31-12-06

De laatste

Na mijn stokje, kreeg ik zin om nog een laatste loopje te doen dit jaar

Het werd een leuk afsluiterke met een rest van verkoudheid in mijn bloed :

40:12; 6.92km; AHR 163; 9.2 km/u

18:04; 3.35 km; AHR 179; 11.3 km/u (poging tot zoeken van marathon tempo op een heuvelachtig parcours)

12:50 naar huis à AHR 161; 9.8 km/u

 

de laatste 13maand (= mijn totale loopervaring) kwamen overeen met :

184.8 u training voor 1466.95 km

 

Zo dat was 2006

 

Op naar een leuk 2007

Prettig eindejaar aan iedereen

16:06 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

30-12-06

Stokje

Maak dat eens mee, op de dag voor oudejaarsavond krijg je een stok op je hoofd gesmeten en dan nog van Frank Spencer en dan nog eens van Bewa. Gelukkig was het een zachte stok. Dankzij hem, mag ik nu op de biecht gaan en jullie 5 wonderswaardigheden des levens Bruno verklappen. En dan nog liefst iets wat ik nog niet verteld heb.

 

1) wisten jullie dat ik vroeger een hekel had aan lopen. We waren toen verplicht om van pyjama (lapnaam van onze LO leraar in het middelbaar) om ’s winters wekelijks 4 rondjes te lopen rond het blok van de school. En dit was oersaai! Tot hij de jongens op een dag voor doetjes noemde die mietjes nooit iets zouden kunnen doen in het leven. Mijn weinige (nerd)ego kwam opdagen en toen liep in de ziel van mijn lijf. Ik liep zo snel dat de leraar niet geloofde dat ik 1 ronde voor de anderen aankwam en liet me alles opnieuw lopen om het te bewijzen.

2) wisten jullie dat ik als student europa doorkruiste als steward bij Wagons Lits, de belgische firma van nachttreinen. Dankzij die organisatie werd ik zelf op het onverwacht geplaatst op een skitrein en ben ik ternauwernood aan de dood ontsnapte toen ik zonder begeleiding leerde skiën. Tussentijd heb ik de ski virus te pakken en zal ik tijdens de komende krokus vakantie gaan skiën als soort cross-training-hoogtestage

3) wisten jullie dat mijn 1ste liefde muziek is ? Ben tussentijd een drummer die zijn overtollige energie (waar is die te vinden) verspeelt in een folkgroep beter gekend als Flint. Er is maar 1 vrouw die die hobby heeft overleefd, en ze heeft me 2 prachtige kinderen geschonken (’t leven kan toch mooi zijn hé)

dethune20493

4) wisten jullie dat ik een half fransman ben. Mijn vader komt van de champagne streek. Een bewijs daarvan is dat er nog steeds champagne Déthune bestaat (zo noem ik nu eenmaal) Onze stamboom gaat al meer dan 3 eeuw ver in de champagne streek.

5) wisten jullie dat toen ik jong was, mijn haar tot over mijn schouders was en ik een volle baard had. Iemand noemde me toen een “Jezus-type” (wat dat ook maar moge zijn). Toen ik dat haar en mijn baard eens afsneed, smeet mijn lief (de hierboven genoemde) de deur dicht nadat ik aangebeld had. Blijkbaar was het toen niet echt haar smaak. Tussentijd snijdt zij mijn haar, gelukkig heeft ze zich aangepast

 

Voilà, c’est ça. Hopelijks hebben jullie nu iets bijgeleerd. Nu rest er mij alleen nog maar de stok door te geven. Ben benieuwd wat Geert,  Koen Vansteenkiste  en Jogginggirl zullen te vermelden hebben

 

Nog een spetterend einde- en nieuwjaar toegewenst aan iedereen

23:27 Gepost door Byrntie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

29-12-06

Het einde is nabij

1:03:57; 9.55 km; 9km/u; 6m42/km; AHR 155

 

Eindelijk weer tijd om enkele punten op mijn blog te zetten :

1) Het einde van mijn verkoudheid is nabij. Althans dat zou ik hopen. Hoedanook, ik kon het niet laten om ondanks mijn lopende neus niet te gaan lopen. Mijn teerbeminde heeft me bijna buiten gesmeten, zo zenuwachtig was ik.
De bedoeling was een uurtje rustig te lopen bij een hartslag 155. En zie maar, het is gelukt. De snelheid was echter niet zo goed. De 4 russen in mijn bloed waren blijkbaar nog niet akkoord met mijn loopplannen. Morgen zullen we zien hoe ik me voel en misschien toch opnieuw gaan lopen wanneer the kids in bed liggen na het eten.

