29-11-06

Confessions of a dangerous mind

confessions_of_a_dangerous_mind_verdvd
Vandaag zou ik een lichte 7,5 km gaan lopen (loslopen voor mijn training samen met Julie morgen). Om menige bizarre redens lukte het me niet en zat ik plots naar het einde van Ter Zake te starten. Toen hoorde ik dat de George Clooney film "Confessions of a dangeruous mind" zou spelen.
Gezien de Clooney films (van Ocean's 11 & 12 tot Intolerable Cruelty via allerhande Syriana's en Trhee Kings) me wel bekoren, besloot ik maar ff naar het begin van deze film te kijken.
113min zat ik nog aan het kleine scherm gekluisterd.
Het is een aanrader !
Kortom, vandaag niet gaan lopen. Morgen met beter ?

22:47 Gepost door Byrntie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

28-11-06

Gefractioneerde Duurtraining

1:01:39; 10354 km; 10.5 km/u; 5m51/km; AHR 168

7' opwarming, vervolgens 10x (2' AHR 180 + 2' AHR 160) + cooling down

 

Ik begin me af te vragen of mijn kniën niet met mijn voeten gespeeld hebben in Holland. Vandaag mijn 3 weken schema verder gezet met een gefractioneerde duurtraining (da's een soort interval training maar met een exotischere naam).

Belgische haas

 

Bij het starten van mijn opwarmingsronden op de piste van AZW in Waregem, kwam ik de Parijsmarathon-collega van Waregem tegen. Hij loopt 3 x per week een 10-tal toeren (= 13 km) op een tempo van ong 10.5km/u. Er is dus nog werk aan de winkel voor mij. Hij zal trouwens de Kerstcorrida van Deerlijk vermoedelijk rond de 1:12 proberen te lopen. Ken zal hem in de mot houden, misschien heb ik zo mijn haas gevonden.
"Weeral op die finse piste ?" hoor ik jullie vragen. Ja inderdaad, zolang ik geen nieuwe schoenen heb die het gewelf van mijn voeten beter ondersteunen, zal ik het westvlaamse asfalt een beetje links laten liggen.

22:44 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-11-06

Back on track

1:22:27; 13.42km; 9.8 km/u; 6m09/km; AHR 163

weektotaal vorige week : 2:33:17; 20.04km

 

Vorige week was een "rustige" week (door de knie wel te verstaan). Het is van de zomer geleden dat ik zo weinig km-ers gedaan heb op een week tijd. Maakt niet uit, het zal wel deugd doen voor de knie.

Vandaag rustige extensieve run samen met Carl op de piste van AZW in Waregem. De voorlaatste ronde hebben we gelopen à 11.5 km/u kwestie van Carl te proberen overtuigen dat hij zonder probleem 5km op de kerstcorrida van Deerlijk zou kunnen lopen op een deftig tempo.

 

Vandaag kreeg ik een telefoontje van de docter die me vorige week vrijdag bloed had getrokken. Diagnose :

  • weinig cholesterol (< 156, max toegelaten is 290)
  • CK (Creatine Kinase) 250 (max = 190, alles erboven wijst op verhoogde spieractiviteit)
  • Hematokriet 45.1 (nog voldoende onder de magische 50, ik heb dus nog wat reserver vooraleer men mij verdacht zou vinden)

Alles wijst erop dat ik aan sport doe. Wie zou dat gedacht hebben

Mocht iemand wat meer uitleg weten hieromtrent (zeker wat die CK betekent), dan is dit steeds welkom.

Deerlijk addendum : ik ben op zoek naar een haas die me zou kunnen helpen Deerlijk in 1:12 te lopen. (Volgens Frank Spencer is de Glugwein er heel goed)

22:49 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

26-11-06

Caloriedag

Vandaag was het de verjaardag van m'n schoonmoeder. Ik dacht oorspronkelijk vanavond nog wat te gaan lopen, maar de caloriën van het middagmaal hebben me klein gekregen. Vooral die tiramisoe was moordend. Kortom, vanavond had ik de energie niet meer om te gaan lopen.

"Oef" hoor ik sommigen denken, "Byrntie laat z'n knie rusten" Al bij al komt het daar op uit.

tillegemBewegings- en looploos was de dag echter niet volledig.

Omstreeks 16u besloten we om een wandeling te gaan doen in Tillegembos (nabij Brugge en Torhout). M'n dochter vond daar niets leukers te doen dan beginnen te lopen. En dus deed papa maar mee. conclusie : 486m samen met een buggy (met de kleinste erin) en met de oudste die de buggy vasthield (dit om ervoor te zorgen dat papa met broertje mee konden). Troost jullie, ik heb dit in 5 keer gedaan. De tijd is onbepaald evenals de hartslag. (Polar moet op de check list staan voor de volgende keer naast de pampers, de verse kleren en de buggy)

Dit zou een nieuwe soort wedstrijden moeten worden : de 486 met buggy incl zoon en dochter eraan vastgeklikt. Niet te onderschatten !

