29-01-07

Stilte voor de storm

perfectstorm-bwVandaag deden die russen in mijn computer lief. Ik heb die zonder problemen kunnen starten (de computer toch). Met de muziek dan ook extra luid in de hoop dat ze met al die decibels zich dood zullen verschieten waardoor ze weglopen naar de buren of naar het buitenland (lees Oost-Vlaanderen of Frankrijk)
Vandaag rustdag op het programma. Bizar om 1 avond relatief vroeg 't huis te zijn en niet te (mogen) gaan lopen. Stilte voor de stormachtige week
Morgen kom ik mogelijks naar huis en kan ik met een beetje geluk gaan lopen (het zal trouwens maar een dag van 350km zijn, humhum). Woensdag : 5u 's morgens vertrekken naar Luxemburg + 's avonds naar Verviers en met een beetje geluk omstreeks 23u in het hotel. Dus : verplichtte rustdag. Met de rest van het beetje geluk vind ik een hotel dicht bij mijn afspraak van donderdag (St Hubert) en kan ik do morgen een ochtendloopje proberen in de donkere Ardennen. Dan maar Geert's tip volgen in de hoop dat er daar 's morgens hier en daar bosjes lopers rondlopen. Zoniet : 3de rustdag die week. Hoe moet ik dat oplossen : 3 rustdagen in een week van 4 trainingen + 1 fitness ?
tomaat

Een toemaatje onder het motto zot zijn doet geen zeer : een foto van de marathon van Hamburg gisteren :

Hamburg

8 rondes in de tunnel onder de Elbe in Hamburg
(bron : De Standaard, pag C12, onder Cultuur en Media !)

21:53 Gepost door Byrntie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

28-01-07

Lactaattest

De computer blijft maar haperen. Morgen ga ik een nieuwe anti-virus halen in de hoop dat dit helpt. Het is heel vervelend om met het gevoel te zitten dat ik al bijna 1 week bijna geen enkele blog heb kunnen nalezen. Het leukste komt nog : volgende week ben ik 3 dagen niet 't huis. 3 problemen :
- hoe moet ik in een wereldvreemd land (lees Luxemburg) trainen
- het herstellen van de computer zal dan ook niet lukken
- het bijlezen van de blogs nog minder.

Probleem 1 zal ik op z'n Geerts oplossen zeker : lopen en zien waar ik uitkom. Heb toch de indruk dat hij dat doet wanneer hij in het buitenland zit
De andere problemen : het is een raadsel

Hoedanook : gisteren was het memorabele moment : mijn lactaattest.
Het begon al slecht, toen ik op de looppiste van Zwevegem aankwam, hoorde

ijsbeer

 

ik dat ik 1 u later moest starten dan gepland. Lekker ijsberen dus.
De test : eerst licht inlopen + 5 min rust. De rest van de test : 2km traag (om een minimum lactaat te meten en dit liefst onder de 2 mmol/l) + 2km rond de 3 mmol/l + 2 km voluit. Resultaten :
Lactaattest

1,6 km opwarmen
Tussentijd 1 : 2,2 mmol/l. Veel te hoog dus. Zou onder de 2 moeten zijn Er werd beslist om naar 165 bpm te gaan. Resultaat : 2.1 mmol/l. Wadde ? Gedaald ? De conditie is dan toch niet zo slecht blijkbaar !
Vervolgens 175 bpm : 2,6 mmol/l. Ver onder de verwachtte 3
Volle bak : 9.6 mmol/l bij AHR 203
Volledig verslag moet nog komen van de docter maar 1ste reactie : "ik ben een lange afstandsloper !" Goed nieuws dus. "Doe zo verder," zei de docter.

Nog een afsluiter : de weektotalen : gemiddeld gewicht 72,9 kg (een gemiddelde onder de magische grens van 72!)

Week 4

 

20:02 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

26-01-07

Staking

training

Volkswagen is aan het staken. Mijn computer deed mee. De laatste 2 dagen was het mij onmogelijk om te bloggen.
Nu maar effe proberen de belangrijkste berichten op te rakelen.
1) het leuke van het lopen is dat men mensen uit een andere hoek ziet komen.
SigmaKalon

Zo ontdekte ik eergisteren dat er bij Sigmakalon (da's de naam van mijn firma) nederland heel wat lopers zijn. Ze deden vorig jaar zelf mee aan de Damloop als business group. Den groten baas (mijnen N+5) liep ook mee. Hij zou zelf 1:34 lopen op een halve M. Niet slecht!