Blender Rubber Stamp2) Ik ben volop bezig met het opstellen van mijn schema voor Parijs. Als basis neem ik de Zolads methode. Dit meng ik een beetje met persoonlijke ervaringen en tips van de professionele weblogcoach Mario. Het geheel steek ik in een blender. De jus die eruit komt, meng ik nog met een wekelijkse afspraak in de fitness, en we zullen zien wat eruit komt.

3) Parijs was een hyperleuk uitstapje. Niet al te goed voor de keel en neus maar wel wonderlijk voor the kids.
Negatief punt : heb eens live gezien hoe "plat" parijs is. Mijn frank viel zelf dubbel zo hard, toen ik op de champs elysées stond. Het is er kasseiachtig en steil (zou het toch moeten weten gezien ik toch zeker 2 à 3 x per jaar naar Parijs ga) Kieken dat ik ben.
Voor de curieuseneuzen : het profiel van de marathon van Parijs :

profil_marathon

 

4) Heb me laten vangen door e-bay. Heb er een bod gedaan op de Garmin Forerunner 301 en het ziet er naar uit dat ik hem zal winnen. Hopelijks vind ik nog ergens een envellop met geld in die de kerstman heeft laten liggen

23:12 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

27-12-06

Half op weg

Gisteren voor de 1ste keer naar de fitness.

Het is er dan toch maar van gekomen, ben ernaartoe gegaan om wat andere spiergroepen te kweken. De bedoeling is, om naast mijn 4 looptrainingen/week, 1 x naar de fitness te gaan om wat variatie te geven.

Image1

 

Na de nodige uitleg, deed ik 1st een 15min elleptical trainer om op te warmen. Dit is wel een raar gevoel van lopen. Maar ja, het is eens iets anders.

Vervolgens de beenoefeningen. De trainer had het toestel ingesteld voor een "lichte sporter". Iets te licht voor mij bleek na de eerste beenworp. De gewichten vlogen iets te hoog. Dan maar een 15kg bij gestoken. Het is wel een onwennig gevoel om op die marteltuigen te gaan zitten. Wat later zei de trainer dat ik de toestellen op maat kon instellen. huh ?
Een goede methode om u belachelijk te maken dus ... Kwestie van een goede indruk na te laten.

Na de beenoefeningen, heb ik wat oefeningen voor het bovenlichaam (incl buikspieren) gedaan. Deze keer zonder die 15 exta kg. Die spiertjes zijn ietwat (lees eerder veeeeeeeeeel) minder ontwikkeld. Om af te sluiten nog eens een kuur ligfiets en klaar was kees.

anim_scint

 

Eens mijn verkoudheid (dat is blijkbaar de volgende fase van mijn ziekte) afgelopen is, zal ik opnieuw gaan lopen en de volgende keer al lopend naar de fitness gaan, dit als een soort opwarming.

Vandaag : dagje Parijs met the kids om naar allerhande verlichtingen te gaan kijken. Dit wordt leuk

10:06 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

24-12-06

Familietradities

Kerstdag is een dag van familietradities.

Mijn eigenste traditie is ziek zijn op kerstdag. Da's alvast de conclusie van mijn teerbeminde als gevolg van de 3 laatste edities hiervan.
Dit jaar was wel een uitzondering : nu was ik al 3 dagen op voorhand ziek en kon ik die kerstboom in het lang en in het breed in alle details analyseren vanuit de zetel.

Gevolg voor het lopen : mijn 3 weken schema als voorbereiding van Egmond, zal een 2 week versie worden.

Samen met m'n vriend Daf Algan wens wensen we bij deze een prettig kerstfeest aan alle bloggers (en ook de anderen hoor)

Kerstboom

 

. Ben benieuwd hoeveel loopstufjes onder alle bloggende kerstbomen zal gelegen hebben dit jaar.

10:58 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

21-12-06

Solidair

koorts

 

Vandaag ben ik solidair met de helft van België.

Correctie : vandaag ben ik solidair met volledig ziek België.
Het is me dit jaar niet gelukt om er aan te ontsnappen, maar deze keer doe ik het weer goed. Schurende keel, bonkende hoofdpijn (ook gekend als koppijn), veel te hoge temperatuur.

Verdict : enkele dagen rustig aan met nodige pijn en koortsstillers. Hopelijk ben ik voldoende hersteld tegen het concert van zondag

20:03 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

20-12-06

Slimme Bruno

Gisteren zag ik het leven weer iets te rooskleurig. Ik was vergeten dat ik ook nog muziek speel en in zo'n eindejaarsperiode, zijn daar ook wat concerten aan verbonden.

