09-11-06

Fitness

Bijna een jaar geleden zat ik in het Gasthuisberg voor de finale selectie ronden van Marathon van Canvas. Tussentijd is dit programma goed aan het lopen (mits enkele stupiede reacties over het al dan niet "Liegen" van Koen Fillet)

scr-wind

 

Tijdens het onderzoek, kreeg ik te horen dat ik lakse gewrichten heb en dat dit voor blessures kan zorgen indien ik geen aangepaste oefeningen doe. Aan dit advies heb ik (Bruno getrwouw) vierkant mijn voeten aan geveegd !

Nu blijkt dat Kristine (van het programma Marathon) met hetzelfde gewricht-fenomeen zit en dat zij de marathon van NY niet heeft kunnen lopen tgv een blessure.

Het zweet begint me op het voorhoofd te lopen ... wat moet ik doen ?

Zou ik me toch best niet inschrijven in een fitness om mijn beenspieren extra te trainen?

Wat indien ik niets doe ?

Zal ik Parijs wel kunnen uitlopen indien ik niets doe ?

 

Update :

Eerste training op finse piste. Heb er net 1 ontdekt rond de voetbalvelden van Waregem

0:50:04; 8,25 km; 9.9 km/u; AHR 159

14:24 Gepost door Byrntie in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Gewichtig gewricht Bruno, dit is waarschijnlijk niet wat je wilt horen, maar ik zou toch het zekere voor het onzekere nemen, je bent nu al zo ver het zou toch jammer zijn...

Voor die versterkende oefeningen hoef je helemaal niet naar de fitness die kan je ook thuis, op bezoek, op toilet, op het werk (?)... doen. Op de website van Asics http://www.myasics.be/be_ne/) staat zo'n hele resem van die oefeningen met een filmpje voor de goede verstaander erbij.

CU

Gepost door: Jan | 09-11-06

de ene is de andere niet Ik denk niet dat de vergelijking met Kristine niet opgaat, want anders was jij al lang in hetzelfde bedje ziek geweest. Dit wil echter niet zeggen dat extra oefeningen je geen goed zouden doen én zelfs indien je de meest sterke gewrichten ter wereld zou hebben zouden aanvullende oefeningen een extra verzekering kunnen betekenen. Let wel op dat de combinatie van extra spieroefeningen en looptraining niet voor een overbelasting gaan zorgen.
Samengevat: pas op met zulke diagnose maar of er nu echt reden tot paniek is? 'k Pijns 't niet!

Gepost door: geert | 09-11-06

Oefeningen Bruno, ik sluit me aan bij de post van Jan. Voor versterkende oefeningen moet je inderdaad niet naar de fitness. Door mijn knieblessure moet ik ook versterkende oefeningen doen voor mijn knie en die oefeningen op het beruchte plankje lijken dan misschien wel belachelijk maar ze hebben echt wel effect (ik kan je het bouwplan anders wel eens doorsturen ;-)) Voldoende rust nemen en wat crosstrainen (zwemmen of fietsen) en je staat in april in Parijs.

Gepost door: philippe | 09-11-06

Baat het niet Onder het motto "baat het niet dan schaadt" het niet zouden enkele verstevigende oefeningen geen kwaad kunnen hoor (als je 't voorzichtig doet natuurlijk) en zoals reeds gezegd hoeft dit niet per se in de fitness. Voor mijn instabiele enkels kreeg ik te horen dat ik vooral mijn kuitspieren en quadriceps moest trainen en kuitspieren en hamstrings rekken...best eens aan iemand professioneel vragen waar jij op moet letten en dan komt het wel goe.

Gepost door: Julie | 09-11-06

Marathon Canvas Wel proficiat! Ik ben tijdens de selecties maar tot Brussel geraakt, waar ik dan toch genoten heb van de gratis kop koffie. :-) Losse gewrichten - raar toch dat ze die eerste afvalster (Kristien? Veronique?) dan toch hebben laten deelnemen. In elk geval, je bent aan haar lot ontsnapt. Misschien ga je zelf geen problemen ondervinden omdat je de kans krijgt geleidelijker op te bouwen. En die Finse piste lijkt me een geschenk uit de hemel. Maar let op, ergens las ik eens dat de Man met de Hamer graag ziet dat je alleen op zachte ondergrond traint, want dan ben je een makkelijker slachtoffer als je de 42 alleen op asfalt moet afhaspelen. Alvast nog fijne en kwetsuurvrije trainingen voor Parijs!

Gepost door: AnnAlice | 09-11-06

Canvas Inderdaad, zwaar overroepen blabla over het al dan niet liegen van Canvas/Koen. Feit is dat ze me hebben kunnen aanzetten mijn lichaam in beweging te zetten. Ik ken Frank, van het Canvas programma, als een "oude" studiegenoot; mijn eerste reaktie, met alle respect voor Frank, als hij dit kan,...
Mijn bedoeling is niet klaar te staan voor Parijs; we zien wel waar we uitkomen.
Succes!

Gepost door: Homer | 10-11-06

De commentaren zijn gesloten.