2) Hometraineren is OERSAAI. Mijn zusje kwam gisteren onverwachts uit Parijs op bezoek. Kort samengevat, ipv gaan lopen werd het gisteren een hometraining training. 1uur bij AHR 10 slagen lager dan bij L(ong)S(slow)D(istance). Das dus oersaai. Respect voor de mensen die dat regelmatig doen !

3) Morgen loop ik een lactaattest. Vandaag kreeg ik hiervan een bevestiging met de melding dat ik best voldoende koolhydraten op heb om voldoende energie te hebben. Kortom, vanavond werd pasta vreten ipv verder diëten. Wat zou mijn gewicht geven ?

4) Zou nog vanalles moeten vertellen maar zal die post afsluiten vooraleer de computer weer tilt slaat

19:07 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-01-07

Ijskerstman

 

 

1:09:26; 10,9km; 9.4 km/u; 6m22/km; AHR 160

24Vandaag was intervallekes dag. Ideaal om de functies van mijn Garmin wat verder uit te testen. Volgens mijn runnersworld schema stond er vandaag een intervalleke op. Dus es proberen in te voeren in de Garmin met een opwarming en cooling-down eraan gekoppeld. Awel das leuk, ge kunt er alles in steken. Merci kerstman !
Waar zou ik dit kunnen lopen ? Op de piste van AZW natuurlijk!
Running - Waregem, AZW 23-01-2007Dan maar naar Waregem naar de finse piste (voor de liefhebbers, zie kaart hierbij).

Het was er heel leuk, zeker dankzij het vorstweer dat de regen goed hard gemaakt had : in een ijspiste. Probeer dan maar eens een bepaalde snelheid te halen terwijl men bijna aan het schaatsen is.
Een ideale voorbereiding voor een mogelijkse 11 steden tocht ?
Die kerstman noem ik vanaf heden een Ijslollie-kerstman

 

 

22:42 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

22-01-07

Dilemma dagen

gisteren : 1:21:57; 11:89km; 8,8 km/u; 6m50/km; AHR 153

vandaag : 0:26:09 in de fitness als opwarming + cooling down

dilemmaGisteren had ik enkele mogelijke titels voor mijn blog : The return of the Gapersroute/vetloop/caloriebomdag/toch-maar-gaan-lopen-dag-om-maandag-morgen-niet-te-veel-te-vloeken-over-mijn-gewicht-dag/ik-had-er-echt-zin-in-dag ...
Kortom, alle redenen waren goed om te gaan lopen. Op de middag hadden we namelijk vrienden op bezoek (die kerel die de dodentocht in Bornem ziet zitten maar geen marathon, begrijpe wie begrijpe kan) en mijn vrouwke had traditiegetrouw lekker eten gemaakt. Nu was er wel een verandering tov de voorloopse periode : het eten was aangepast aan duurlopers : geen te vet en rood-vlees rijk eten maar wel wit vlees en koolhydraten. Heel lief van haar, was het niet van het dessert : daar zat naar het schijnt bloem in. Allé, toch de onderste 2 mm. De rest was pure chocolade (Julie zou haar vingers afgelekt hebben). Onder die chocolade, geconcentreerde melk met extra chocolade smaak. Ze was wel slim geweest : ipv 1 taart waar iedereen 1 stukje van zou eten, had ze die taart in stukjes van 2 bij 2 cm gesneden. Dus ipv 1 stukje, hebben we er elk een 10-tal gegeten. Ik schat de gemiddelde kaloriewaarde van 350Kcal/stuk.
Eens ze vertrokken waren hebben ik en mijn kilootjes onszelf verplicht om effe de Garmin verder te testen. Ben dan maar de gapersroute opnieuw gaan verkennen (om op kaart en profiel te zien). Morgen (lees vandaag) beter, dacht ik !
Nietes, vanavond om 19u 't huis en dan nog onverwachts bezoek die pas om 21u vertrokken is. Geen intervallekes dus. Dan maar crossen naar de fitness en de intervallekes zullen voor morgen zijn. Het nalezen van de blogs eveneens. Ben al 3 dagen blogleesloos ... dit worden lange nachten

Vergeet niet aan Julie te melden of jullie al dan niet komen naar de weblogtraining !