Kortom : vanavond ben ik in plaats van te gaan trainen, een generale repetitie gaan spelen met de Harmonie De Vlaamse Ardennen. Deze repetitie voor het kerstconcert van komende zaterdag. Het is een concert samen met het Alleluiakoor uit Ingooigem, en wat blijkt, er zingt daar een lerares van de school van onze oudste in mee. De wereld is toch klein hé.

Voor de liefhebbers van klassieke muziek, het optreden is (naar mijn bescheiden muziekale mening) de moeite waard. Het vindt plaats komende zaterdag 23/11 in de kerk van Ruien om 20u.

Dirigent : Noël Moulaert

Iedereen welkom

 

22:23 Gepost door Byrntie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

19-12-06

Erwtensoep

1:03:55; 11,13 km; 10,5 km/u; 5m45/km; AHR 157

weektotaal vorige week 2:37:49; 29,07 km

 

Vandaag m'n 1ste training van mijn 3 weken schema. Er stond +/- 60 min bij HR 150-165 op het programma. Het werd 63min met AHR 157. Nog nooit zo'n perfecte training gelopen. Vanmorgen bij het afzetten van de oudste op school kwam ik Hendrik tegen (de persoon met wie ik Grijsloke liep deze zomer) die hersteld was van een achillespees blessure en appendicitis operatie (en die beiden in 1 maand tijd). Hij was net herbegonnen met lopen. Toen beslisten we om vanavond samen erwtensoepfr17.b.klte lopen. Het was een plezier, was het niet dat we in de erwtensoep moesten snijden om te zien waar we liepen. Zonen dikke mist. Gelukkig waren we aan het koffiekletsen (waar heb ik dat nog gehoord?) zo dat we elkaar nog hoorden lopen, zoniet waren we mooi verloren gelopen op de piste van AZW

Morgen hopelijks wat opgeklaarder (en warmer) weer, want dan staat een intensieve duurloop op het programma

 

 

22:46 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

18-12-06

Deerlijk, the day after

40min op home trainer, AHR 107

 

Vanmorgen was het opstaan nogal wat lastig. Ik kon die wekker door het raam gooien. De rest van de dag was niet veel beter. Toen ik vanavond de straat over stak, moest ik ff lopen (die zware mercedes had het niet zo gemund op mij) en toen voelde ik mijn verzuurde benen. Niet echt verbazend als je rekening houdt met het niet stretchen gisteren.  Om een lang verhaal kort te maken : ik heb de benen daarna wat losgefietst op de home trainer. Nu voelt het pakken beter.
De knie ? Die is weer de oude dankzij een goede coldpack gisteren avond. Blijkbaar ben ik gedoemd om bij het diep gaan in een wedstrijd, mijn knietje surieus te voelen.

De 2 raadsels van de wedstrijd :

  • Waarom voelde ik net voor de kniepijn een zwak moment in mijn rechter onderbeen (het been van mijn kniepijn) ?
  • Waar komen die vervloekte krampen vandaan ?
 

De andere conclusies over gisteren :

  • Samen lopen is altijd veel leuker en loopt veel vlotter (zeker in toffe companie)
  • Na de wedstrijd was ik relatief snel hersteld, dus denk ik dat er nog progressie mogelijk is (hoop doet leven)
  • Moet opletten bij het diepgaan voor mijn knie
  • Tgv knie niet te veel hellingen neerwaarst lopen (wel een probleem in mijn streek, want ik kan niet eeuwig hellingen oplopen zonder af te dalen)
  • Niet alle tips die je krijgt zijn goede : bv met oude(re) schoenen een wedstrijd lopen (ik vermoed dat dit zal meegespeeld hebben op de knie)
  • zolang het niet vriest, loop ik wedstrijden toch best met een korte broek, de lange was me niet iets te warm
  • Heb nog wat zoekwerk om te vinden wat de beste voedselcombinatie is voor de wedstrijd (reden van de kramp ?)
  • Die bloggers zijn beslist een toffe bende

1790869-Lighthouse_and_St_Agnes_Parish_Church-Egmond_aan_ZeeVoor de rest, vanaf morgen begin ik opnieuw met m'n 3 weken schema in voorbereiding van mijn volgende PR. Niet vresen hoor, ik daag de loopgoden niet uit. Gezien mijn volgende wedstrijd mijn allereerste 1/2 marathon wordt, zou dat normaalgezien een PR moeten worden (als ik hem uitloop natuurlijk). Daar zou ik trouwens opnieuw in goede companie moeten lopen (Julie natuurlijk)

21:45 Gepost door Byrntie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

17-12-06

Kerstcorrida Deerlijk, 1:11:34 PR dankzij Frank

dyn006_original_189_160_pjpeg_45488_81ddbd80667a40d3c8581ed0d3bd35c5

1:14:11; 15km; 12,6 km/u; 4m46/km; AHR 185

 

Vandaag was het weer zover, ik mocht een wedstrijdje lopen. Voor degenen die de laatste weken niet gevolgd hebben, had ik met Frank Spencer de uitdaging aangegaan om een tijd van 1:12 te lopen. Ik weet het, da's "not done" om op voorhand een doel de wereld in te roepen. Da's vloeken tegen alle loopgoden in. Maar we hebben het gewaagd.