Moet ik dit rekenen als interval training of cross training?

Voor de mensen die zich vragen stellen ivm de knie : die deed geen pijn

21:21 Gepost door Byrntie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

25-11-06

St Cecilia

Reeds 2 dagen zonder training. De benen beginnen te reclameren en ankeren naar lopen.

Morgen dan maar proberen.

Vandaag was het repetitie van Flint. Terwijl ik ernaartoe reed zag ik allerhande St Cecilia vieringen met allerhande halfza(ch)te muziekanten. Blijkbaar hadden ze reeds enkele cafés afgespeeld. Dit jaar doe ik er spijtiggenoeg niet aan mee.

De repetitie is volledig rond onze kerstconcerten gericht. met bv stukken zoals Bok Espok

Flint is een folk groep die vooral balmuziek speelt. En meestal is er een keigoede ambiance op de dansvloer. De niet dansers worden geholpen door onze dansmeesters.

In de kerstperiode zullen we echter 2 rustige optredens voorzien en dit samen met een koor en een jeugdharmonie.

Mocht iemand zich geroepen voelen : 15dec-kerstconcert

 

  • 15/12 in Aalbeke
  • 29/12 in Elsegem

Kaarten bij mij te verkrijgen. Rustige muziek en drank verzekerd

21:57 Gepost door Byrntie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-11-06

Knieverdict

Birds_Eye
De docter bevestigde het : mijn rechter meniscus van mijn rechterknie vond het inderdaad geen goed idee om die helling op km 12 in Nijmegen af te lopen.
De oplossing : ff rusten en eens een loopanalyse doen om te zien hoe ik mijn voeten afrol. Een verdere correctie van mijn schoenen zou soelaas kunnen bieden.
Terwijl ik bij de docter zat, heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om bloed te trekken om eens te zien hoe (on)gezond mijn bloed momenteel is. Uitslag maandag of dinsdag

21:42 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

22-11-06

Wie z'n billen "verbrandt"

0:54:51; 9.52 km; 10.4 km/u; 5m46/km; AHR 169

... moet maar slecht slapen.

vuur

 

GEEN GOED IDEE OM TIGER BALSEM OP DE BENEN TE DOEN 2 U VOOR SLAPENGAAN.

Men staat dan letterlijk in vuur en vlam. De benen koelen dus niet af, zelf na een douche.
Moet wel toegeven dat de benen lekker warm waren tijdens het lopen. En ze bleven maar "branden" tijdens het slapen. Gevolg : slecht geslapen, vermoeiende dag op het werk, zware intensieve run vanavond. De benen wilden maar niet mee. (bedoeling van training vandaag : 15' opwarmen + 35' à 165-175 bpm + cool-down) Het was dus een keizware training.

Morgen is een trainingvrije dag door het feit dat er een loodzware werkdag voor de deur staat. Om 6u 's morgens vertrekken naar Brussel, vervolgens naar Kontich. 's avonds via Brussel terug en ten vroegste om 20u 't huis. Dat belooft

Vrijdag blijft wel mijn docter dag. Het is niet omdat ik vandaag de knie niet voelde, dat ik hem niet zal laten nakijken

22:51 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

21-11-06

2 days after

1:08:24; 10,52 km; 9.2 km/u; 6m30/km; AHR 153

 

Rustige loop vandaag op de finse piste rond de voetbalvelden van Waregem samen met Carl. Als logo tijgerbalsem -klvoorbereiding probeerde ik vandaag nog eens "Rado Salil" de beenverwarmer. Naar het schijnt is dit een soort tijgerbalsem. Het warmt inderdaad de spieren op en doet dit heel goed. Terwijl ik naar de piste reed begonnen mijn benen te gloeien. Zelf nu na bijna 2u voel ik mijn benen nog gloeien. Hopelijk kan ik straks nog slapen.

Mijn knie : vandaag niet gevoeld behalve als ik mijn been ietwat schuin neerzette. Tijdens en na het lopen voel ik eveneens niets. Zou het toch om de meniscus gaan? Sven, ik hoop dat het geen waar is!

Vrijdag avond moet ik toch naar de docter om een inspuiting van het griep vaccin, dan zal ik ook naar mijn knie laten kijken.

 

 

22:18 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-11-06

The day after

Vanmorgen ben ik opgestaan met een licht pijnlijke knie. Het was bang afwachten wat het zou geven.

Het scheren (een leuke bezigheid voor wij mannen, "mannen weten waarom") en aankleden lukte goed, so far zo good.

De trap afgaan was al minder makkelijk. Zou het toch enkele dagen volledige rust worden of een zware  blessuur zijn?