Vooraleer ik het vergeet : mijn weekoverzicht : vorige week :
gemiddeld gewicht : 73.8 kg (yes, onder de 74)
weektotaal : 2u46 voor 20,04 km (en wat home(r)training

22:56 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-01-07

Storm is voorbij

55:17; 8,15km; 8.8 km/u; 6m48/km; AHR 156

Vanmorgen was mijn stem weeral een beetje normaler. Oef we gaan de goede richting op. Toen ik wakker werd zag ik een mooie vrouw naar mij lonken en breed glimlachen. Als dat geen goede opstand is !
Dan (met veeeeeeeel moeite) uit bed gekropen en daar zag ik een monsterke van een zoon lonken en breed glimlachen. Als dat geen goede kameruittreding is !
Toen keek ik naar links en zag een geniepige dochter lonken en breed glimlachen. Als dat geen goede ochtendoefening voor mijn nekspieren is !
Het kon niet op, dus dan maar naar beneden voor een lekker ontbijd, en ja daar zat er nog enen te lonken naar mij. Deze kon wel niet echt glimlachen maar begon het verdomd moeilijk te krijgen om op tafel te blijven liggen. Ik heb hem dan maar na het ontbijt van tafel gehaald en aan mijn pols gehangen. Nog wat loopkleren erbij en mijn Garmin begon al te glimlachen. Enfin, zo zou ik het startscherm van die Forerunner kunnen noemen. Ondanks mijn nog licht geïrriteerde stembanden en keel ben ik dan toch maar wat los gaan lopen (8.5km van de J. Claerhoutroute). Dit ter bevordering van die reeks glimlachen die ik al gezien had.
Ik had namelijk het vermoeden dat de zenuwpees van een man/vader door afkickverschijnselen niet echt bevorderlijk is hiervoor.
Een koude douche was me dat toen ik ontdekte dat de definitie van einde van een storm toch nog surieus winderig was. De wind was nogal hard en "lekker" fris. Hopelijks begeeft mijn keel het straks niet.

Nu maar starten met de analyse van alle gegevens die men uit die Garmin kan halen. Mijn grootste vraag was : zijn die klimmen op mijn pad groot of niet ?

J claerhoutroute
Niet zo plat als ik dacht dus. En om te bewijzen dat ik die kaartfunctie gevonden heb in sporttracks :
J claerhoutroute

Dat beekske rechts onder is de Schelde. Het punt in het midden is mijn geliefd dorpske.
Toch leuk hé die software
Ik weet weer wat gedaan in mijn slapeloze nachten : alles proberen uit die soft te halen

13:22 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

19-01-07

Er is leven na de ...

wekker

 

Vanmorgen hebben we onze teergehate wekker weer eens extra gehaat! Eigenlijk moest ik mezelf vervloeken want ik was vergeten de wekkerradio aan te zetten. Dus dan maar hals over kop opgestaan, half geschoren, 2 tanden gepoetst (de 2 andere zullen voor morgen zijn) en een vrouw met een droef gezicht de trap zien afgaan.
"Waarom ben je zo droevig?," vroeg ik haar natuurlijk. "Awel, de stilte heeft ons huis verlaten, ik heb de indruk dat je je stem begint terug te krijgen". Blijkbaar is er leven (ook gekend als een westvlaamse variante voor "lawaai") na de ziekte!

krant Bruno uitslag

Goed nieuws komt niet alleen : gisteren ontving ik een mailtje van Petra, ze zond ons een kopie van de uitslag uit de krant van Egmond. Ze zou ons zelf een exemplaar van de krant bezorgen. Keitof van haar.

Nog een extraatje (het kan bijna niet op) : webloglopers zijn harde doorbijters. Gisterenavond ben ik op blogronde gegaan, en wat blijkt : die webloglopers blijven lopen, zelf bij stormweer. Respect !
1 nadeel hiervan, ik begin last te krijgen van ontwenningsverschijnselen, weet iemand daar iets tegen ?

08:54 Gepost door Byrntie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

18-01-07

IT fobie

Het is feest vandaag : vannacht is het gebeurd, de 5000ste bezoeker is op mijn blog langsgeweest (ergens zijn tussen 3u en 5u vannacht). Wie zou dit geweest zijn?
Het doet me enorm plezier om te zien hoeveel leuke, spitsvondige, motiverende, soms-rare-vraag-stellende reacties er op deze blog komen. Toen ik deze nacht mijn blog nalas (tgv ergerlijke hoestbui werd ik om 3u uit mijn bed geduwd tot ik weer wat normaler hoestte) heb ik af en toe eens goed moeten lachen.

Alvast bedankt voor jullie blijvende steun.

