03-11-06

Long run in the cold

2:23:17; 22,3km; 9,3km/u; 6m26/km; AHR 159

tussentijden : 5km 31:31; 10km 1:04:49; 15km 1:36:48; 20km 2:09:37

 

Vandaag long run van 22km op het programma. Het was ook de mogelijkheid om mijn nieuwe shirt te testen bij dit lekker koude weer.

Vooreerst de kledij : lekker warm bij 3°C. Hij houdt juist de wind niet tegen, hetgeen een niet zo lekker gevoel is om een ijskoude wind te voelen op je bezweet lichaam. Een aanpassing voor de volgende keer bij wind : mijn KW zonder mouwen dragen.

De gaten voorzien voor de duimen zijn een prima idee evenals het "kijkgaatje" voor de polar. De voordelen hiervan : mijn handjes (met handschoenen) waren niet bevroren aan het einde van de training. De Polar moest niet onhandig vastgemaakt worden boven de shirt.

Goede koop dus.

 

De training, alles liep vlot tot km 16.5. Dan begon ik pijn te krijgen aan mijn knieen. De pijn aan de schenen was na ong 3 km verdwenen en dook dan ook weer op na die 16.5 km. Mijn rustige week volgende week zal zeker geen kwaad doen denk ik.

 

156-energydrinkVoedingstest : vandaag was "Wcup energy drink" aan de beurt. Heb die genomen na 15km. Na 10 km nam ik trouwens ook een Isostar kauwtablet. Resultaat : stabiele 5km tussentijden. Samen met mijn drank, hebben ze beiden ervoor gezorgd dat ik niet achteruit ging in tijd en hartslag. minpunt : de smaak. Een verachtelijke smaak. Invloed op de maag : oprispingen. Deze kreeg ik trouwens ook van mijn sportdrank met perzik smaak. Conclusie : perziksmaak en Wcup zijn niet de ideale producten als ik geen oprispingen wil.

Volgende training : zondag Extensieve interval training (om mijn 12 trainingen schema af te sluiten)

20:28 Gepost door Byrntie in Pijn | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wcup ? Wegcup? Mooie training, hopelijk heb je niet veel last meer van je knieën. Lap zeg, heb ook nog zo'n Wcup geval liggen om eens uit te testen, om één of andere reden heb ik daar plots minder goesting in :-)

Gepost door: Julie | 03-11-06

De commentaren zijn gesloten.