Om het verhaal leuk te maken, moest ik vandaag een training geven op het 1ste verdiep van een filiaal en dit zonder lift. Leuk vooruitzicht. En inderdaad, die trap oplopen deed geen deugd. Heb me dan de volledige dag zo stil mogelijk gehouden en probeerde (op advies van de masseur van gisteren) indien ik mij draaide, om mijn volledige been te draaien en geen schuine beweging te maken met mijn knie. Een goed truukje : neerzitten. De collega's voor wie ik die training gaf, keken eerst wat raar tot ik uitlegde waarom dat was.

Maar wonder bij wonder, de pijn minderde met de tijd. Het is zelf zo dat ik quasi pijnloos de trap afdaalde vanavond.

Zal me toch maar rustig houden en straks nog eens de cold pack op mijn knie houden.

 

Straks zal ik eens rustig op de home trainer stappen om eens te zien wat het doet. Een beetje losfietsen zou in principe geen kwaad kunnen voor de benen, maar voor de knie ?

tomaat Extra info over mijn resultaat in Nijmegen:

8997ste op 22376 aangekomenen

3732ste op 6690 in mijn categorie (mannen tot 39jaar)

30ste op 47 belgen

 

Update

30min ge-home-trainerd AHR 104

De knie deed geen pijn, juist bij het afstappen van de home trainer had ik een klein pijn scheutje. Mijn knie dan wat gewrongen ?

Morgen een poging tot licht loslopen op finse piste van de AZW te Waregem. Het wordt bang afwachten

 

gegevens van vorige week : 5 trainingen, 3u45, 38,45km

20:22 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

19-11-06

7 Heuvelenloop : 1:15:17 PR

logoPR op 15KM : 1:15:17 AHR 181
5k : 26:03
10k : 51:16 (= 25:13 voor 5k)
laatste 5k : 24:01
 
Het uitgebreide verslag :
Vanmorgen zijn we weer eens vroeg mogen opstaan : 7u en dit voor een zondag morgen. Zot zijn doet geen zeer zegt men, maar toch deed het pijn ... (psychologisch toch). Om 7u40 gingen de Electrabel boys mij komen ophalen. Vorige nacht heb ik wel heel goed geslapen, zij het wel wat te kort dankzij onze 2 pagadders. soit 7u44 stonden ze daar om onze rit van 2:20 in te zetten.
Gelukkig was er geen verkeer, wel gietende regen... onze moed zakte al in de schoenen en we moesten nog beginnen.
2u30 later kwamen we aan in de centrale van Electrabel in Nijmegen en we werden er heel goed ontvangen door onze noorderburen. De koffie samen met heel wat broodjes evenals de rugnummers
Rugnummer

stonden ons lekker te wachten. De organisatie was er piekfijn.

(De groene stip wijst op het vak waar we in zouden starten. Groen was de laatste zone vooraleer we in de by pass moesten. Er was zelf een medisch paspoort voorzien op de achterzijde van het rugnummer)

Medisch paspoort

 

Zelf toen we ons gingen aankleden, zagen we daar 3 masseurs hun tafels installeren voor na de wedstrijd. De enige die prostesteerde was mijn buikje. Die heeft iets slecht verteerd van gisteren en heeft me de nederlandse toiletten op ieder verdiep doen ontdekken.

