28-02-07

Verjaardag

Vorige week maandag was het mijn verjaardag. Ik mocht toen 35 kaarskes blazen en als après-ski een flesje champagne kraken. Da's nu 1x het voordeel van roots te hebben in de champagne streek. Nog leuker is dat het dan nog een fles champagne is die mijn (familie)naam draagt.DETHUNE_btl2 (voor zover het stoefen). Hoedanook de zaterdag ervoor kreeg ik bezoek van familie en schoonfamilie en van hen kreeg ik o.a. enkele aankoopbonnen voor de Decathlon.

Gisteren avond dan maar naar mijn favoriete winkel wat gaan kopen. Het zijn 2 korte tights (ze noemen dat een cuisart)

gd-asset_5984961

 

en 1 shirt met lange mouwen van de nieuwe collectie geworden. Die shirt is een nieuwe soort die ze "body map" noemen. Een heel leuke en comfortabele stof. spijtiggenoeg is het nog geen weer om die te gaan testen. Nog ff wachten dus.
Slim gezien van hen trouwens, niets kopen, laat den Bruno dat zelf maar doen dan kopen we niet verkeerds

Van shirts gesproken, vandaag ontdekte ik een nadeel van te gaan skiën : mijn ogen krijgen er wallen van ... van het nalezen van alle blogs, ik geraak er maar niet door. Ik ontdekte wel dat ik nog een maat van weblogshirt moest doorgeven. Vandaag gebeurd en hopelijks niet te laat.


Een extraatje, vandaag stond een intervalsessie op het programma : na opwarming 8 x (800m intervaltempo + 200m pauze)
Ziehier de results :
training

De maandcijfers februari :
16:47:06 trainingen in 13 trainingen; 150,16 km; eindgewicht 72,6 kg (1,2kg bij)
Lijkt een gemiddelde maand en niet op een maand van iemand die een marathon voorbereidt : niet vergeten : 12 dagen trainingloos tgv skireis

Vandaag was inschrijvingsdag : ingeschreven voor St Rembertscorrida + Eurojogging.
Tot mijn grote spijt zal ik de 20k van Brussel + de Jungfrau marathon een jaar moeten uitstellen. De Jungfrau zal wel de uitdaging van 2008 worden (als mijn marathon ervaring probleemloos verloopt natuurlijk) !
Ben nog op zoek naar een mooie wedstrijd mid juni, mochten jullie er 1 weten, ieder voorstel is steeds welkom

22:57 Gepost door Byrntie in Kledij | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

27-02-07

Back on track

spoorNa veel twijfelen zijn we dan toch maar teruggekeerd naar ons mooi (lees nat) belgenlandje. Naar het schijnt hebben we niet te veel moeten missen van het weert. Troost jullie, de woensdag morgen viel het ook wat tegen, het was in de Alpen lichtjes bewolkt. Gelukkig hadden we de andere dagen een stralende zon met een kleine 11°C ('s nachts was het wel -11°C) ... gnagnagna .... dat was pas genieten
De sneeuw begon wel wat te smelten maar het was zaaaaaaaaaaaaaalig.
Ons Ellake (de oudste) was voor de 1ste keer mee en is erin geslaagd haar "Ourson" te halen.ourson

Voor degenen de een ijsbeervrees zouden hebben, niet bang zijn, het is een soort diploma voor het skiën op kinderniveau (net voor de Flocon - wat voor sneeuwvlok staat - en net na "Piou Piou" - dit zou voor de klank van één of ander kanariepietje staan - wat zijn die fransen soms toch wel romantisch). Zelf vrees ik dat ik het niveau van grizzlybeer heb want de meeste mensen vluchtten toen ze me zagen aanzoeven op de pistes
Gisteren en vandaag zijn we dan maar met onze voeten op de aarde gekomen ... dankzij het mooie belgische weertje. Het valt zo tegen (dat ik in herhaling val en) dat ik vandaag de moed niet had om buiten te gaan lopen. Dus dan maar naar de fitness... en dat lopen (op de loopband) deed deeeeeeeeeugd. Het werd hoog tijd dat ik liep want naar het schijnt begon ik afkickverschijnselen te krijgen van 10 dagen niet te lopen. Geen aanrader, althans niet voor onze wederhelften. Ik begin medelijden te krijgen met hun. Gelukkig was ons oursonke daar om ons te troosten

22:47 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

16-02-07

Gone Skiïng

Terug uit skiland Frankrijk op 26/02/06

ski

 

21:10 Gepost door Byrntie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

14-02-07

Es iets anders...

