04-11-06

Parmentier

Image008

Vandaag binnengesprongen bij Parmentier Sport in Waregem. Dit is de loopwinkel van Armand Parmentier ex Belgisch marathon recordhouder in 2u.09'57".

Daar heb ik in juni dit jaar mijn actuele loopschoenen gekocht. Het leek me heel bizar om toen schoenen te kopen zonder het veelgeprezen lopen op een loopband. Hoedanook, het eerste paar dat hij me toen presenteerde, zat als gegoten ondanks het feit dat ze een maat te groot waren.

De bedoeling van vandaag, was om te zien of mijn actuele schoentjes versleten waren of niet. Wanneer ik binnen stapte, vreesde ik dat hij (om nieuwe schoenen te verkopen) zou zeggen dat ze versleten waren. "Ze zijn toch niet nieuw meer," klonk het. "Maar ze zijn nog niet versleten". Wablief : probeert hij geen nieuwe te verkopen ? Blijkbaar niet. Goede kerel !

De horizontale striemen die tevoorschijn beginnen te komen, kunnen wel wijzen schoenzool striemenop een begin van afzien van de schoenen.

Advies was toch om voor Parijs een nieuw paar te kopen en zekers niet op het allerlaatste nippertje. Je moet tijd hebben om ze in te lopen.

 

Verder nog wat kledij tips besproken, en dit zonder iets te puschen ! Hij heeft vandaag misschien niets verkocht, maar ik zal wel terugkeren.

Een vb van tip : het thermisch ondergoed dat ik voor het skiën heb, eens proberen vooraleer speciaal loopondergoed te kopen. Het kan zijn dat die perfect het zweet afvoert van de huid naar de sweater. Het belangrijkste is niet met een nat lichaam te lopen. die sweater mag kletsnat zijn, maar niet de loper.

Nog iets : de marathon van Parijs is een heel mooie samen met die van R'dam en London. Maar blijkbaar kiezen de vlamingen meer voor R'dam en dan pas als afwisseling voor Parijs. God know's why

 

Hij vindt Egmond en Sluis trouwens een heel leuke ervaring. Het is wel mogelijk dat de ijskegels van je aflopen in Egmond. Warm gekleed zijn is de boodschap. Zeker de oren, het hoofd en de handen. De benen moeten gewoon bedekt zijn en dit niet specifiek met heel warme kleren. Niet vergeten dat het zweet weg moet kunnen.

Waar hij geen antwoord op wist : hoe doen ze daar de bevoorrading voor de lopers ? Koud water zal wel niet goed zijn zeker.

 

Oproep : weten jullie hoe dat gebeurt in Egmond ?

22:04 Gepost door Byrntie in Kledij | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Egmond Eventjes gaan piepen op de website en 't ziet er wel een toffe halve marathon uit. Wel redelijk ver (300km) en ze hebben bijna hun limiet bereikt.
Voor wat het drinken betreft: ik denk dat er thee te verkrijgen is aan de drankposten. In Etten-Leur hadden ze ook thee. Hopelijk niet gloeiend heet: stel je voor dat ge eerst 10 min moet staan blazen alvorens te drinken;..))

Gepost door: betty spencer | 05-11-06

Parijs Leuk te lezen dat jij ook meedoet aan de marathon van Parijs. Zal af en toe eens langskomen om te lezen hoe je voorbereiding verloopt. Succes alvast

Gepost door: bob | 05-11-06

goeie tips ... ... zijn goud waard, zeker van zo'n autoriteit!
Egmond hoop ik ook wel eens te lopen: 't schijnt daar de moeite te zijn!

Gepost door: geert | 06-11-06

Up to us to find out Géén idee hoe ze het in Egmond zullen doen, up to us to find out!

Gepost door: Julie | 06-11-06

De commentaren zijn gesloten.