Ons dan maar aankleden, en tegen de regels in heb ik iets nieuws getest : een spierverwarmer. Ik weet het das niet slim om iets tijdens een wedstrijd te testen maar die regen en koudde spraken me echt niet aan om met koude benen in de regen te moeten stilstaan. Tijdens het aankleden kwam de organisatie nog eens langs met een goed idee : vuilnisszakken om over je te trekken tijdens het wachten (een extraatje voor op mijn check list)
Kwamen we dan boven in de cantine, hadden onze nederlandse vrienden extra bananen + energiedranken voorzien. Petje af voor de organisatie.
Electrabel groepNa de gebruikelijke groepsfoto (jullie dienaar staat rechts onderaan) , zijn we dan maar naar de startplaats gewandeld. Het was een goede 2 km. IN DE GIETENDE REGEN. Hellep, de moed zakt nog steeds verder in onze schoenen die kalmpjesaan nat werden... "da loopt niet goed af"
Maar gelukkig was alles voorzien : om 12u43 (17 min voor de start) kwam er een opklaring die zou duren tot het einde van de wedstrijd. Ik heb het al gezegd : "petje af voor die organisatoren"
Er waren dan ook vestiaires voorzien voor de start om je droge kleren te bewaren. De borg was de Championchip. Goed idee
De startvakken opzoeken dan maar. Pas op als je niet over het juiste rugnummer beschikt, anders kom je er niet in! (De groene stip van een collega loper was afgevallen en het heeft ons alle diplomatie van de wereld gekost om hem in het startvak te krijgen.)
Hartslag checken : 136 !
Niet echt OK dus maar het zal de stress zijn zekers . Alleen maar hopen dat mijn darmen weer niet moeilijk doen en me verplichten te stoppen langs de baan.
17min later zijn we mogen beginnen te joggen ... voor 100m tot net voor het volgende startvak. Niet slecht hé ! Het heeft nog heel wat geduurd vooraleer we aan de zandloper (zo noemen ze de start met flessenhals naar het schijnt) en vanaf dan hebben we onafgebroken mogen lopen.
Na 1 km tikte de klok 30'17" ! Op dat tempo zullen we morgen aankomen... al was het de totale tijd vanaf het (niet gehoorde) startschot. Althans dat hoopten we. Mijn Polar duidde 5'03" aan. Iets te snel gestart ? Hartslag 182. Ja dus !
Dat komt ervan om met iets snellere lopers te willen meelopen. Dan maar wat trager mijn eigen tempo opzoeken.
Het parcours was wel leuk, de eerste heuvel startte onmiddellijk ... zij het dan wel neerwaarts. Mijn been deed eveneens geen pijn! Blijkbaar hielp het rusten + de VoltaPack de 2 voorbije dagen. Iets om te onthouden.
Na een 3tal km begon ik opnieuw mensen in te halen ... naar het schijnt was dat de eerste heuvel. Ik noem dit persoonlijk eerder goed vals plat. Maar dit was de eerste heuvel. Evenals de 2de viel goed mee. Het verschil in sfeer daarentegen tov de wedstrijden die ik tot nog toe liep (zoals Grijsloke en Hasselt) is dat de mensen aan de kant van de straat nogal stil staan te kijken zonder te veel lawaai te maken evenals de lopers, die zwegen allemaal. Die waren blijkbaar allemaal surieus geconcentreerd op het parcours.
Heb de tijd niet echt bijgehouden tot op 7,5 km (net voor 1 van de steilste stukken, en die was wel surieus steil) : 38'34". Zou een PR er in zitten ? (7,5 km punt in Hasselt lag op 38'46")
De 1ste surieuse helling dan maar, daar vielen de vliegen. Stampten de olifanten op de grond, kwam de hamerman. Althans voor de meeste lopers. Voor mij kon het niet op, de benen zaten goed. Dan maar à 11,8km/u naar boven. Een leuk gevoel!
Hier heb ik toch een minpuntje gevonden over de loop : de trage lopers konden maar niet rechts houden en het was verdomd moeilijk om met het tempo verschil door iedereen heen te slalommen.
De bevoorradingspost op 8km was ook wel delicaat, iedereen liep voor elkaars voeten. Ik kreeg er zelf een beker met ijskoud water over m'n lichaam. Brrrrrr, niet lekker. Dan maar doorbijten, het regent al niet en zal wel drogen zeker.
10km punt : nu glimlachen Bruno, de tussentijds foto komt eraan. Het wordt dus nu bang afwachten tot morgen om te zien of die op iets trekt (wordt vervolgd :) )
Tussentijd 51:16 Als ik doorbijt zit die PR er wel in.
Dan nog een kuitenbijtertje en bergafwaarts naar de finish.
Iets na km 12 (hellingafwaarts) gebeurde het
KRAK, de knie. Nee 't is niet waar ... ik hoorde en voelde mijn rechterknie, rechts van binnen kraken. Eventjes dacht ik, "oef het doet geen pijn" maar het mocht niet zijn. Na enkele 10tallen meters verder begon die knie verschikkelijk pijn te doen. Toen probeerde ik nog verder te lopen, maar het werd meer strompelen en van de pijn ben ik moeten stoppen.
De tranen stonden in mijn ogen van de pijn. Na een minuutje heb ik al mijn moed bijeen geraapt om toch wat verder te strompelen. Hierbij mijn oprechte excuses aan alle Nijmegenaars voor al mijn gevloek in het frans, nederlands, westvlaams, chinees, ... Ik kon er niets aan doen.
Gemiddelde snelheid hierna : 7,5 km/u. Iedereen die ik net ingehaald had zoefde me voorbij, maar het kon me geen barst schelen. Na enkele 100 meter begon het wat te beteren (adrenaline?) maar telkens ik mijn rechterbeen ietwat schuin neerzette, kwam die stekende pijn weer naar boven.
De volgende 2 km waren een pijnstrijd terwijl ik stelselmatig mijn snelheid opdreef om er zo snel mogelijk van af te zijn.. Maar eens ik de 1 km boog zag ben ik beginnen te sprinten dat het geen naam had, Alles op alles, "ik ben nu zo ver, desnoods voeren ze me maar af op een brancard, maar de eindstreep haal ik"(koppig hé zo'n westvlaming, als dat maar goed komt)
Toen keken enkele medelopers raar naar mij. Blijkbaar had ik dat luidkeels geroepen en in het frans dan nog. Nogmaals mijn excuses (in de hoop dat ik dat niet te veel al vloekend gezegd heb). Wonderbaarlijk deed mijn knie plots geen pijn meer. (weeral adrenaline ?) en toen klokte ik af op 1:15:17 een PR en dan nog maar liefst met 2'16" verschil.
Net na de meet : PIJNSCHEUT, maar toch heb ik het gehaald.
Hopelijks is het niets ernstigs. Dat zal wachten zijn tot morgen om te zien of de knie nu gezwollen is of niet. Dit is trouwens de reden waarom jullie dienaar nu met een coldpack om z'n knie dit verslag zit te typen.
Hoe ben ik 't huis geraakt ? Dankzij het busje van Electrabel geraakte ik in de centrale en met veel hakken en stoten ben ik gedoucht, gemasseerd (deed goed deugd) en aangekleed geraakt. Als ik rechuit wandel gaat het, maar bij iedere schuine beweging doet mijn knie nogal wat pijn.