Ik mis nog 1 iests : een weblogloop. De volgende zal ik echt proberen niet te missen.
Voor degenen die zicht afvragen hoe het met mijn gezondheid gesteld is : het gaat momenteel niet echt vooruit. Ik heb wel al opnieuw een halve stem, maar het gaat veel te traag vooruit naar mijn zin. Jaja den Bruno heeft blijkbaar geen geduld.
Hoedanook, ik heb mezelf een loop- en sportverbod opgelegd tot ik er door ben.


IT fobieTerug naar mijn vorige post : het viel me eigenlijk op dat er op uitzondering van Petra, niemand van loob-blogland het risico nam om te reageren op mijn vraag ifv het probleem met Training Center van Garmin! Hebben jullie allemaal dan echt een IT fobie ?
Gelukkig was er toch nog een zetelatleet die er iets van gemaakt heeft.
Toch effe in het kort, de oplossing : ik heb de autorisaties van de registers van Training Center open gesteld voor alle gebruikers van mijn computer en dit via Regedit. Komt bijna volledig overeen met wat Maarten voorstelde.
hdlogoblueAMochten jullie niet verstaan wat ik met die IT taal wil zeggen, troost jullie, het is geen levensbedrijgende ziekte om dit niet te verstaan. IT zal dan ook de hongersnoden, oorlogen, ziektes, ... niet doen verdwijnen.
 

Mochten jullie echter één of ander IT probleem hebben, ik heb de indruk dat Maarten daar wel zou kunnen helpen. Zou dit (naast de officiële weblogtrainer) een soort Weblog-IT-helpdesk worden ?

10:12 Gepost door Byrntie in Web | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

17-01-07

IT Knobbels

Gezien ik niets mag (lees "kan") zeggen, ben ik maar begonnen met een oplossing te zoeken voor de diverse problemen dat ik heb met de garmin soft. (eens iets anders dan lopen)

Probleem 1 : Ik krijg de training center van Garmin niet opgestart op mijn computer.
Training Center
Reden van probleem : deze is zogezegd alleen maar op te starten in administrator mode. En ik werk daar niet (graag) in, kwestie van niet te veel spy-ware op mijn computer te krijgen.
De foutmelding :

error
Een quiz dus : hoe kan dat opgelost worden ?

De winnaar wordt beloond (met chocolade of wijn ifv zijn voorkeur) op de weblogtraining op 03/02. Niet vergeten jullie aanwezigheid te bevestigen per mail naar Julie


Probleem 2 : Ik kreeg de google earth kaarten niet op Sporttracks. zie foto rechts onderSporttracks

Hier was de reden heel simpel : als men teveel inzoomt op de kaart (het ging hier om een testparcours van nog geen 100m), dan is dat zgn te gedetailleerd om zichtbaar te zijn

13:32 Gepost door Byrntie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-01-07

4 russen, het vervolg

Russen in de aanval

Ze hebben me dus weer goed te pakken die 4 russen en ze zijn goed in de aanval deze keer. Ik ben er zelf technisch werkloos van geworden. Niet vergeten dat mijn werkinstrument mijn stem is en deze heeft het vanmorgen begeven. Nogal vervelend voor mij om als halve kletskous zwijgend door de dag te gaan. Nogal een raar gevoel.
Een extra nadeel is dat ik me trainingsgewijs koest moet houden, om niet te zeggen dat ik eigenlijk niets mag doen tot het over is en ik weer wat energie heb. Hopelijks zal dat er snel zijn

19:23 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

15-01-07

Egmond, het verslag

Amaai, zoveel reacties op mijn vorige post (over mijn tijd) en ik heb nog geen verslag gemaakt. Alvast merci hiervoor.

Hoe begon het ? Awel met een heel goede dag in Amsterdam. We hebben die dag dan ook afgesloten samen met een collega in een mooi lounge café "ergens" in Amsterdam. Ik schrijf "ergens" tussen aanhalingstekens want ik zou bij God coca-colaniet weten hoe ik er opnieuw naartoe moet lopen. Heb daar wel 1,5 l cola gedronken (terwijl mijn collega en mijn teerbeminde lekker van de wijn aan het genieten waren). Dit is absoluut geen aanrader. Probeer maar eens rustig te slapen met je bloed vol cafeïne. Het voordeel : toen kreeg ik een overdosis koolhydraten binnen en mijn vrouwke een overdosis anti-oxidantia (in alles zit een voordeel).