...dan over mijn pijntjes. Es over een training. Gisteren had ik een dagske congé-payé. Normaalgezien moest ik naar Roissy voor het werk en zou ik 's
licht zon en wolkavonds naar een oom gaan die er vlakbij woont. Maar die afspraak heeft zich vorige week vrijdag afgebeld. Dus maar een dagje verlof nemen. Zo kon ik eens 's morgens trainen. Ik kan me niet herinneren wanneer ik dat de laatste keer heb gedaan in de week. En het was nog leuk ook : ik heb de zon zien schijnen. (kan me dit ook niet meer herinneren).
Het is een soort interval geworden. 15" inlopen (aan m'n nieuwe tempo) + 8 x (800m à interval tempo + 200 stappen) + 15" uitlopen.
En het begon al niet goed. Mijn benen voelden alsof er 20kg lood aan hing.
gewichtOm het compleet te maken, was het terrein van AZW zo drassig als het maar zijn kan. De 4 eerste intervallen vielen eveneens tegen. Erna begon het te beteren. Heb zelf nog de moed niet gehad om de gegevens vanuit mijn Garmin te downloaden. Het zal niet fameus zijn.
Na de training nam ik dan de koe bij de hoorns en heb beslist om er een dagje Parijs van te maken. Snel enkele bananedozen bijeengezocht, mijn auto volgestouwd en weg was Bruno.

chiquitadoos

"Wat gaat hij met bananendozen doen in Parijs?," hoor ik jullie vragen. Awel, mijn zusjelief verhuisd er binnen 2 weken van binnen de ring naar buiten de ring en zo kon ik haar nog es zien.

Daarna ben ik bij mijn oom binnengesprongen in het noorden van Parijs (na amper 2 u file, ik weet het, ik ben zot om tijdens een verlofdag in de file te gaan staan) om de sleutel te gaan ophalen van volgende week.

We hebben nl het geluk om z'n appartementje in Serre-Chevalier te mogen gebruiken voor een weekje Skiën. De oudste gaat trouwens voor de 1ste keer mee in haar Rood-roze skipakgd-asset_3635319. Ben benieuwd of ze er evenveel plezier aan zal beleven als wij? Het zal trouwens raar doen, een week loop- (en blog-)vrij.

10:48 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-02-07

Lactaat the results

 

 

Voor mijn rustdag ben ik ff in de resultaten + vergelijking van de lactaattesten gevlogen:
Ter info : 02/06/06 was de test in het UZGent net na de 20K van Brussel

Evolutie lactaat
Algemeen : de lijn moet zo lang mogelijk vlak blijven en dan sterk stijgen.
Conclusie :
- basisconditie is ietwat verbeterd, zou beter geweest zijn zou ik op hogere snelheid getraind hebben (zie vorige post)
- stijging te lang : eveneens te maken met te trage trainingssnelheid
Evolutie lact vs snelheid
Algemeen : de lijn moet zo lang mogelijk vlak blijven
Conclusie :
- mijn basissnelheid is goed verbeterd. M tempo zou rond de 11.3 km/u kunnen liggen. tgv gerichte intervallen de laatste maanden
- verbeteren basissnelheid : verder trainen op basis conditie + korte intervallen
- topsnelheid verbeteren : iets langere intervallen. Dit is wel te laat voor de marathon.
Algemene conclusie : indien mijn voorbereiding vlekkeloos verloopt zou ik Parijs moeten kunnen lopen onder de 4u (bij een topdag rond de 3u45-3u50)
Zelf zal ik content zijn dat ik hem uitloop

22:44 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

11-02-07

FSLSD

Weektotalen : 6:00:54; 48,01 km (in 4 trainingen); gemm 72,2 kg (status quo)
lsd_3DVandaag stond een Faster Shorter Long Slow Run op het programma.

Faster ? Is het niet de bedoeling dat dat zo traag mogelijk is ? (vandaar het woord Slow).
De laatste tijd loop ik blijkbaar te traag. Bij het ophalen van mijn rechter saucony lag de samenvatting van mijn lactaat test klaar. Als ik op een hartslag lager dan 157 loop (waar ik tot op heden altijd mijn LSD's deed) loop in de herstelzone. Te traag dus om efficiënt te trainen. 1 voordeel wel : de snelheid voor vetlopen zit reeds in mijn bloed ! Nu moet ik mijn LSD's op hartslag 160-164 lopen. Verschil = 18"/km. Niet slecht hé

Shorter ? Is het niet de bedoeling om de afstand systematisch op te bouwen ?
Idd, maar om de 3 weken staat er een rustiger week op het programma, om zodoende mijn lichaam de tijd te geven te herstellen & voorbereiden voor een verdere opbouw. Niet slecht als men aan mijn voet denkt.
Hoe stelt deze het ? Redelijk goed. Het verschil tussen de aangepaste schoen en niet aangepaste schoen is énorm. Het weggesneden stuk heeft blijkbaar een steun aan de buitenkant van de voet. En die steun zal waarschijnlijk de oorzaak zijn van de ontsteking. Zal wachten tot eind volgende week om te zien of mijn voet beter is.
Alvast dank aan iedereen die meleefde met mijn rechter Saucony. Het deed hem echt plezier dat men in deze moeilijke dagen aan hem dacht

21:56 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-02-07

There's no place like ...