22:56 Gepost door Byrntie in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

17-11-06

Arthitosesitis

stop

Ik moest vandaag plooien, de duimen leggen, mij gewonnen geven, ...

Het scharnier van mijn rechter duim (naar het schijnt noemt dit een gewricht) heeft sinds 2 weken de nogal ambetante neiging om zijn aanwezigheid op mijn lichaam te melden.
Deze had beter een mond gekregen, dan kon hij dit doen door te praten en kon ik hem de mond snoeren. Maar nee, dat mocht niet wezen (1 babbelaar in dit lichaam is al genoeg). En dus manifesteerde hij zich door pijn te doen. En hij deed dat vreeeeet goed.
Vandaag ben ik dus maar bij de docter binnengesprongen. Eigenlijk was het voor de dochter die last had van haar keel, maar ik heb ervan genoten om effe te klagen over mijn op 1 na kleinste rechterhandsuiteinde.
De docter bevestigde me dat het inderdaad niet normaal is dat mijn rechter vuuraansteker de helft dikker is dan de linker.
Diagnose : arthrotse of was het arthritis of wat was het ook alweer ?Hoedanook : het is normaal dat het pijn doet en nee, het is geen normaal verschijnsel.
Mogelijke oorzaken : te veel vlees eten of te veel groene groenten. Ik vroeg hem of vlees en groenten nu plotseling hetzelfde waren. Toch niet dus, beiden bevatten ureum (of iets gelijkaardigs, maar mijn geheugen laat me in de steek). Gezien ik de laatste weken nogal vleesarm heb geleefd heb ik blijkbaar TE VEEL GROENTEN GEGETEN !
Men is dan eens gezond.

2 oplossingen : amputeren of mesulid nemen. Het is dus optie 2 geworden. Drummen zonder duim zag ik namelijk niet echt zitten. (morgen repetitie voor onze kerstconcerten in 15/12 in Aalbeke (2 dagen voor de kerstcorrida) en op 29/12 in Elsegem

Om het verhaal compleet te maken, kreeg ik eergisteren een scheut in mijn linker quadriceps. Diagnose : een klein spierscheurtje. Remedie : 1 week rusten. Zouden ze het in Nijmegen zien zitten om de 7 heuvelen loop te verplaatsen ? Alternatief : een VoltaPatch proberen en hopen dat het iets geneest tegen zondag...

 

tomaat

 

Een leuk toemaatje : de kans zit er dik in dat mijn dochterlief van 4 de 400m in Deerlijk zal proberen mee te lopen. Ze zei wel "dat ze niet te snel ging lopen dat haar papa mee kan. Ze zou zelf zijn hand vasthouden". Toch lief van haar hé ?

 

Aan Julie : profiteer goed van je weekje vakantiewerk in Jordanië. Kom maar lekker gebruind en vol energie terug voor nieuwe PR's

21:56 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

15-11-06

3 x recht = scheepsrecht

40:43; 5.4 km; 8.1 km/u; 7m26/km; AHR 149

 

konijnDerde keer, goede keer. Vandaag dus eindelijk aan die 5km uitlooptraining geraakt. Om het toch niet te makkelijk te maken, heb ik een poging ondernomen om onder een harstlag 150 te blijven. Dit was verdomd moeilijk en heel traag. Bepaald moment jogde ik aan een tempo van 7.2 km/u ! Het voordeel van dit tempo is dat men de paddestoelen kan tellen. Zo ontdekte ik dat de finse piste rond de voetbalvelden van Waregem, wemelt van konijnen. Het is er een konijnenparadijs (goed voor Julie!). Heb ze in het begin proberen te tellen, maar telkens ik aan 3 geraakt was, begonnen die lieve beestjes rond te springen. Ik vermoed dat er tussen 10 en 100 zijn.