Samen met met  Bart the Electrabel man (potentiële haas) zijn we vanmiddag naar Deerlijk vertrokken.

Gelukkig had ik me op voorhand ingeschreven, want de T-shirts bleken heel snel uitverkocht. Voor de rest zat de organisatie van Deerlijk perfect in elkaar. Een bewijs dat die kleine westvlaminkjes niet echt moeten onderdoen voor onze noorderburen.

Wat later kreeg ik een telefoontje van Betty Spencer. Ik vond wel dat ze een heel mannelijke stem had. Was ze van geslacht verranderd ? Nee het was Frank, oef … Iets later zijn we samen van start gegaan. En alles liep vlot. Wel niet vlot genoeg voor onze haas, want na 1 km was hij al gaan lopen (z’n taak iets te letterlijk opgenomen ?). Dan zijn Frank en ik dan maar gezellig gaan praten over koetjes en kalfkes. Er moest toch iemand zijn die wat praatte tussen al die stille viswijf.15geconcentreerde lopers. Voor de liefhebbers van de westvlaamse taal, dit heet viswijven (het model dat op de bijgevoegde foto staat, was spijtiggenoeg niet aanwezig vandaag).
Alles liep vlot, we waren mooi op schema voor de 1:12. De 2 eerste ronden verliepen op dezelfde goede tijd. Toen naderde km 12 (de befaamde km uit Nijmegen) en toen begon het opnieuw : eerst een zwakkere rechter scheenbeen, vervolgens de rechter knie die begon te klagen. Het zag er niet goed uit. Vandaag kwam er zelf een nieuwtje op het programma : een kramp in de maag net onder de rechter zwevende ribben. Hellep !

Heb moeten vertragen maar Frank kreeg me weer op dreef. De volgende 2 km leken eindeloos, gelukkig was er een goede mental coach mee. Op km 13 kwam de intussen 3de adem gelukkig opdagen. Merci Frank voor de hulp !

Gezien het beter ging, zijn we dan wat gaan versnellen en kwamen zo samen binnen op 1:11:34 (officiële tijd : 1:12:13; Frank kreeg een verdiende seconde extra korting)

Na het opzoeken van de respectievelijke werderhelften zijn we dan samen een Leffe gaan drinken. Daarvoor heeft Frank me ook overtuigd. Daar ging mijn beloft om vandaag geen druppel alcohol te drinken. Mijn verdiende loon kreeg ik dan ook : een kid-size leffe. Da’s opgezet spel van die obers! (Toch een negatieve noot over de organisatie ?)

21:47 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

15-12-06

Korte post

Een korte post om de mensen die ongerust zijn dat ze niets van mij lezen, gerust te stellen dat ik nog leef. Alhoewel dat het momenteel maar "amper leven" is.

Veeeeeeeel te druk op het werk en dus niet veel 't huis. Als ik dan 't huis kom, vallen mijn ogen dicht van de slaap.

Muziekaal is het daarenboven ook heel druk.

Gisteren : generale voor het kerstconcert

Vandaag : net terug van het kerstconcert van Flint in Aalbeke

Morgen, kersthappening met het oudercomité

Zondag : Deerlijk kerstcorrida Voor alle lopers zondag : veel succes bij alle korridakes en Gaston Roelandes (samen met Evy ?) en andere wedstrijden

Ik zie naar jullie verslagen uit

23:48 Gepost door Byrntie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

13-12-06

Loslopen ?

36:38; 7.22 km; 11.2 km/u; 5m21/km; AHR 168

 

Vanavond voor het vallen van de avond, had ik afgesproken met Bart (van Electrabel) om een 5tal km los te lopen als laatste training voor Deerlijk. Hij loopt namelijk ook mee en zou mij misschien (als hij zich kan inhouden) kunnen helpen hazen voor zondag.

logo_start_kluisbos

 

Maar ja, je weet hoe het gaat, de benen waren goed, het hoofd zat ergens anders en we zijn dan maar iets sneller gaan lopen dan in de gewenste hartslagzone van 150-160 en zijn zo veel te snel gaan lopen op het hellend parcours van het Kluisbos. Hopelijks zal zich dit zondag niet wreken.