De zondag begon eigenlijk wel goed. We hadden geen zin om op te staan en kwamen toen te weten dat de 1/2 marathon 1 uur uitgesteld werd. Lekker wat extra tijd om mijn rugnummer op te halen. Onze gastvrouw was dan nog op de koop toe zo vriendelijk om hun fietsen te lenen zo dat ik niet te veel energie zou verliezen.

Rode leger 1921

Ik denk wel dat ze dat uit medelijden deed want de helft van het rode leger (lees de russen) had me goed te pakken en ik stond te kuchen en te hoesten en gorchelen voor een half leger. En dat klonk niet goed naar het schijnt. 1 voordeel hiervan : ik had veel plaats om te fietsen want de andere mensen op straat verschoten zich een bult toen ik langs kwam.
Iets later (na wat extra rusten) hebben we Julie ontmoet (om 12u aan het mooie trefpunt beter gekend als "De Vuurtoren"). Zo zagen onze wederhelften elkaar voor het 1st en kon Julie eindelijk eens zien om wie het gaat als ik telkens over mijn geliefde spreek. Nog rap een koffie/theeke (samen met 1 of ander probeersel van mislukte boterkoek) en hop we vertrokken goed gekleed met onze vuilniszak over ons naar de start. Niet dat het koud of regenachtig was, maar die ijzige wind deed geen deugd. Hopelijks vinden jullie daar straks iets van terug op de fotoreportage van Julie.

Schaatsen-50204294

Dat wachten aan de start ging trouwens heel vlot vooruit. Enig verschil tussen Julie en ikke : Julie = hartslag 70, ikke 130 (die russen toch!). Nadat een groep startte, kreeg de volgende 3 min om naar de startlijn te gaan en kreeg die grope een eigen start, inclusief startschot. Het was trouwens de eerste keer dat ik het startschot zelf eens hoorde. Knap gedaan van die Egmondenaars. Eerst 3km Julie tegenhouden van te snel lopen in de straten van Egmond en dan kwamen we het 1ste zand tegen. Lekker zacht. Naar het schijnt hebben heel wat mensen daarin gebeten. Ik was zelf zo geconcentreerd om mijn voet niet om te slaan, dat ik er niets van merkte. Dedju, dat moest een leuk zicht zijn. Uiteindelijk viel dat zandlopen best mee. Dankzij onze training van 2/1 in Oostende, wie weet ? Het was juist effe wennen aan die koude zijwind. Hoedanook, na nog geen km was de vogel gaan vliegen. Julie kon het niet houden (zie maar haar verslag).

Op naar de 1ste bevoorrading waar we raar maar waar, warme dranken kregen. Best leuk. Knap gedaan, want het deed deugd !

Na 10km mochten we de duinen in (berg)op naar bevoorrading nr 2. Die was wel niet zo zichtbaar (sommigen hebben die naar het schijnt gemist). Daarna was het lekker windvrij genieten van de Egmondse duinen. Tot nog toe alleen maar genieten. Mijn gekende 12km-dipje bleef zelf uit. Enig probleem : die harstlag wou niet zakken onder de 180! (zouden die corticoïden toch een rol spelen ? Zal dit resultaat dan maar niet in mijn PR lijst plaatsen, dit zou niet fair zijn)
Na nog een half uurtje genieten kwamen we op de bloedweg. Awel da was een leuk klimmetje. 1tje waarvan ik geniet. Alhoewel, de meesten stonden bijna stil. Opvallend trouwens hoeveel mensen stopten met lopen op het parcours en hoeveel gewonden er waren.
images
Het rode kruis had daar een topdagje. Die mensen moeten toch ook iets hebben hé.
Toen ik boven kwam, besefte ik dat het mogelijk zou zijn om binnen de 2 u binnen te komen. Dan maar een eindsprint ingezet en toen perste ik er echt alles uit. Resultaat : 1:57:34
Algemene samenvatting : een wedstrijd uit de 100, een echte aanrader
Een perfecte organisatie, er stond zelf iemand aan de aankomst om me te helpen het zakje met info dat we kregen open te doen zodat ik er mijn medaille in kon doen!
1 min punt : de drank aan de aankomst, een nieuwe soort AA drank. NIET TE DRINKEN! (iets nieuws met glucasamine)

Burger King

 

Ik was zo tevreden dat ik me in de rit naar huis een Whopper van Burger King getracteerd heb. Dit heeft zich trouwens niet gewreekt : vanmorgen 74.5 kg. Dus reeds 1kg kwijt vorige week!
Nog eens de results :

Result Halve marathon Egmond 14-01-07

 