 

Rest van de week : pasta wreten en rusten

 

 

22:29 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

14-11-06

De volgende 5K poging

 

 

1:07:46; 10.8km; 9.6km/u; 6m16/km; AHR 158

 

Vandaag een volgende poging tot 5K rustig lopen. Het is 15" inlopen geworden + intervallekes (2' HR 175-185 afgewisseld met 2' 155-165) + cooling down

Een iets uit de hand gelopen rustige training dus.

Laat ons hopen dat zich dit zondag niet zal wreken want het parcours is niet echt vlak.

Het zal dus geen PR worden (gelopen in Hasselt op een PLAT parcours)profiel 7 heuvelen loop

 

Voor de kg-volgers : vanmorgen 74,4 kg. Zouden de week-end kilo's eraf komen ?

22:50 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

13-11-06

75.6

41:14; 7,25 km; 10,6 km/u; 5m41/km; AHR 173

 

Vandaag wou ik een kleine 5 km loslopen aan AHR 145-155 op de finse piste van Waregem dit ter voorbereiding van zondag (7 heuvelen loop).

Liefst niet te zwaar trainen gezien mijn ochtendgewicht : 75,6 kg (een klein contrast met mijn recent record van 72.8)

Na ong 300m haalde me iemand in en om 1 of andere mysterieuse ben ik samen met hem gaan lopen. Het leek me een leuk tempo en de benen zaten goed. Hij deed me een langere tour ontdekken (1.85km ipv 1.3km). Bij wat babbelen ontdekte ik dat hij van de atletiek club AZW van Waregem en Zwevegem is. Hij doet een voorbereiding voor een triatlon.

Dat zal niet onmiddellijk voor mij zijn.

Na 1 ronde stopte hij. Dan maar alleen verder. 1,5 ronde verder hetzelfde fenomeen : iemand haalt me in en ik ben weer weg met hem. 1,5 ronde samen om te ontdekken dat die 2de runner ook Parijs voorbereidt en ook samen loopt met AZW.

Kortom een leuke training. Behalve de hartslag en het loslopen : 7,25km, AHR 173 ipv 5km bij AHR 150. Tgv te lang lopen had ik geen tijd meer om te stretchen omdat ik op tijd thuis moest zijn omdat mijn teerbeminde de maandag aan "fitonetics" doet. Wat dat ook maar mag wezen.

Weten jullie wat voor beest dat is ?

20:22 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

12-11-06

Dank u Sinterklaas

sinterklaas-911/11/06 : 1:47:54; 17,11km; 9.5 km/u; 6m18/km; AHR 161

Weektotaal : 37.46km; 4u17 voor 4 trainingen

Om het gastronomisch week-endje niet te zwaar te laten wegen, ben ik gisteren middag (net na het eten, slim van me !) toch mijn long run gaan doen ipv zondag. Er stond een "korte" long run op het programma. 75% van de afstand van vorige week, dit om de "rustige" week niet te zwaar te belasten. Awel, da viel niet goe mee! Toch niet het lopen onmiddellijk na het middagmaal.

Zaterdag avond : gastronomsich diner met overnachting bij mijn ouders.

Vanmorgen : "Dank u sinterklaas om maar op 6 december te komen" Hij had de nieuwe weegschaal nog niet geleverd bij mijn ouders dus kon ik de gevolgen van zaterdag avond niet zien. Dan maar goed ontbeten, gegeten op de middag, sinterklaas zien toekomen in Wevelgem (met het broodnodige picnic eten) + een pakske frieten eten. Die frieten waren lekker, het was mijn 1ste pak friet in 6 maand.Nadeel van het verhaal : mijn maag klaagt !Weegschaal op morgen vroeg of niet ? Een groot dilemma

Allé, nog snel al de Kasterlee en Ploegsteert lopers hun verslag gaan lezen, naar marathon kijken en dan kan ik een nachtje lekker gaan pitten

21:03 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

11-11-06

72.8

Ochtendgewicht vandaag = 72.8kgEindelijk eens onder de 73kg geraakt.Nu maar proberen stand te houden (zal niet makkelijk zijn met het geplande gastronomsiche week-end)

09:06 Gepost door Byrntie in Kledij | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-11-06

Egmond here we come

Het logie is gereserveerd in Egmond.Vanmiddag kreeg ik een telefoontje van de VVV dat ze voor mij een logie bij particulieren gevonden hadden in Egmond aan zee op toch zeker 10 min van de start. Ik kan er blijven tot na de 1/2M om zodoende een douche te kunnen nemen.DSC_0134Er is dus geen weg terug.Het enige dat ik me afvraag, is of ik makkelijk met de wagen zal weggeraken uit dit kleine stadje?Voor de Kasterleerders of Ploegsteerters : veel plezier met de wedstrijden

18:38 Gepost door Byrntie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

09-11-06

Fitness

Bijna een jaar geleden zat ik in het Gasthuisberg voor de finale selectie ronden van Marathon van Canvas. Tussentijd is dit programma goed aan het lopen (mits enkele stupiede reacties over het al dan niet "Liegen" van Koen Fillet)

scr-wind

 

Tijdens het onderzoek, kreeg ik te horen dat ik lakse gewrichten heb en dat dit voor blessures kan zorgen indien ik geen aangepaste oefeningen doe. Aan dit advies heb ik (Bruno getrwouw) vierkant mijn voeten aan geveegd !

Nu blijkt dat Kristine (van het programma Marathon) met hetzelfde gewricht-fenomeen zit en dat zij de marathon van NY niet heeft kunnen lopen tgv een blessure.

Het zweet begint me op het voorhoofd te lopen ... wat moet ik doen ?

Zou ik me toch best niet inschrijven in een fitness om mijn beenspieren extra te trainen?

Wat indien ik niets doe ?

Zal ik Parijs wel kunnen uitlopen indien ik niets doe ?

 

Update :

Eerste training op finse piste. Heb er net 1 ontdekt rond de voetbalvelden van Waregem

0:50:04; 8,25 km; 9.9 km/u; AHR 159

14:24 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

08-11-06

10km/u hellingentraining

1:08:52; 12,1 km; 10,5 km/u; 5m41/km; AHR 170

 

Vandaag een 10km training op wedstrijdtempo. Gezien ik in Nijmegen binnen wil zijn binnen de 1u30, ben ik dus gaan lopen met een minimum snelheid van 10km/u op een hellend parcours. Streefdoel was op de stijgende stukken minstens 10km/u te halen en proberen te recupereren op de dalende delen tot op een HR onder de 164. Om het verhaal volledig te maken, kreeg ik af en toe een zeer koude douche op mijn hoofd. De eerste was de koudste vooral toen ik besefte waar mijn KW lag : in het chauffagekot !Over koud gesproken, de chauffage in ons filiaal in Roeselare (waar ik vandaag een opleiding gaf) was stuk. Ik had het dus de hele dag berekoud. ijsbeer-anpHet lopen heeft dus 1 extra voordeel : toen kreeg ik het voor het eerst sinds 8u30 weer warm

 

Kledij : vandaag teste het gebruik van mijn thermisch ondergoed onder mijn shirt met lange mouwen. Ik kreeg inderdaad geen koud tijdens het lopen tgv het zweten. Na de eerste plensbui was dit natuurlijk voorbij.

 

Nog een leuk nevenverschijnsel : een geïrriteerde tepel. Daar gaat mijn tot op heden behouden vrijstelling van kledijkwaaltjes

21:35 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

07-11-06

Dank u Panasonic

logoVandaag heeft onze TV het laten afweten. "Hellep" zou men denken. Maar niets is minder waar. Zo hebben we kunnen genieten van de radio terwijl we een spelletje yahtzee kunnen spelen. Ik was vergeten hoe leuk dit wel kon zijn. Enige nadeel van dat spelletje, we hebben er wat colorietjes bijgenomen. Zal niet goed uitkomen morgen vroeg op de weegschaalyahtzee

22:08 Gepost door Byrntie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-11-06

Vermoeid

Gisteren : extensieve intervaltraining, 0:57:40; 9.69km; 10,1 km/u; 5m57/km, AHR 164

Vandaag : recup op home trainer : 0:30:02; AHR 108

 

Net 3 vermoeiende dagen achter de rug. Het is dan niet altijd evident om de blog in te vullen.

Deze week : "rustige week" om geen overtraining te krijgen. Streefdoel : 3 trainingen waarvan 1 long run van 17km (75% van de vorige)

 

2 toemaatjes :

  • speciale dank aan Julie voor het Parijs-buddyschap !
  • merci voor de leuke reacties op m'n nieuwe blog

23:19 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-11-06

Parmentier

Image008

Vandaag binnengesprongen bij Parmentier Sport in Waregem. Dit is de loopwinkel van Armand Parmentier ex Belgisch marathon recordhouder in 2u.09'57".

Daar heb ik in juni dit jaar mijn actuele loopschoenen gekocht. Het leek me heel bizar om toen schoenen te kopen zonder het veelgeprezen lopen op een loopband. Hoedanook, het eerste paar dat hij me toen presenteerde, zat als gegoten ondanks het feit dat ze een maat te groot waren.

De bedoeling van vandaag, was om te zien of mijn actuele schoentjes versleten waren of niet. Wanneer ik binnen stapte, vreesde ik dat hij (om nieuwe schoenen te verkopen) zou zeggen dat ze versleten waren. "Ze zijn toch niet nieuw meer," klonk het. "Maar ze zijn nog niet versleten". Wablief : probeert hij geen nieuwe te verkopen ? Blijkbaar niet. Goede kerel !

De horizontale striemen die tevoorschijn beginnen te komen, kunnen wel wijzen schoenzool striemenop een begin van afzien van de schoenen.

Advies was toch om voor Parijs een nieuw paar te kopen en zekers niet op het allerlaatste nippertje. Je moet tijd hebben om ze in te lopen.

 

Verder nog wat kledij tips besproken, en dit zonder iets te puschen ! Hij heeft vandaag misschien niets verkocht, maar ik zal wel terugkeren.

Een vb van tip : het thermisch ondergoed dat ik voor het skiën heb, eens proberen vooraleer speciaal loopondergoed te kopen. Het kan zijn dat die perfect het zweet afvoert van de huid naar de sweater. Het belangrijkste is niet met een nat lichaam te lopen. die sweater mag kletsnat zijn, maar niet de loper.

Nog iets : de marathon van Parijs is een heel mooie samen met die van R'dam en London. Maar blijkbaar kiezen de vlamingen meer voor R'dam en dan pas als afwisseling voor Parijs. God know's why

 

Hij vindt Egmond en Sluis trouwens een heel leuke ervaring. Het is wel mogelijk dat de ijskegels van je aflopen in Egmond. Warm gekleed zijn is de boodschap. Zeker de oren, het hoofd en de handen. De benen moeten gewoon bedekt zijn en dit niet specifiek met heel warme kleren. Niet vergeten dat het zweet weg moet kunnen.

Waar hij geen antwoord op wist : hoe doen ze daar de bevoorrading voor de lopers ? Koud water zal wel niet goed zijn zeker.

 

Oproep : weten jullie hoe dat gebeurt in Egmond ?

22:04 Gepost door Byrntie in Kledij | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

03-11-06

Long run in the cold

2:23:17; 22,3km; 9,3km/u; 6m26/km; AHR 159

tussentijden : 5km 31:31; 10km 1:04:49; 15km 1:36:48; 20km 2:09:37

 

Vandaag long run van 22km op het programma. Het was ook de mogelijkheid om mijn nieuwe shirt te testen bij dit lekker koude weer.

Vooreerst de kledij : lekker warm bij 3°C. Hij houdt juist de wind niet tegen, hetgeen een niet zo lekker gevoel is om een ijskoude wind te voelen op je bezweet lichaam. Een aanpassing voor de volgende keer bij wind : mijn KW zonder mouwen dragen.

De gaten voorzien voor de duimen zijn een prima idee evenals het "kijkgaatje" voor de polar. De voordelen hiervan : mijn handjes (met handschoenen) waren niet bevroren aan het einde van de training. De Polar moest niet onhandig vastgemaakt worden boven de shirt.

Goede koop dus.

 

De training, alles liep vlot tot km 16.5. Dan begon ik pijn te krijgen aan mijn knieen. De pijn aan de schenen was na ong 3 km verdwenen en dook dan ook weer op na die 16.5 km. Mijn rustige week volgende week zal zeker geen kwaad doen denk ik.

 

156-energydrinkVoedingstest : vandaag was "Wcup energy drink" aan de beurt. Heb die genomen na 15km. Na 10 km nam ik trouwens ook een Isostar kauwtablet. Resultaat : stabiele 5km tussentijden. Samen met mijn drank, hebben ze beiden ervoor gezorgd dat ik niet achteruit ging in tijd en hartslag. minpunt : de smaak. Een verachtelijke smaak. Invloed op de maag : oprispingen. Deze kreeg ik trouwens ook van mijn sportdrank met perzik smaak. Conclusie : perziksmaak en Wcup zijn niet de ideale producten als ik geen oprispingen wil.

Volgende training : zondag Extensieve interval training (om mijn 12 trainingen schema af te sluiten)

20:28 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-11-06

Decathlon

kalenjiVandaag was weer een aankoopdag.Door het koude weer, ben ik maar een nieuwe Kalenji/Decathlon shirt met lange mouwen gaan kopen. Het werd een shirt voor koud weer. Ze noemen dat van de category "Novadry 2".Voor de leken van de Decathlon :Novadry 1 = vnl zweetafvoerNovadry 2 = isolatie van warmteNovadry 3 = water buiten houden (KW's e.d.)exeler mmlDegene die nu in mijn bezit is heeft als extraatjes : lange mouwen met inserts voor de duimen, een "kijkgat" voor mijn Polar (in de linker mouw natuurlijk), allerhande reflecterende strookjesMorgen wordt mijn eerste test hiermee, ben curieus

16:36 Gepost door Byrntie in Kledij | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

New Blog

Na enkele aandringende reacties van bloggers, ben ik dan toch maar overgestapt van blogspot naar een skynetblog. De hoofdredenen :

  • moeilijkheid om op een makkelijke manier een comment te posten
  • moeilijk aan te passen design en links e.d.
  • luiigheid van jullie dienaar (te lastig om aan te passen bij blogspot)

Kortom : vanaf nu http://marathonparis.skynetblogs.be/.

14:01 Gepost door Byrntie in Web | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |