09-12-06

X men III

2:12:59; 20,2 km; 9,1 km/u; 6m35/km; AHR 154

 

Vandaag stond voor de zoveelste keer een poging tot 18km-er op het programma.
Gisteren was het niet gelukt. Vandaag dan maar afgesproken met Carl iets na de middag. Het verleden had me geleerd dat het niet altijd een goed idee is om kort na het eten te gaan lopen, maar de zaterdag biedt me spijtiggenoeg geen andere momenten aan. De afspraak was dat ik eerst een uurtje zou "inlopen" en dat we dan samen een 10k zouden lopen. Streefdoel : AHR 145-160

Het eerste uurtje verliep heel vlot, wel met de beperking dat de snelheid 0.8km/u trager was dan gepland (tgv eten natuurlijk) dus pas om 14u10 bij Carl. Vervolgens vertrokken we voor een 8 à 10k training. Ik had er toen al 8,5K opzitten, dus alles bijeen zou het 16 à 18k worden.
xmenlaststandNa een km besloten we een andere route dan de klassieke J. Claerhoutroute te nemen. Bij km 15 besefte ik dat we ruim over de 18k zouden eindigen. "Why not" was de reactie. Enig probleem : mijn 2de adem was toen opgebruikt en ik had geen drank nog suiker bij. Ietwat later : kniepijn. Ai ! Da komt iet goed. Weeral die meniscus van de rechterknie.
Gelukkig was dat snel voorbij. Na 2km was het voorbij. Ik kreeg een 3de adem ...

Bizar hoe die kniepijn opkwam net op het moment van de vermoeide spieren opkwam.

Toen we de aankomst nadereden, beseften we dat ik op 19,5km zou eindigen. Dan hebben we maar (met onze domme kop) besloten om een klein extraatje de doen om te eindigen op 20.2 km.
Ben uiteindelijk wel best tevreden met de training, vooral als men bedenkt dat de helft van mijn bloed nog bezig was de pizza van vanmiddag te verteren.

Om mezelf te belonen, heb ik bij het binnenbrengen van de video van gisteren mezelf getracteerd op X men III - The last stand. Een goede popcorn movie die we lekker bekeken hebben samen met ... nee niet popcorn maar de nodige chips, wijn e.d. (morgen best niet op de weegschaal staan zeker ?)

tomaatTo(e)maatje:

Carl had een podometer bij, deze wees na zijn 11,5 km, 12900 stappen aan.
Dankzij de regel van 3 kwam ik tot het besluit dat ik sinds vorig jaar +/- 1.561.438 stappen gelopen heb ... op naar de 2 miljoen

 

 

22:27 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Amai Serieus trainingske... van Mario mogen wij voorlopig maar max 16km doen, nog geen 20 of meer, da's voor later... Ikke ook best niet op de weegschaal gaan staan hoor, gisteren zijn hier vrienden komen gourmet eten, en ja, dan eet je natuurlijk ook meer...

Gepost door: Julie | 10-12-06

Drie keer? Nou nou, een goede training in 2 fase's. Heb je zo'n last van je eten onderweg? Maar je moet ook geen pizza eten voordat je gaat lopen hè? Trouwens, hoe kom je aan een derde adem? Ik moet je bekennen dat ik de tweede wel ken, en de eerste ook, maar een derde? Of bestaat 'ie alleen in België? (oeps, dat is flauw)
Je podometer gaat straks flippen bij die 2 miljoen! Wat een stappekes!
Komnde week heel gezond gan eten hè? Veel groente, pasta en rundvlees!!!!!

Gepost door: Petra | 10-12-06

Pfffffff Zo'n trainingske zeg. ge moet is komen lopen aan de Mirabrug in Hamme, dan zult ge zien dat ge daar nu wel volledig over kunt, dus niet zwemmen.
Kijk is op Google, de mirabrug is eigenlijk wel bekend hoor, ooit speelde zich daar een vlaamse film af.

Gepost door: Geert | 10-12-06

testen om de juistheid van de podometer te testen stel ik voor dat je volgend jaar al je stappen telt en dan vergelijkt met de resultaten van dat toestel!
Hou ons op de hoogte :-)

Gepost door: geert | 10-12-06

Blijven genieten Ik vind dat je je best eens mag laten gaan na zo een mooie training. Na de marathon ben ik steak met frieten gaan eten. Het genieten duurt dan langer.

Gepost door: Christophe | 10-12-06

stap na stap ... op die manier kan je oneindig ver komen.

Gepost door: Marc | 10-12-06

De commentaren zijn gesloten.