17-11-06

Arthitosesitis

stop

Ik moest vandaag plooien, de duimen leggen, mij gewonnen geven, ...

Het scharnier van mijn rechter duim (naar het schijnt noemt dit een gewricht) heeft sinds 2 weken de nogal ambetante neiging om zijn aanwezigheid op mijn lichaam te melden.
Deze had beter een mond gekregen, dan kon hij dit doen door te praten en kon ik hem de mond snoeren. Maar nee, dat mocht niet wezen (1 babbelaar in dit lichaam is al genoeg). En dus manifesteerde hij zich door pijn te doen. En hij deed dat vreeeeet goed.
Vandaag ben ik dus maar bij de docter binnengesprongen. Eigenlijk was het voor de dochter die last had van haar keel, maar ik heb ervan genoten om effe te klagen over mijn op 1 na kleinste rechterhandsuiteinde.
De docter bevestigde me dat het inderdaad niet normaal is dat mijn rechter vuuraansteker de helft dikker is dan de linker.
Diagnose : arthrotse of was het arthritis of wat was het ook alweer ?Hoedanook : het is normaal dat het pijn doet en nee, het is geen normaal verschijnsel.
Mogelijke oorzaken : te veel vlees eten of te veel groene groenten. Ik vroeg hem of vlees en groenten nu plotseling hetzelfde waren. Toch niet dus, beiden bevatten ureum (of iets gelijkaardigs, maar mijn geheugen laat me in de steek). Gezien ik de laatste weken nogal vleesarm heb geleefd heb ik blijkbaar TE VEEL GROENTEN GEGETEN !
Men is dan eens gezond.

2 oplossingen : amputeren of mesulid nemen. Het is dus optie 2 geworden. Drummen zonder duim zag ik namelijk niet echt zitten. (morgen repetitie voor onze kerstconcerten in 15/12 in Aalbeke (2 dagen voor de kerstcorrida) en op 29/12 in Elsegem

Om het verhaal compleet te maken, kreeg ik eergisteren een scheut in mijn linker quadriceps. Diagnose : een klein spierscheurtje. Remedie : 1 week rusten. Zouden ze het in Nijmegen zien zitten om de 7 heuvelen loop te verplaatsen ? Alternatief : een VoltaPatch proberen en hopen dat het iets geneest tegen zondag...

 

tomaat

 

Een leuk toemaatje : de kans zit er dik in dat mijn dochterlief van 4 de 400m in Deerlijk zal proberen mee te lopen. Ze zei wel "dat ze niet te snel ging lopen dat haar papa mee kan. Ze zou zelf zijn hand vasthouden". Toch lief van haar hé ?

 

Aan Julie : profiteer goed van je weekje vakantiewerk in Jordanië. Kom maar lekker gebruind en vol energie terug voor nieuwe PR's

21:56 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Amai amai Wat een kwaaltjes allemaal zeg! Die duim komt wel in orde, maar die quadriceps... hopelijk is ie beter tegen zondag. Anders zou ik vooral niets forceren hoor! 'k Wens je veel succes zondag, zal vanuit Jordanië duimen (dat telt vier keer meer wegens de afstand) en super dat je al één gezinslid de loopmicrobe hebt gegeven

Gepost door: Julie | 17-11-06

Duim... Wat doe je met je duim tijdens het lopen?

Gepost door: Homer | 17-11-06

Op de lappen! Als ge es in Aalbeke moet zijn, laat es iets weten, Bruno. Ik woon er en msschn kunnen we dan samen wa gaan drinken. Groeten, Frank

Gepost door: Frank T | 17-11-06

pas toch maar op als ge de zevenheuvelenloop zou starten met een pijnlijke quadriceps zodat het niet verergerd , loop je zelf in Deerlijk ?

Gepost door: roadrunnerke | 18-11-06

Ik duim voor een spoedig herstel Die duim zal enkel een last zijn tijdens het drummen maar niet tijdens het lopen hé. Die quadricep moet je wel goed verzorgen. En indien nodig start je maar beter niet, anders kan dat voor nog meer onheil zorgen. Dan ben je misschien wel vele weken out.

Gepost door: Christophe | 18-11-06

Duimen Thumbs up voor je duim!

Gepost door: Koen | 18-11-06

Duimen Met die duim zal je wel kunnen lopen,je voorbereiding voor je marathon in Parijs komt hierdoor zeker niet in het gedrang. Let wel op voor die andere blessure, een weekje rust kan ook geen kwaad hé.

Gepost door: Geert Van Moer | 18-11-06

quads pas op met die scheur ... beter een dagje te veel rusten dan te weinig

Gepost door: geert | 18-11-06

dubbele pech toch wel gek dat je zoiets kan krijgen van gezond te eten, wat moet ne mens dan doen hé. Hopelijk is die spierscheur tegen morgen wat beter. Ik wens je in ieder geval véél succes!!!

Gepost door: Ruthje | 18-11-06

niet starten Jammer dat de 7 Heuvelen er niet inzitten door die blessure!
Rust is op dit moment wel het beste, laat Parijs niet in het gedrang komen!

Gepost door: johan | 18-11-06

Veel succes Veel succes morgen in Nijmegen! Ik duim vanuit Amman!

Gepost door: Julie in Amman | 18-11-06

Laat je niet kisten! Alles wat gescheurd is kan genaaid worden.

Gepost door: Jan | 19-11-06

7 Heuvelen Ben je gestart in Nijmegen vandaag, mijn verslag kan je nalezen op de blog!?

Gepost door: johan | 19-11-06

De commentaren zijn gesloten.