de psychologische strijd die de marathon zal zijn ? Ben er trouwens in geslaagd om de Oude Kwaremont op te lopen. Een echte aanrader voor de hellingliefhebbers.
Als afsluiter, het weekoverzicht :
Week 9

10:22 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

wedstrijd ik heb daar eens een wedstrijd gelopen over 25km met 2x de kluisberg , 1maal de oude kwaremont en 1x de patersberg , amai daar kunt ge serieus afzien !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 04-03-07

kwaremont vorig jaar heb 'k es 'n poging gedaan om de Oude Kwaremont op te rijden met de MTB en er bijna geraakt, straffe koffie om daar te lopen ...

Gepost door: Bart | 04-03-07

Mooie gelopen. Mooie training en zeker een aanrader om bij jou de heuveltrainingen te gaan doen.
En een goede week training.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 04-03-07

RVV 07 Fartlehelling.... bedoel je niet fartbergbeklimming (of zoiets) ? Man man man. Ik doe begin april mee aan de ronde van vlaanderen vr wielertoeristen. (140km) Met alle bergen in het parcours. En inderdaad bruno, dat zijn SERIEUZE kuitenbijters !

Gepost door: kj | 05-03-07

Knappe week Amai, jij zit goed op schema, zeg.
Wat een knappe duurloop gisteren, en dat op zo een zwaar parcours.
Klasse !

Gepost door: frank spencer | 05-03-07

De commentaren zijn gesloten.