19:32 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

14-01-07

Egmond, 1st results

Egmond start 1:57:34 is mijn resultaat voor mijn 1ste 1/2 marathon.
Gezien de 4 russen mij in Egmond weer te pakken hadden ben ik heeeeeeeeeeel tevreden met dit resultaat. Ik had nl. in het beste geval gehoopt op 2u30 (en als het heel erg zou meezitten op 2u15).
Het mooie resultaat van Julie zal ik nog niet verklappen, ze zal dat morgen hoogstwaarschijnlijk openbaar maken.
Een uitgebreid verslag komt er de eerste dagen wel aan. Alleszins in het kort : een aanrader voor iedereen!
Proficiat daarnaast aan de PR lopers (en ook de anderen natuurlijk) van Mol.

23:07 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

12-01-07

Last post (2de poging)

Ik kan het niet laten om nog een postje te plaatsen. Vanmorgen ben ik in de post binnengesprongen om een aangetekend schrijven op te halen (vandaag werk ik vanaf 't huis uit).
HOERA mijn nieuw speeltje is aangekomen :
IMG_1011

De op ebay gewonnen garmin forerunner 301 is er. 1 nadeel : alles in het brits-engels. Niet dat ik geen Engels lees maar de taal van Guido Gezelle is toch iets mooier. Dus :

OPROEP:
Heeft er iemand een digitale versie van de NL-talige (of FR-talige) handleiding ?

Nu nog maar wachten op al jullie verslagen van de weblogloop in Mol

Veel plezier daar

10:28 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

11-01-07

The last post

Untitled-1 copy

Vandaag was mijn last run voor Egmond
Bedoeling : 20' opwarmen + 10' Marathon tempo (ca 11km/u) + rustig naar huis lopen. En het is me redelijk goed gelukt. Waar ik wel van verschoten ben is mijn tempo bij het opwarmen. Dit viel nogal tegen vooral als men er rekening mee houdt dat het vooral wind mee was. En vandaag was er toch een klein beetje veeeeeeeeeeeeeel wind. Die 11 km/u wind tegen viel daarentegen wel mee. Blijkbaar zijn de russen wat aan het verdwijnen uit mijn bloed.

Vandaag is trouwens mijn laatste post (lees last post) op mijn blog.

Last Post
Allé mijnen last post voor mijn eerste halve marathon toch. Morgen avond vertrekken we nl naar Egmond voor een klein week-endje langs de A'damse kust.
Bij deze wens ik trouwens iedereen veel plezier op de weblogloop in Lier. Ben enigzins spijtig dat ik er niet bij kan zijn, maar ik zal tenminste het plezier hebben om een halve marathon te lopen bij stormweer op de hollandse kust. Ben benieuwd hoe het zal lopen
Effe enkele reacties op de reacties op mijn post van gisteren :
@ Hardloopstarterke : heb de polar website geprobeerd zonder die "S" en het werkt idd een ietsjepietjse sneller
@ Tessa : heb idd een Garmin gewonnen op ebay en vannavond een briefje van de post gevonden waarbij vermeld stond dat er mij een pakje staat te wachten op het post kantoor. Ik vermoed dat dit die Garmin zal zijn. Morgen vroeg zal ik dus vol spanning eens binnenwippen
@ Sven : sorry, ze blijft naast me liggen hoor. Zeker tijdens ons week-endje in Egmond
@ Julie : kzal de preciese maat een nemen en je dit week-end weten te zeggen

22:02 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

10-01-07

Gered van de vampierkes

Vandaag heb ik er toch maar een intervalleke van gemaakt. De bedoeling : 15' opwarmen (AHR 145-155) + 10 x intervallen (2' à 175-185 + 2' < 165) + afronden met cool-down à 160 (iets hoger dan normaal gezien de resterende russen in mijn bloed). Zoals te zien hieronder aan de resultaten, ben ik er hartslaggewijs wel geraakt maar de snelheid lag wel merkelijk onder mijn gemiddelde. Die russen hebben goed hun werk gedaan.

tijdafstandsnelheidAHR
0:18:512,698,6150
0:40:026,910,3174
0:18:492,618,3163

Iets anders, vandaag was er vampierbezoek in Anzegem. Of beter gezegd, het rode kruis kwam bloed aftappen. Ik was (voor de zoveelste keer) van plan om

Vampier

 

er naartoe te gaan maar mijn teerbeminde hield me net op tijd tegen. Niet slim net voor Egmond en met nog wat russen in mijn bloed.
Die andere 3/4 van mijn bed maar gelijk geven zeker ?
Het zal dus volgende week woensdag worden. Deze keer in Tiegem (vlak naast de door de E3-prijs wielerwedstrijd gevreesde Tiegemberg)

Daarnaast besef ik de laatste dagen weer plots hoe snel mensen caloriekes tot zich nemen. Zeker als men ze gaat tellen en zeker probeert te beperken en dan ziet men die maar al te snel stijgen. Voordeel van het lopen, het geeft steeds weer een reserve. De piek van 75.5kg ziet er tussentijd een vervlogen probleem. Ik hoop de week te eindigen met een gemiddelde onder de 74.

Een vraagje : voor de mensen die de polarpersonaltrainer website gebruiken, ervaren jullie daar de laatste dagen ook problemen mee ? Van de stijl : heeeeeel langzaam opstarten ?

21:36 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

09-01-07

De kop is er weer af

Untitled-1 copy

Na 2 weken (bijna) looploos ben ik er vandaag weer js050312 040aan begonnen. Deze week zou ik toch enkele trainingen willen doen en zien hoe Egmond verloopt. Ik begin die meer en meer als training te zien dan als wedstrijd.
Vandaag stond 1u20 in zone 150-155. Het is me blijkbaar goed gelukt. Enig nadeel : de snelheid : 8.3 km/u wat heel traag is. Mijn verkoudheid/griep/angine zal nog in het bloed zitten zeker. En ik die dacht dat mijn "doping" zou helpen. Niet dus
Morgen nog een intervalleke en donderdag nog een poging tot gelijkaardige run zoals vandaag

 

 

21:51 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

08-01-07

Calorietellen

Vandaag ben ik terug naar de fitness gekropen. Het was met ietwat tegenzin want ik voel me nog niet piekfijn in orde. Alles verliep er wel heel goed en heb me dus als cooling-down gewaagd aan een kleine running op de loopband om eens te voelen hoe alles zat. Awel, het ging goed. Enig probleem, de cooling-down is eerder een intensieve cooling-down geweest. Eerder een semi-interval. Voor 1 keer zal het geen kwaad kunnen zeker.

weegschaal

 

De andere uitdaging die nu van start gaat, is mijn gewicht naar beneden krijgen. Vanmorgen voor het 1st op de weegschaal (sinds de feesten) : 75,5 kg. Mijn streefdoel voor Parijs : 68,5 kg. Allé, het wordt wat calorietellen en afzien de komende weken.
Sporten is toch leuk hé !

21:52 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

07-01-07

Er is hoop

Verkouden

Vanmorgen voor de eerste keer opgestaan sinds 2 weken zonder verstopte neus. Ik had alleen nog maar een barstende koppijn en voelde me maar lichtjes mottig.
Zou ik van die keelontsteking af geraken ? Laat het ons hopen want morgen moet ik opnieuw beginnen te werken en ik zou eveneens graag volgende week toch een paar recup-trainingen vooraleer ik me aan Egmond waag.
Ik kan jullie verzekeren, het is saai om continu ziek te zijn.

10:56 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

06-01-07

Sofrasolone

Ik zondig als de grootste zondaar der zondaars.
In mijn volle enthousiasme val pillenpakkerij, ben ik ook in de neuzenspuiterij begonnen. Van alles uit onze apotheek geprobeerd en het is alleen maar Sofrasolone die mijn neus een klein beetje vrij
prednisolon

krijgt. Dan maar naar de apotheker om een nieuwe dosis te gaan halen. Toen vroeg hij me : "je moet toch geen wedstrijd lopen binnenkort ?" Jaja jullie raden het : er zit doping in. Namelijk "Prednisolon". Iemand een idee wat dat beest allemaal doet ?
Zou dit mijn rekenkundige capaciteiten naar de knoppen helpen ?

Voor de liefhebbers : de dopingslijst is te vinden op de Vlaamse Dopinglijn

10:52 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

05-01-07

Wiskunde vs geschiedenis

jezus_calunIs Jezus Christus geboren in het jaar 0 of in het jaar 1 ? Dit is de vraag die al eeuwen niet opgelost geraakt. Volgens sommigen is hij zelf geboren 33 j voor Christus (met geschiedenis kun je alles uitleggen)
Met dit dilemma zit ik momenteel ook. Is de marathon van Parijs binnen 100 dagen of binnen 99 dagen. Het hangt af van de vraag of de marathon plaatsvindt op dag 1 van de 100 of op dag 0 van de 100.
Indien dit rekenkundig mysterie opgelost geraakt, weten we ook wanneer Jezus geboren is (op uitzondering van de believers van 33 BC na)

Een extra weetje : het is ten stelligste afgeraden om in 1 keer 100 pannenkoeken proberen op te eten. Dit is niet goed voor de maag. Nu mag ik ook al motilium nemen bovenop mijn stapel andere pillen

13:07 Gepost door Byrntie | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

04-01-07

100 lustige pillenslikkers

Antibioticum, hoestsiroop, vitamines en ontstekingsremmers zijn mijn nieuwe vriendjes voor deze pillenweek (toch). En ze helpen blijkbaar al wat. Het vanacht voor de eerste keer sinds 2 weken een volledige nacht kunnen doorslapen zonder continu hoesten, keelpijneren e.d.

Laat on hopen dat ik van alles verlost tegen Egmond.

En ik hoop zeker dat ik er van verlost zal zijn binnen 100 dagen.
Zoveel dagen nog maar voor de mythische marathon van Parijs. Nu zal de tijd pas vliegen

100

09:34 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

03-01-07

Fitness keelontsteking

Vanmorgen vond mijn keel dat het moment rijp was om zijn aanwezigheid in mijn lichaam dubbel en dik kenbaar te maken. Na een lichte aanwezigheid net voor kerst, kwam mijn keelontsteking weer goed opflakkeren. Dan maar niet gaan lopen dus.
Heb mezelf wel laten gaan door naar de fitness te gaan vooraleer ik naar de docter ging. Die laatste verklaarde me lekker zot (en hij is blijkbaar niet de enige).
Nu kan ik mezelf een nieuwe naam geven : de lustige pillenslikker ... de antibiotica vliegen er met plezier in

Zo maak je eens wat mee. Beeld je in, dit zou ik allemaal niet meegemaakt hebben zonder het lopen.
Running rules !

21:39 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-01-07

Belgisch zand

1:27:57; +/- 13km; 8,9 km/u; 6m46/km; AHR 171

 

Vandaag stond een strandtraining samen met Julie op het programma. We zouden samen eens de belgische kust bezoeken om te zien wat het is om in de winter op het strand te lopen.
Vanmorgen vertrok ik met een stralende zon en alles zag er goed uit. We hadden afgesproken om 10u aan het station van Oostende waar Julie met de trein toekwam. Eens ik Oostende naderde sloeg het weer om tot een mooie winterstorm.
Ondanks dit startten we goed gemotiveerd tegen de stormwind en regen in richting Middelkerke. Hoever we zouden lopen zou afhangen van wat onze Garmine en Polar zouden zeggen. Na enkele minuten hadden ze er geen zin meer in. Allebei gingen ze in staking. Dan maar verder langs het strand lopen. Het leek wel eerder op een heuveltraining, om de 200m kwamen we nl een golfbreker tegen. En hoe verder we kwamen, hoe hoger die leken. Het water vond het trouwens leuk om ons te plagen door op te komen. Na 40min moesten we de dijk op, het water had al het zand opgeslorpt.

parcours Oostende

 

Na 50 min en een kleine afdaling van de dijk tot op een golfbreker keerden we ons en terug naar Oostende.
Vervelende manier om te lopen : we moesten meer remmen dan lopen, zoniet vlogen we weg. De terugweg vlogen we in iets meer dan 36 min. Hoever we kwamen heb ik moeten gokken via MapMyRun (zie kaartje).
Eens terug zijn we mogen gebruik gaan maken van Koen zijn infrastructuur in Gistel. We mochten er de douches onveilig maken. Nen helen groten merci voor dit sympatieke gebaar van hem. Na het lossen van 3kg belgisch kustzand terug naar Oostende voor een goed verdiende croque en ons uitstapje zat erop.
Mooi toch hoe men het jaar perfect kan starten. Dit vraagt om herhaling.


tomaat

 

Een toemaatje : de poll voor de weblogtraining is afgesloten en het is 3 februari geworden.

Kan iedereen die komt dit kunnen doormailen naar Julie ? Zo kunnen we de nodige zaken regelen. Bij voldoende interesse (graag vermelden) zouden we een 5-7km parcours willen inlassen voor de start-to-runners. We zullen lopen vanaf 14u, startplaats is Station van Bosvoorde (

waar de Terhulpsesteenweg overgaat in de Avenue Delleur).
Voor de liefhebbers uit de kanten van Kortrijk, wat dachten jullie van een Weblog-carr-pooling?

22:09 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |