15-01-07

Egmond, het verslag

Amaai, zoveel reacties op mijn vorige post (over mijn tijd) en ik heb nog geen verslag gemaakt. Alvast merci hiervoor.

Hoe begon het ? Awel met een heel goede dag in Amsterdam. We hebben die dag dan ook afgesloten samen met een collega in een mooi lounge café "ergens" in Amsterdam. Ik schrijf "ergens" tussen aanhalingstekens want ik zou bij God coca-colaniet weten hoe ik er opnieuw naartoe moet lopen. Heb daar wel 1,5 l cola gedronken (terwijl mijn collega en mijn teerbeminde lekker van de wijn aan het genieten waren). Dit is absoluut geen aanrader. Probeer maar eens rustig te slapen met je bloed vol cafeïne. Het voordeel : toen kreeg ik een overdosis koolhydraten binnen en mijn vrouwke een overdosis anti-oxidantia (in alles zit een voordeel).

De zondag begon eigenlijk wel goed. We hadden geen zin om op te staan en kwamen toen te weten dat de 1/2 marathon 1 uur uitgesteld werd. Lekker wat extra tijd om mijn rugnummer op te halen. Onze gastvrouw was dan nog op de koop toe zo vriendelijk om hun fietsen te lenen zo dat ik niet te veel energie zou verliezen.

Rode leger 1921

Ik denk wel dat ze dat uit medelijden deed want de helft van het rode leger (lees de russen) had me goed te pakken en ik stond te kuchen en te hoesten en gorchelen voor een half leger. En dat klonk niet goed naar het schijnt. 1 voordeel hiervan : ik had veel plaats om te fietsen want de andere mensen op straat verschoten zich een bult toen ik langs kwam.
Iets later (na wat extra rusten) hebben we Julie ontmoet (om 12u aan het mooie trefpunt beter gekend als "De Vuurtoren"). Zo zagen onze wederhelften elkaar voor het 1st en kon Julie eindelijk eens zien om wie het gaat als ik telkens over mijn geliefde spreek. Nog rap een koffie/theeke (samen met 1 of ander probeersel van mislukte boterkoek) en hop we vertrokken goed gekleed met onze vuilniszak over ons naar de start. Niet dat het koud of regenachtig was, maar die ijzige wind deed geen deugd. Hopelijks vinden jullie daar straks iets van terug op de fotoreportage van Julie.

Schaatsen-50204294

Dat wachten aan de start ging trouwens heel vlot vooruit. Enig verschil tussen Julie en ikke : Julie = hartslag 70, ikke 130 (die russen toch!). Nadat een groep startte, kreeg de volgende 3 min om naar de startlijn te gaan en kreeg die grope een eigen start, inclusief startschot. Het was trouwens de eerste keer dat ik het startschot zelf eens hoorde. Knap gedaan van die Egmondenaars. Eerst 3km Julie tegenhouden van te snel lopen in de straten van Egmond en dan kwamen we het 1ste zand tegen. Lekker zacht. Naar het schijnt hebben heel wat mensen daarin gebeten. Ik was zelf zo geconcentreerd om mijn voet niet om te slaan, dat ik er niets van merkte. Dedju, dat moest een leuk zicht zijn. Uiteindelijk viel dat zandlopen best mee. Dankzij onze training van 2/1 in Oostende, wie weet ? Het was juist effe wennen aan die koude zijwind. Hoedanook, na nog geen km was de vogel gaan vliegen. Julie kon het niet houden (zie maar haar verslag).

Op naar de 1ste bevoorrading waar we raar maar waar, warme dranken kregen. Best leuk. Knap gedaan, want het deed deugd !

Na 10km mochten we de duinen in (berg)op naar bevoorrading nr 2. Die was wel niet zo zichtbaar (sommigen hebben die naar het schijnt gemist). Daarna was het lekker windvrij genieten van de Egmondse duinen. Tot nog toe alleen maar genieten. Mijn gekende 12km-dipje bleef zelf uit. Enig probleem : die harstlag wou niet zakken onder de 180! (zouden die corticoïden toch een rol spelen ? Zal dit resultaat dan maar niet in mijn PR lijst plaatsen, dit zou niet fair zijn)
Na nog een half uurtje genieten kwamen we op de bloedweg. Awel da was een leuk klimmetje. 1tje waarvan ik geniet. Alhoewel, de meesten stonden bijna stil. Opvallend trouwens hoeveel mensen stopten met lopen op het parcours en hoeveel gewonden er waren.
images
Het rode kruis had daar een topdagje. Die mensen moeten toch ook iets hebben hé.
Toen ik boven kwam, besefte ik dat het mogelijk zou zijn om binnen de 2 u binnen te komen. Dan maar een eindsprint ingezet en toen perste ik er echt alles uit. Resultaat : 1:57:34
Algemene samenvatting : een wedstrijd uit de 100, een echte aanrader
Een perfecte organisatie, er stond zelf iemand aan de aankomst om me te helpen het zakje met info dat we kregen open te doen zodat ik er mijn medaille in kon doen!
1 min punt : de drank aan de aankomst, een nieuwe soort AA drank. NIET TE DRINKEN! (iets nieuws met glucasamine)

Burger King

 

Ik was zo tevreden dat ik me in de rit naar huis een Whopper van Burger King getracteerd heb. Dit heeft zich trouwens niet gewreekt : vanmorgen 74.5 kg. Dus reeds 1kg kwijt vorige week!
Nog eens de results :

Result Halve marathon Egmond 14-01-07

 

19:32 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Goed verstopt Die 2e bevoorrading was toch goed verstopt zenne, ik heb die écht niet gezien. en die AA drank was niet te pruimen! VERSCHRIKKELIJK. Leuk verslag om lezen Bruno. We hebben er duidelijk allebei van genoten. Hopelijk na Parijs een soortgelijk verslag (maar dan liefst samenblijven?) Enneuh, blijkbaar was de tête à tête van Maarten met uw geliefde terwijl wij aan het lopen waren ook geslaagd ;-)

Gepost door: Julie | 15-01-07

Egmond Knappe prestatie en mooi verslag van één van de zwaarste wedstrijden van de "Lage Landen", zoniet de zwaarste.
Mooi PR, hoewel het niet lang zal standhouden ...
In Sluis onder de 1u45 ?

Gepost door: frank spencer | 15-01-07

goesting 'k krijg goesting om nu direct in 't zand te gaan lopen zie ...

Gepost door: geert | 15-01-07

восхитительный пригорок глагол!!!
(vrije vertaling via: http://www.woordenboek.eu/vertaling/Russisch) maar met al die Russen zal dat wel lukken zeker.

Gepost door: Hardloopstarterke | 15-01-07

Oeps Oeps hij neemt die mooie russische tekens niet over, en ik maar moeite doen je te feliciteren in het russisch

Gepost door: Hadloopstarterke | 15-01-07

toppie He Bruno..
Nou geen spijt he
ik was je nummer vergeten die lag thuis..
lekker slim rinus had ook een camera mee maar goed..
Mischien ben je het nog eens van plan om naar het noorden te komen...
Het was een super wedstrijd om te lopen hier vind je nog wat foto,s
http://www.imavista.com/cgi-bin/phts.sh/b/bevewthumb.p?bevec=ehm06&besen=1&xmlac=nl&tpl=imavista
Sterkte met de voorberijding naar parijs..

Gepost door: wanno | 15-01-07

Knappe tijd Knappe tijd Bruno! Egmond is een geweldig zware halve marathon. Maar het is wel genieten. Prachtig die wilde zee! En die nieuwe AA was inderdaad niet te drinken .....

Gepost door: M@urice | 15-01-07

proficiat Goed gelopen Bruno , desondanks de virussen in het lichaam . Niet stilgevallen tijdens de wedstrijd , die volgens velen toch wel loodzwaar genoemd word , dus een goed teken , je bent goed bezig met trainen , op naar parijs !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 16-01-07

Zijn er in Parijs ook Burger Kings ? ;-)

Gepost door: kj | 16-01-07

knap!!! wow Byrntie, ondanks de virussen in je lijf toch wel een knalprestatie neergezet!! Super!!

Gepost door: Ruthje | 16-01-07

Bravo ... met je knappe prestatie in het verre Egmond en dat in verre van ideale omstandigheden. Dat beloofd voor in Parijs.

Gepost door: Marc | 16-01-07

2 Belgen 2 Belgen gehuld in vuilniszakken?? Sluikstorten bij de Noorderburen?

Gepost door: Homer | 16-01-07

Gaaf! het is toch zo leuk om al jullie belevenissen te lezen. Nomgaals....supergoed gedaan Bruno.
Die warme sportdrank is lekker hè? Volgend jaar gaan we met z'n allen.

Gepost door: Petra | 17-01-07

De commentaren zijn gesloten.