10095242A~There-s-No-Place-Like-Home-Posters

Met spanning in het hart ben ik vandaag vertrokken naar de schoenwinkel. Hoe zou mijn rechter(schoen) het stellen?
OK ik weet het, hij was maar 1 dag van huis, maar toch het is z'n 1ste keer van huis weg en die 1ste keer is zoals jullie weten steeds de moeilijkste.
Toen ik hem zag, stelde hij het redelijk goed, de ingreep viel trouwens goed mee. Een kleine insnijding (geen besnijding hé) aan de buitenkant.

Saucony repare 10-02-07 Kijk maar rechts, vooraan ondraan is er een kleine wittere streep (niet op de top maar net boven de letters NRC). Op die plaats was er te veel druk op de zijkant van mijn voet. Door de PU op die plaats weg te snijden, zou de druk op mijn voet moeten verminderen. zullen we eerstdaags zien zeker ?
Hoedanook : welcome home righter saucony !

23:25 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-02-07

Bedrogsweek

1 van de leukste zaken ter wereld is het varen op zee. Dit geeft wel soms rare gevoelens : zeeziek zijn en er toch van genieten. Dat is pas een miserie. Het enige nadeel hiervan is als er je gezegd wordt dat de wind van stuurboord komt terwijl je rechts van het schip bent en je dan juist moet overgeven, het natuurlijk vrijgekomen braaksel recht in je gezicht vliegt. Men lost 1 kwaad op maar het geeft een ander kwaal. (voor wie het niet begrepen heeft, stuurboord is rechts, indien men naar voor kijk natuurlijk. Indien men naar achter kijket ...)
voetspierenVandaag ontdekte ik hetzelfde fenomeen met het lopen. Zij het dan wel dat je het braken moet vervangen door proneren en een het probleem van pronatie (binnenkant van de voet) opgelost wordt door een anti pronatie schoen. 1 nadeel hiervan : de buitenkant van de voet wordt meer belast : kortom : PIJN.
Door 1 probleem op te lossen, komt er een ander probleem. Zo blijven we bezig. Met een beetje geluk zou dit opgelost kunnen worden door een kleine medische ingreep uit te voeren op de schoen. Daarvan moest mijn rechterschoen vanavond blijven overnachten in de winkel. Heb de linkerschoen wel goed in de watten gelegd zodat hij zich vanavond niet te veel alleen voelt. Heeft iemand nog een tip van verwenkuur dat ik hem zou kunnen geven ? Ik zou niet graag hebben dat hij ziek wordt van heimwee voor zijn recter-genoot

22:07 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

08-02-07

Don't trust anyone

big brotherMaandag : de jongste
Dinsdag : de moeder
Woensdag : de vader
Donderdag : de (return of) the mother
Wie zal er morgen naar de dokter gaan? Vanmorgen vroeg ik hem tijdens de bekendmaking van het aanwezig zijn van een rasechte vlaamse griepvirus in ons huis hoeveel keer we nog moesten langskomen vooraleer onze klantenkaart bij hem vol zou zijn. Kwestie van goed te plannen wie er de gratis beurt zal krijgen. Diezelfde docter vond trouwens dat ik al wat afgevallen was sinds vorig jaar (ik schatte 17 kg, hij wat meer. Op de weegschaal dan maar : 71.7 kg. Huh ? Wadde ? Hoe bedoel je 71.7 ? Nog geen 15min geleden meldde mijn weegschaal 72.4 !
Na mijn hiel die me bedriegt nu ook al de weegschaal. Dit ruikt naar een complot. Subiet zal ik es kijken waar al die webcams in mijn huis staan. Ik begin te geloven dat ik Homer trekjes begin te krijgen. homer

Hij wordt ook al via webcams bespioneerd en iedere avond door 1.5 milj. vlamingen bespiedt.