21:07 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Dinsdag - TV dag

 

In 738005plaats van te lopen, hebben we vandaag een TV gekocht. Mijn teerbeminde was gekocht werd het beu om me te zien "piezen" (voor de niet verstaanders = heeeeeel geconcentreerd staren met spitsende ogen tot die ogen kapot zijn) naar ons piepklein TV-ke. Het werd een Philips LCD scherm. Nu maar hopen dat die iets langer zal overleven dan onze vorige Panasonic.

Vandaag nog een poging om een 5tal km los te lopen en dan rusten tot zondag

09:24 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-12-06

Muziekale stoel(gang)

47:39; 6.85 km; 8.6 km/u; 6m57/km; AHR 161

 

Vandaag start mijn tussentijd traditiegetrouwe koolhydratenweek.
Zoals voor Nijmegen, wou ik eens proberen iedere dag 1.5L koolhydratendrank te drinken. Om eens iets nieuws te proberen, nam ik vanmorgen een oplosdrank met aardbeiensmaak van Decathlon. Dit is trouwens de laatste smaak die ik nog niet getest had. En ja, het smaakt inderdaad naar rode

diarree_emmer

 

vruchten.

Een ander leuk feitje van de dag, ik stond op met maagkrampen. Combineer die 2 en dit geeft een mooie muziekala stoelgang. Voor degenen die geen noot muzieklezen : het gaat om Dia-re (en niet dia-mi of dia-fa of ...). Leuk is anders, alhoewel, mijn "extractie" was aardbei-rood. Wat men al niet meemaakt tgv het lopen.

Na een bezoekje bij de apotheker voor darmflorabacteriën en immodium (dank u mr Janssens) heb ik me toch gewaagd aan een lichte training. Bij dze heb ik dan ook de KW jas gekregen van mijn teerbeminde tgv onze klaproos jubileum (8jaar) goed kunnen inzegenen. Zo ontkwam ik nogmaals een nationale douche op de modderpiste van AZW (ook gekend als Finse piste, alhoewel ik daar niet veel fins aan zag vandaag)
Voor degenen die compassie zouden hebben met mijn schoenen : een kleine indruk na 8 dagen uit de verpakking :

IMG_0959

 

22:09 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

10-12-06

Night goggles

1:19:26; 12.92 km; 9.8 km/u; 6m09/km; AHR 156

Wat

Tijd

Km

Km/u

m/km

AHR

Opwarming

0:17:35

2,7

9.2

6:30

150

20 x (200m AHR 175-185 / 200m jogging)

0:46:11

8

10.4

5:46

168

Cooling down

0:15:40

2,22

8.5

7:03

151

Weektotaal : 5:22; 50.82 km

 

Oorspronkelijk plan van vandaag : om 6u30 opstaan, interval training gaan doen in de Ghellinck.
Nu de praktijk : wekker slaat aan om 6u30. Byrntie : "ver-qmsdjioqmfsdqf-te wekker". Dit geliefde toestel vliegt door de kamer vensterwaarts en crasht tegen het gesloten raam (gelukkig bestaat dit uit gewapend glas). Byrntie draait nog een halve toer lengtewaarst en slaapt weer in. Conclusie : geen tijd vanmorgen gezien de familie vandaag op de koffie komt ter ere van de heilige man (die ons maar blijft achtervolgen) en alles moet nog klaargezet worden.
De middag lukte (calorierijk en) vrij vlot. We genoten van een mooie middag. De Sint z'n Piet belde nog aan met wat vergeten cadeautjes (en niet voor mij, dedju toch). De kerstboom blonk daar maar in concurrentie met de voorganger van de kerstman. Om een lang verhaal kort te maken, het was leuk.

Plots besefte ik dat de DVD van gisteren nog binnen moest. AHA ! Ik moet dan langs de finse piste van de AZW in Waregem. Toch lopen dus, de piste is verlicht! (dacht ik)

nachtkijkerII

 

Na vanavond kan ik iedere loper uit de Waregemse streek 1 gulden tip geven : ga niet op de finse piste lopen op zondag avond, tenzij je over een geaccrediteerde nachtkijker beschikt. Het is er dus niet verlicht en dus ook pikdonker. Een leuke ervaring die ik toch niet alle dagen zal proberen te herhalen.
Voor de mensen die ongerust zijn over mijn lichamelijke toestand na de training : op 4,5676 kg modder na, ben ik heelhuids 't huis geraakt

22:40 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

09-12-06

X men III

2:12:59; 20,2 km; 9,1 km/u; 6m35/km; AHR 154

 

Vandaag stond voor de zoveelste keer een poging tot 18km-er op het programma.
Gisteren was het niet gelukt. Vandaag dan maar afgesproken met Carl iets na de middag. Het verleden had me geleerd dat het niet altijd een goed idee is om kort na het eten te gaan lopen, maar de zaterdag biedt me spijtiggenoeg geen andere momenten aan. De afspraak was dat ik eerst een uurtje zou "inlopen" en dat we dan samen een 10k zouden lopen. Streefdoel : AHR 145-160

Het eerste uurtje verliep heel vlot, wel met de beperking dat de snelheid 0.8km/u trager was dan gepland (tgv eten natuurlijk) dus pas om 14u10 bij Carl. Vervolgens vertrokken we voor een 8 à 10k training. Ik had er toen al 8,5K opzitten, dus alles bijeen zou het 16 à 18k worden.
xmenlaststandNa een km besloten we een andere route dan de klassieke J. Claerhoutroute te nemen. Bij km 15 besefte ik dat we ruim over de 18k zouden eindigen. "Why not" was de reactie. Enig probleem : mijn 2de adem was toen opgebruikt en ik had geen drank nog suiker bij. Ietwat later : kniepijn. Ai ! Da komt iet goed. Weeral die meniscus van de rechterknie.
Gelukkig was dat snel voorbij. Na 2km was het voorbij. Ik kreeg een 3de adem ...

Bizar hoe die kniepijn opkwam net op het moment van de vermoeide spieren opkwam.

Toen we de aankomst nadereden, beseften we dat ik op 19,5km zou eindigen. Dan hebben we maar (met onze domme kop) besloten om een klein extraatje de doen om te eindigen op 20.2 km.
Ben uiteindelijk wel best tevreden met de training, vooral als men bedenkt dat de helft van mijn bloed nog bezig was de pizza van vanmiddag te verteren.

Om mezelf te belonen, heb ik bij het binnenbrengen van de video van gisteren mezelf getracteerd op X men III - The last stand. Een goede popcorn movie die we lekker bekeken hebben samen met ... nee niet popcorn maar de nodige chips, wijn e.d. (morgen best niet op de weegschaal staan zeker ?)

tomaatTo(e)maatje:

Carl had een podometer bij, deze wees na zijn 11,5 km, 12900 stappen aan.
Dankzij de regel van 3 kwam ik tot het besluit dat ik sinds vorig jaar +/- 1.561.438 stappen gelopen heb ... op naar de 2 miljoen

 

 

22:27 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

08-12-06

Kansas city shuffle

Vanmorgen stond ik vol goed humeur op om te genieten van deze mooie herfstdag. En het was een prachtige dag : uitslapen tot 6u43 genietend van dit mooie ochtendmoment. De kids waren nog niet volledig wakker (lees schreeuwen omdat ze opwilden), de vrouw lag zacht op mij genietend van deze zachte morgen...
Het kon natuurlijk niet blijven duren : ik deed de rolluiken open en deze mooie morgen viel in de bakken water die tussentijd uit de lucht aan het vallen was.
Hoe zou ik dit in 1 woord samenvatten ? Hmmmm?
Ik weet het weer : een baaldag.
Voor degenenen die het geluk hadden om een opklaring te zien op een bepaald moment van de dag : proficiat! Jullie hadden beter in mijn streek gezeten.
lucky_number_slevinOm deze natte dag af te ronden, zijn we dan maar een film gaan huren. Het werd "Lucky number slevin"
Voor de mensen die mijn vorige filmrubriek goed vonden, jullie zullen bij deze mooie film noir ook je vingers kunnen aflikken. Bij ons was dat elleszins het geval ... na het smoefelen van al de chips en snoep (aiaiaiai daar gaat m'n dieet)

Morgen wordt dus mijn volgende poging van long run.

Voor de geschiedenis freaks : vandaag was echt mijn 1-jaar-lopen-verjaardag. 1 jaar geleden slaagde ik erin om 3,8 km te lopen in 29min.

 

 

22:34 Gepost door Byrntie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07-12-06

1 jaar later

taart1 jaar geleden is het begonnen : mijn eerste loopervaring.
Toen ik vanavond m'n 1ste post bekeek, bleek wel dat 7 december 2005 niet echt m'n 1ste training was.
Om die verjaardag goed te vieren ben ik vandaag niet gaan trainen ... wegens buikkrampen. Zou dit een jaarlijkse traditie worden ?

22:47 Gepost door Byrntie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

06-12-06

Sinteklaas

0:54:46; 9.43km; 10.3 km/u; 5m48/km; AHR 162

 

sinterklaas-9Vandaag had ik het geluk om wat later te vertrekken om te gaan werken dan de laatste weken (7u45) en relatief vroeg 't huis te komen (18u). Om dit te kunnen doen ben ik wel gisteren pas omstreeks 23u 't huis gekomen. Dit betekende dus geen training gisteren. Vanmorgen kon ik echter toezien hoe zoonlief een garage en dochterlief een verkleeddoos gekregen hadden van de heilige man van begin december (wat zullen ze krijgen van zijn concurrent-collega eind december ?).
Nog een voordeel : ik kon de kids vanavond zelf in bed steken en een liedje zingen. Cooool (ze deden zelf hun oren niet dicht terwijl ik zong, lieve kinderen toch).
Nog een voordeel : ik ben kunnen gaan lopen vooraleer ik naar de repetitie van de Harmonie De Vlaamse Ardennen (om 20u) zou gaan. We zijn er begonnen met de repetities voor het kerstconcert op 23 december in de kerk van Ruien. IEDEREEN WELKOM
Deze training : ietwat sneller gelopen dan maandag (toen liep ik "zo traag mogelijk", daar heb ik wel nog wat werk aan) : 1,2 km/u sneller voor slechts 9 slagen per minuut sneller dan maandag. Blijkbaar heeft die rustdag geholpen.

Terug naar de heilige man : hij is ook naar de harmonie gekomen. Toen kreeg ik ook iets ! Nicnacjes. Ik ben blijkbaar niet veel te stout geweest.

Voor de mensen die de niets gekregen hebben : volgend jaar wat liever zijn (nu heb ik makkelijk praten hé!)

Hij wist op de koop toe dat ik morgen 1 jaar aan het lopen ben. Slimme Sint.

22:41 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

04-12-06

Welcome to the fun

0:54:33; 8,27 km; 9,1 km/u; 6m35/km; AHR 153

 

sidesho_bob_2De laatste dagen was ik af en toe goed in mijn vuist aan het lachen. Die arme bloggers toch, ze lopen allemaal in de regen. "Ikke lekker niet". Gisteren heeft het zelf gewacht voor de nationale douche tot ik net in de auto zat.
1gulden tip voor iedereen : NOOIT ZO DENKEN, DE WEERGODEN LACHEN DAAR NIET MEE.
Je voelt me al komen, vandaag een lichte losloop jogging gepland. Toen ik startte, dacht ik dat de weergoden me weer goed gezind waren. En ja, dat waren ze ... voor 1km.
7 km later en 3,465 kg zwaarder heb ik mijn lesje geleerd.

Bij deze biedt ik mijn oprechte verontschuldigingen aan alle andere natte bloggers.

1 voordeel : mijn Saucony's zijn goed gedoopt.

Mocht je het nog niet gedaan hebben : vergeet niet te stemmen voor de datum van de 1ste weblogtraining (dit kan ook door rechts te klikken op de link of te klikken rechts op de blog van Julie)

20:10 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

03-12-06

Kuddebeesten

gisteren : 1:33:59; 15.69 km; 10km/u; 5m59/km; AHR 157
vanmorgen : 1:03:09; 11,17 km; 10,6 km/u; 5m39/km; AHR 170
waarvan : 5k; 23:16; 12.9 km/u; 4m39/km; AHR 191
weektotaal : 6u44; 67.12 km
Totaal voor Saucony : 26.86 km

 

Gisterenmorgen was Avelgem keidruk. Je kon er bijna geen parkeerplaats vinden. Gelukkig vond ik Kudde Schoonebeeker ooien en lammerenhet laatste vrije plaatsje en op de koop toe net voor de loopwinkel. Hoe komt dit : er was een kudde mountainbikers geland in Avelgem. FIETSERS ZIJN KUDDEBEESTEN. Dit kwam eigenlijk wel goed uit, want om mijn nieuwe schoenen te testen ben ik het bikersparcours gaan volgen en zo ontdekte ik nieuwe piste's in de omgeving. Dank u kuddedieren !

Voor het slapengaan heb ik dan mijn 6 schoenen naast de 2 klompen van de kid's geplaatst met de nodige suikers en wortelen (dank voor de hint Homer), en ja vanmorgen lag de zondagskrant nog bij de bakker , ik moest voor 1 keer niet op mijn kin kloppen. Wil dit nu zeggen dat ik vanaf vandaag alle zaterdag avonden mijn schoenen voor de schoorsteen moet plaatsen om die krant te krijgen ?. Dienen Sint is wel een moeilijk manneke hoor.

Vanmorgen stond een intensieve duur op het programma. Veel wind en een tikkeltje regen deden mij er van af te zien al lopend naar de Ghellinck te gaan en dus maar met de auto. Tijdens mijn 1ste opwarmingsronde zag ik daar plots een kudde van ca 200 lopers op me afkomen. En die wilden niet wijken voor mij. "Wat is me dat voor een beest?," vroeg ik me af. Het is het kuddeweekend. 1ste rechtsaf dus ... na enkele luttele meters haalden 2 andere joggers mij in en legden me uit dat er sinds mid november tot eind februari iedere zondagmorgen een gezamenlijke loop is. Eerst enkele rondjes samen lopen op een traag tempo + vervolgens een vliegende start voor een 5k wedstrijdje.
Je voelt me al komen : "ik doe mee, dit komt ong overeen met mijn schema" Pittig detail : tijdens het opwarmen wou mijn hartslag al niet echt laag zitten. Vermoedelijk het gevolg van de 15k van gisteren. Kortom : die 5K was afzien tot en met. Maar toch nog een schonen tijd : 23:16 of 12.9 km/u. DANK U KUDDEBEESTEN.
Als ik dit extrapoleer naar 15K : het zal afzien zijn in Deerlijk om 1:12 te halen.

Heroproep : ik zoek nog steeds een haas voor Deerlijk, anders haal ik (evenals Frank Spencer) het niet

Saucony apres training

 

Voor de liefhebbers een fotooke van mijn Saucony's na hun 1ste 26k. Niet meer Dash Ultra wit dus

Straks : op de schoot bij Sinterklaas (zal hem vragen of ik niet beter een pintje bij de schoenen moet zetten ipv wortels en suikers, die Pieten moeten toch dorst krijgen van al dan schoorsteenvegen) Hoe slagen die pieten er toch in om die picnikken en mandarientjes zonder roet door de schoorsteen te krijgen ?

Niet vergeten : de poll voor de datum voor de 1ste weblogtraining

13:12 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

02-12-06

The newbies are here

logo_clouds
Bye bye Asics als trainingschoen.
Vanmorgen es gaan zien voor de schoenen in de winkel Sport-Finish uit Avelgem
1ste conclusie : ik proneer iets meer dan goed is voor de Asics Gel 1110 (mijn ex-actuele schoenen)
2de conclusie : mijn 1ste schoenen waren beter voor mij ifv het proneren (Gel 2100) maar waren niet aangepast aan mijn testijds gewicht (85-89kg, nu ong 74)
3de conclusie : dat mijn asics na 872,78 km erdoor zitten is niet zo verbazend. Zeker met mijn loopprofiel + het veel asfalt lopen. Asics kiest naar samenstelling van schoenen blijkbaar meer voor comfort dan voor specifieke technische standjes.
2815-1OS2815-1
 

Door mijn proneren en knikken van de voetzool had ik trouwens in het verleden es last van een hielspoor dat moest gecorrigeerd worden met steunzolen.
Dan maar wat schoenen aangedaan en na heel wat testen kwamen Saucony 3D Grid Resolve aan de beurt.
Terwijl ik naar huis reed kwam ik natuurlijk de heilige man tegen (rara wie zou dat zijn). zijn Pieten vonden dat ik zo braaf was dit jaar, dat ik een zakje picnikken mee kreeg. Die zijn gesponsord door een fitness in Berchem. Conclusie : vooraleer ik de nieuwe schoenen ga uittesten deze namiddag, zal ik eens dit fitness centrum bezoeken voor wat meer info. Die ligt heel wat dichter dan de andere die ik tot nog toe bezocht, en met een beetje geluk ook wat goedkoper.

Voor de liefhebbers : de loopschoencollectie : de achterste zijn de oudste (die misschien als wedstrijd schoenen zullen dienen vanaf heden)

Saucony vs asics 02-12-06 1

 

Niet vergeten : de poll voor de datum voor de 1ste weblogtraining

13:22 Gepost door Byrntie in Kledij | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Weblogtraining-poll

De poll voor de weblogtraining Zoniënwoud is flink aan het lopen

Momenteel staan 03/02 op kop.

Hou je niet in om te stemmen voor de datum die het beste voor jou past voor de 1ste weblogtraining in het zoniënwoud

Tussenstand:

08:41 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

01-12-06

(weeral) drukke week

Gisteren : 1:42:18; 16.3 km (volgens de Garmin van Julie, de batterij van mijn footpod liet het afweten); 9.6 km/u; 6m17/km; AHR 162

Maandtotaal : 19:23:57; 181.44 km

 

Na 48u ben ik toch effe op m'n competoeter geraakt.

In het kort : sinds de vorige training : een Parijsbuddyjoggin in Zoniënwoud : verslag te vinden bij Julie

Voor de rest : gisteren 't huis om 2u 's morgens

Vanavond 't huis om 22u
Dus niet meer gelopen
Nu maar slapen en morgen : NEW SHOES

Slaapwel iedereen

Pas op  : niet vergeten : de weblogtraining poll

22:25 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |