02-01-07

Belgisch zand

1:27:57; +/- 13km; 8,9 km/u; 6m46/km; AHR 171

 

Vandaag stond een strandtraining samen met Julie op het programma. We zouden samen eens de belgische kust bezoeken om te zien wat het is om in de winter op het strand te lopen.
Vanmorgen vertrok ik met een stralende zon en alles zag er goed uit. We hadden afgesproken om 10u aan het station van Oostende waar Julie met de trein toekwam. Eens ik Oostende naderde sloeg het weer om tot een mooie winterstorm.
Ondanks dit startten we goed gemotiveerd tegen de stormwind en regen in richting Middelkerke. Hoever we zouden lopen zou afhangen van wat onze Garmine en Polar zouden zeggen. Na enkele minuten hadden ze er geen zin meer in. Allebei gingen ze in staking. Dan maar verder langs het strand lopen. Het leek wel eerder op een heuveltraining, om de 200m kwamen we nl een golfbreker tegen. En hoe verder we kwamen, hoe hoger die leken. Het water vond het trouwens leuk om ons te plagen door op te komen. Na 40min moesten we de dijk op, het water had al het zand opgeslorpt.

parcours Oostende

 

Na 50 min en een kleine afdaling van de dijk tot op een golfbreker keerden we ons en terug naar Oostende.
Vervelende manier om te lopen : we moesten meer remmen dan lopen, zoniet vlogen we weg. De terugweg vlogen we in iets meer dan 36 min. Hoever we kwamen heb ik moeten gokken via MapMyRun (zie kaartje).
Eens terug zijn we mogen gebruik gaan maken van Koen zijn infrastructuur in Gistel. We mochten er de douches onveilig maken. Nen helen groten merci voor dit sympatieke gebaar van hem. Na het lossen van 3kg belgisch kustzand terug naar Oostende voor een goed verdiende croque en ons uitstapje zat erop.
Mooi toch hoe men het jaar perfect kan starten. Dit vraagt om herhaling.


tomaat

 

Een toemaatje : de poll voor de weblogtraining is afgesloten en het is 3 februari geworden.

Kan iedereen die komt dit kunnen doormailen naar Julie ? Zo kunnen we de nodige zaken regelen. Bij voldoende interesse (graag vermelden) zouden we een 5-7km parcours willen inlassen voor de start-to-runners. We zullen lopen vanaf 14u, startplaats is Station van Bosvoorde (

waar de Terhulpsesteenweg overgaat in de Avenue Delleur).
Voor de liefhebbers uit de kanten van Kortrijk, wat dachten jullie van een Weblog-carr-pooling?

22:09 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Langer? Huh? Gij hebt precies bijna 2 minuten langer gelopen dan ik.... volgende keer toch maar zorgen dat de Garmin werkt! Leuke training. Hopelijk in Egmond even aangenaam.

Gepost door: Julie | 02-01-07

Oostende - tip Beste Bruno, kheb uw parcours eens bekeken. (ik ben van Oostende) Je hebt volgens uw plannetje gelopen tot het begin van het domein van Prins Karel. Daar is nu een prachtig openlucht museum waar je de loopgraven en bunkers van WO2 kunt bezichtigen. Je zult er bij uw keerpunt wellicht enkele gezien hebben in de duinen, niet ? Ik schat dat je zo'n 13-14km gelopen hebt. Een tip : ik loop bijna dagelijks hetzelfde traject. Maar als er veel tegenwind is loop ik eerts langs de kustbaan (schutting door appartementsgebouwen) en door de duinenweg (schutting door duinen) om vervolgens weer te keren langs de zeedijk of het strand ( afhankelijk hoog- of laagwater)

Voila, de volgende keer ben je beter gewapend om nog eens aan't "zeitje" te lopen.
Sportieve groeten.

Gepost door: kj | 03-01-07

zand knappe training daar in het zand en ideale voorbereiding voor de Hel van Egmond! 'k Heb in ieder geval aan jullie zitten denken toen ik lekker warm binnen zat :-)

Gepost door: Ruthje | 03-01-07

Zandkasteeltjes bouwen... Wel een leuke afwisseling denk ik om zo is een keer over 't strand te lopen... Volgens mij wel moordend zwaar!!!

Gepost door: Homer | 03-01-07

De commentaren zijn gesloten.