Dan maar 1 van de basisregels van iedere loper aan de laars lappen : een overgeslagen training inhalen. De interval die ik gisteren moest doen (en dus wegens vrouw & baby-sit niet gedaan heb) vanavond doen en 2 uurtjes later de training van vandaag doen. Nà, big brother moet het maar weten.
Voor de stat freaks : de stats van mijn 400m intervallen à 13.5km/u (telkens afgewisseld met 200m stappen)

Intervaltraining 8-2-7

22:00 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07-02-07

Schijnbeweging

ACF31F1 van de leuke zaken van mijn werk is dat ik regelmatig cursussen geef over heel gevarieerde onderwerpen zoals de invloed van verf op de vorming van Ozon, hoe is water meer milieubelastend dan white spirit, hoe bedriegen onze ogen ons ... Een mooi voorbeeld is de oliefant met 6 poten. Die laatste is een traditionele schijnbeeld die voorkomt tijdens een cursus over kleurenleer. 1 van mijn favoriete onderwerpen.
Mijn lichaam is daar zo aan gewoon geraakt dat het er al aan meedoet !
Ik heb dus geen last van mijn gewrichten maar van mijn pezen ! "Bruno, je hebt je laten beet nemen !"
De buitenkant van mijn rechtervoet heeft vermoedelijk te weinig ondersteuning in mijn Saucony's waardoor ik eerstdaags opnieuw de loopschoenwinkel mag bezoeken om daar een oplossing voor te vinden. Terug naar af dus ...

21:06 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-02-07

Enkel rust

enkel_tekAaaah rust doet deugd. Lekker naar de Simpsons kijken (waar zit Homer ook alweer, ah ja links op de zetel en hij wordt deze keer gefopt door Bart terwijl hij neerzit) aaaaaaaaaaah, lekker
Terzelfdertijd zit mijn zoetje te zweten in die aërobics les. Oharme toch (hihi)
Mijn rechter enkel vindt dat rusten trouwens ook niet zo slecht. Hij had gisteren avond na de fitness nogal de nijging om te klagen en doet dit goed door af en toe een pijscheut te geven. Rust kan geen kwaad zeker ?

19:44 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

05-02-07

Maandag : koortsachtige fitnessdag

Stress-AntiStressKitVanmorgen begon niet echt goed : de kleinste deed koorts. Halsoverkop werd het programma van de dag overhoop gehaald en daardoor ben ik niet zonder problemen op de ring van Brussel richting Leuven geraakt. Een beetje stress op een maandag kan geen kwaad zeker ? Was het niet dat de klanten daar minder anthousiast over waren. 's avonds nog wat later 't huis dan verwacht en mijn vrouwke kon spijtiggenoeg niet gaan aörobicken ter voorbereiding van ons ski verlof binnen 2 weken. Kortom : ipv een rustdag werd het een fitness dag en dat viel nogal zwaar tegen na de LSD van 25,9km van gisteren. Ik zat direct zonder energie. Morgen volgende poging tot rustdag

22:46 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-02-07

Weblogtraining vs zware week

De week zit erop. Oef. Zo'n vervelende en zware week wil ik niet meer hebben. De eindtotalen zijn niet zo slecht :

6:46:23; 62,14 km in 4 trainingen; weekgemm gewicht : 72,2 kg (-0,7 kg)
- punt : geen fitness beenversterking gedaan

GROOT +punt : de 1ste weblogtraining.
Na heel wat heen-en-weergeloop gisteren morgen ben ik na het ophalen van Philippe in Gent richting Zoniënwoud gezoefd. Daar stonden Julie samen met Ruthje, ex-blogster Kristel, Dijleloper, Bart en Johan ongeduldig op ons te

Weblog

wachten. Na het aanvallen van wandelaars voor een gezellige groepsfoto zijn we dan kassei-neerwaarts vertrokken naar het Zoniënwoud. Menig Polar/Garmin start beep later waren we vertrokken voor een prachtige tocht in het mooie Belgische weer. Al kwebbelend hebben we daar van het mooie parcours genoten en zelf van voorbijwandelend wild. De menige wandelaars verschoten wel toen ze onze bende zagen aankomen maar het was zeker de moeite. Het was ook een gelegenheid om onze speeltjes met elkaar te vergelijken. Blijkt dat ik toen maar 11,16km gelopen had (de anderen zaten rond de 16, vergelijk mijn kaartje maar eens met die van de anderen). Een extra bewijs dat ik nogal lui ben zeker.

Running 03-02-2007

De afsluiter van de dag was nog beter : onverantwoord lekkere cake tijdens een (hoe raad je het) loop praatje. De afwezigen hadden er ongelijk.
Kristel had trouwens een goed voorstel voor een komende weblogloop, zij zou zelf voor een drankje zorgen wanneer we langs haar huis lopen op een 10-tal km van het einde : de dodentocht in Bornem!


tomaatToemaatje : het weekoverzicht (juist km stand van zaterdag klopt niet)
Week 3

 

19:56 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |